9 Şubat 2010 Salı

HARIKA LAZANYA!

Belgincim iste benim Lazanya Tarifim;  

Gerektigi kadar uzun plak lazanya(haslanmayacak)

Kiyma (500gr.)

Iki kuru sogan (küp dogranmis)

Üc-dört yesil biber ( ufak dogranmis)

Lazanya sosu (1 paket,toz)

Iki domates (kabuklari soyulmus,dogranmis)

Domates sosu (yoksada olur,ama kullanilirsa güzel oluyor)

Maydonoz

Baharatlar (tuz,karabiber,pul biber,azicik kimyon,kekik,reyhan)

ve bu lazanyadaki en önemli baharat Nane!istediginiz kadar bol bol dökün...

Ayrica ben yemeklerimde cok kullandigim Knorr'un Gemüse Brühe`'sinden (yani sebze cesnisi tozu) de koyuyorum. Arti birkac damla da Maggi'nin sivi würze'sinden(siyah renkli,icinde soya sosu var) damlatiyorum(bu esimin tavsiyesi,aslinda bu tarifte ona aittir,ama artik ben yaptigim icin,ben telif  hakkini ondan rizasiyla almis bulunuyorum efendim,kendisine teskkür ediyoruz,lakin ondan cok sey ögrendim!)

Üzerine ve sivisi icin;

 iki paket krema , biraz süt ve rende kasar peyniri(beyaz peynirde cok yakisiyor,deneyin)

 Simdi öncelikle tencereyi isitip cok olmayacak kadar zeytinyagini döküyoruz.(ben iskembe corbasi ve yumurta kirmasi disinda herseye zeytinyagi kullanirim)

                Isinan zeytinyaginda kiymayi güzelce kavuruyoruz,hemen dograyip hazirda tuttugumuz malzemelerden kuru sogani atiyoruz,biraz kavurduktan sonra biberleri atalim.Iyice özlesince domatesleri ve biraz domates salcasi koyalim,iki üc karistirdiktan sonra domates soyunu atalim.

               Simdi paketteki Lazanya sosunu dökelim ce  icine gerektigi kadar suyunu koyalim(paketin üzerindeki yazan miktar) Gerekirse su ilavesi yapabirisiniz rahatlikla,cünkü lazanyanin pismesi icicn siviya ihtiyaci var.Biraz sulu bir karisim olsun,kisik ateste biraz pisirelim.

               Pistikten sonra dogradigimiz maydonozlari atalim,simdi sira baharatlarda.

               Maggi sostan damlatalim,yoksa hic önemli degil,esim illa "at" diyor ben ondan koyuyorum.

               Tuzunu en son tadina bakarak ayarlayalim,ama eksik olmasin,hatta biraz tuzlu olabilir,neden derseniz,süt ve krema tutzunu alacagi icin,korkmayin.,bolca karabiber,pulbiber(aci istemiyorsak az koyabilirsiniz tabiki)

               Kirmizi toz biber ve bolca nane atalim.Birde biraz kekik.

               Aslinda icine eksi kremada koyuyorum bazen,tam tadini buluyor o zaman,ama bu bir damak zevkidir,önce denemenizi tavsiye ederim.

              Simdi lazanaya yapacagimiz kabin altina kepceyle sosumuzdan yayalim biraz(bu lazanya plaklarinin daha kolay servis edilmesini sagliyor)

             Palakalari dizip sosumuzu bitirene kadar birkat plaka biraz sos yapip,islemi tamamlayalim.

            Simdi,önce iki paket kremayi(200 gr.lik),eger az gelirse biraz sütümüzü ilave edelim.(hafif üzeini gecmesi lazim)

            En son kasar peyniriyle kaplayip,200 derecede üzeri güzelce kizarana dek pisirelim.

Kücük bir ayrinti vermek istiyorum,lazanyayi sadece kiymali yapmak zorunda degilsiniz,bu, makarna oldugu icin aslinda hersey kullanilabilir.Ben evde yarim kalmis malzemeleride atarim icine cogunlukla,hatta birkeresinde kizarmis patlicanlari koymustum,harika olmustu,korkmadan deneyebilirsiniz...

           Afiyet olsun efendim!

           
    
           

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bu haşlanmayan lazanyaları ben pek sevemedim ..
daha önce haşlayarak yapmıştım muhteşem olmuştu ...
eline sağlık arkadaşım güzel bir lezzet..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgicim,zahmet edip yorum biraktigin icin tesekkürler...

Türkiye'deki lazanyalarin nasil oldugunu bilmiyorum ama,eminim pek farkli degildir tabi...

Ama biz hep bu sekilde kullandigimiz icin bir sikayetimiz olmadi...Hem zahmetlide degil,kolay yani...

Ayrica böyle resimsiz falan post yollamak istemezdim ama,ilk firsatta lazanya yapip bir fotograf yollamak niyetim.Bu tarifi sevgili arkadasim Belgin icin acil yazmak zorunda kaldim!

Sevgiler.