14 Kasım 2010 Pazar

ÖDÜLLER ,MIMLER VE KIMSESIZ YINE BIR BAYRAM VAR BIZIM EVDE...Kendimce...


Sevgili arkadasim,Mutfaktaki Rüya Arzu  ve HAYATIN RENKLERI Özgür  bana bu güzel Ödülü layik görmüsler,cok sevindim,kendilerine cok tesekkür ediyorum ve hayirli   Bayramlar diliyorum...15 Arkadasimi secip yazmam gerekiyor ama ben tüm arkadaslarima göndermek istiyorum bu güzel ödülü,insallah beni anlayisla karsilarsiniz...

Sevgili kizim ve ben benden cantamda ne var ne yok mimi göndermisti,uzun  yillar oldu kol cantasi kullanmayali, Zeynep dogup 3 yasina gelene kadar sirt cantasiyla dolastim,Ilayda`da da bu kurali bozamadim,cünkü hep disarlardayim ve cocuk arabasiylayim,en iyisi benim icin,kolumda degil arabada tasimak,o yüzden evden hep hazirlikli cikarim,hatta esim benimle bir kez dalga gecmisti "anneniz bavulunu almis yine!" yani cok dolduruyormusum,onun haberi yok tabiki,disarda ne lazim olur ne olmaz:) Olsun ben herseyimi yanima alayimda,gerisi önemli degil...

Cok eskiden böyleydim aslinda ben,yani kendimi bildim bileli cantamda herseyim bulunur,igne iplik dahil,yara bandi,tirnak makasi,makas,v.s..sigara kullanmadigim halde cakmak tasirim! Cünkü hicbir sigara kullanan tanidigim, arkadasim cakmaklarini yaninda tasimazdi,halada öyle he he,Esra duyuyormusun canim! (beni tembihledi  bugün "aman Serpil hakkimda kötü bir sey yazma,bak okurum!"  bende "oku canim yeterki sen oku! dedim ama adresimi bile hatirlamazki! Bilgisayarla alakasi yok,o alisveris sever:)

Bense alisveris nasil yapilir onu unuttum,he he annnem gibi Turist olacagim yakinda aliseveriste!

 Bu arada arkadaslar söylememek icin kendimi tutsamda :) gelince yazacaktim ama dayanamayacagim; evet iste haber!

ANNEM GELIYOOO ANNEM GELIYOOO ANNEM GELIYOO ANNEM GELIYOOO!!!

29 Kasim itibariyle annem Nürnberg havaalaninda olacak,tabi Allah kismet ederse...

Bir kücük karisiklik  yüzündense sadece alti hafta kalacak! Cok agladim,üzüldüm ama gecen gün sohbet ettigimiz bir Alman babaninda dedigi gibi (Kinder Laden'den)  " besser als ganichts!  yani " hic gelememesinden hic yoktan iyidir!" haklisin dedim,bunu hic düsünememisim heyecandan...

Olan karisiklik ise aynen söyle gelismis,anladigim kadariyle;

annem Zeynep'te üc ay,Ilayda'da ise yine alti hafta kalip gitmisti (cok görmek istedigi amcamin kizinin dügünü,babamin tarla isleri v.s. onlari yanliz birakmak icine sinmedi,bende gönderdim hic istemesemde!) neyse gitti !ama pisman olmus gittigine,keske biraz daha kalsaydim diye...Ama  is isten gecmisti...

Hatta cikis kapisinda Almanlar bile sormuslar he he " neden gidiyorsunuz,begenmedinizmi Almanya`yi,neden az kaldiniz?" üc aylik vizesi varken!

Annemde bir bayan araciligi ile isinin oldugunu,gitmesi gerektigini söylemis...

Evet yine ayni  sekilde Ankara'da vize basvurusu yaptigi seker bayanda ayni seyleri sormus,neden az kaldin, annemde yine " esinin ve oglunun yanliz oldugunu Ocak gibi dönmek istedigini" söyleyince,kadinda " zaten daha evvelde öyle kalmissiniz " demis ve baska hicbirsey söyemeden "mektubumuzu bekleyiniz" deyip göndermis..

Evet,durum böyle gelistigi icin uzatamyioruzda,cünkü eger uzatmak istersek tekrar gelmek istediginde sorun cikarip vize vermiyorlarmis! e bundan sonra dogum olayida olmayacagindan bu riski göze almak istemiyorum,yani annemi fazla tutamayacagim bu sefer,biletler gidis dönüs coktan alindi bile...

Arkadaslar bakin bu canta miminden ne uzun yazilar cikti benden,inanamiyorum kendime,günlerdir elim kolum sayfama birseyler yazmaya engeldi sanki,havalar günessizdi,karanlikti...

Ama bugüüün tam 17 derece idi  ve süperdi,hatta  disari ciktik ,dünden sözlestigimiz bir sinif annesine Zeynep'i biraktim,sinemadan cocuklara yer  ayirtmistim,ama ben götüremeyecegimden kendisinden rica etmistim,oda sagolsun tabiki olur dedi,kizlari sinemaya götürdü,az evvelde döndüler,cok sükürki filmi begenmisler,bizde onlarin evinin yanindaki parkta Ilayda ile  kaldik,sonra  eve döndük, 1.45'te cikmistim evden 3.30 dönmsüsüz tekrar,agir agir,bazen korkuyla,hatta bir ara doguruyorum sandim,öyle hissettim,ama neyseki  iyiyim cok sükür!!!

Ama Persembe günü cok komiktim aslinda traji komik diyebiliriz!

Zeynep'i horttan almak icin ciktim,zamanlica,hatta orda bir tane Cappucino bile ictim(sekerimi  yükseltmisti sinir oldum  üstelik sekersizdi yani!)

Sonra onu haftada bir aldigi Türkce dersini görmesi icin okua l biraktim,hatta sagolsun Hasan hoca'dan rica ettim sinifta kalip beklemek icin "eve tekrar git gel yapamacagimi anlattim kisaca" kendiside bir kerelige mahsus sinifta kalabilecegimi söyledi,zaten koca sinifta 2 .siniflardan bir tek Zeynep var! baslarda dört bes kislerdi ama simdi onlar biraktilar,bense Zeynep'e,

"sinifta tek kisi bile kalsan bu derse devam edeceksin" demistim,canim kizim benim,Türkceyide cok seviyor! Ögretmeni öyle güzel seyler söylediki, Zeynep cok güzel yaziyor ve okuyor,oda farketmis.cok hosuma gitti emin ellerden bunu duymak!

Yanliz hosuma gitmeyen bir konusu var Hasan hocanin," hocam lütfen hem Almanca hem türkce dilinize dolanmasin,cok rica ediyorum!

Evet arkadaslar,ben maalesef hocaya bunu söyleyemedim,tipki hani su bana gelen yardimci bayan arkdaslara yapamadigim gibi! Onlarda sagolsun beni cok iyi takip ediyorlarmis,hatta kendileri hakkinda yazdiklarimi,gidip Alman sefimize kadar iletmisler,sagolsunlar,ne kadar iyi etmisler dimi!

Benden özür dileyecekeleine,sikayetlerimi hice sayarak,benide hice saymis oldular,canlari sagolsun,ben olsam kimseye birsey anlatamazdim,sirf bunun icin yasiyorum zaten,kimsenin kimseye söyledigini gidip yetistirme huyum yoktur cok sükür, sirf bu yüzden binlerce arkadasa sahibim,önemli olan benim icin karsimdakinin bu özelliklerimi bilmesi ve bana inanmasidir!

ne yapsaydim bilmiyorum,ben ev islerimi yapamiyor,caresiz bir sekilde agliyorum,onlarsa benimle resmen dalga geciyorlar,"bugün plandan varmisin?" diyerek bana soruyorlar...hala kabullenemyiorum...

bende ayni isi yaptim,severek ve isteyerek. soru sormadan,görerek ve anlayarak yardim ettim insanlara,onlar istemeden söylemeden.bu konuda hala öyleyim,benim gibi birisini bulmalari cok zordur zaten,calisirken kendimi kaybediyordum,kendimi tamamen isime veriyordum,yine ayni isi yapsam ,yine ayni davranirim...

O kadar doluyum ki,aslinda baska  bir olay daha gecti gecen haftalarda,onuda paylasmadan gecmicem!

Zeynep'in bir arkadasini annesiyle beraber bize davet ettim ama benim dururmumu bilen birisi,yani öyle büyük hazirliklar yapamayacagimi biliyor ve sirf uzun zamandir evime gelmiyor,hem kizlarda görüsürler  dedim, demez olaydim!

Tam dört gün kendimegelemedim  gecen olay yüzünden ve ben yine ne yaptim, tahmin ettiginiz gibi,icim icimi yedi,nasil böyle birsey  yapar benim kizima,diye kimseye dedimi anlatamadim!

Hep  birlikte güzelce yemegimizi yedik,kizlar salona bizde mutfakta sohbete basladik,ufakliklarda oynuyorlar,saatler sonra (arada bir gelip birbirlerini sikayet etselerde ,konustuk) Zeynep bir geldi,eli yüzü tkipkirmizi ,sessizce agliyor! Noldu demeye kalmadan bir baktimki,resmen yirtilmis yüzü, tirnak izleri yüzünde,cani yaniyor ve sessiz bir sekilde agliyor!

Arkadasida koltugun arkasina saklanmis, o an icimden cok büyük bir tepki vermek geldi,hickira hickira aglamak geldi ama tuttum kendimi,cünkü benim evimde oluyor  ve benim misafirim onlar,ne yapabilirim?

Sürekli icimden bunlari sayikladim,tuttum kendimi,sadece kiza "sen kedimisin,neden tirmaladinZeynep'i" dedikce oda aglamaya basladi,fakat onu birkac kez Zeynep'i tekmelerken gördügümden,cok kizgindim,uyarmistim vede hic güvenmedigimden,suclu oldugunu biliyordum,arkadasim ise, ne olursa olsun bence özür dilemesi gerekirken "Zeynep'te mutlaka birsey  yapmistir" deyiverince sesimi cikaramadim,cünkü onu cok seviyorum ve sirf kizi yüzünden arkadasligimi bitirmek bana göre bir davranis degil!

Sizin anlacaginiz o tirmiklar yüzünün  her kisminda,yaralar kabuk bagladi ve düstüler,fakat bugün baktimki izi kalmis! nasilda cani yaniyordu,anne sizliyor diyordu ve ben günerce kendime gelemedim,ben olalri gözümden bile sakinirken,sacma sapan bir sebep yüzünden,yada ne sebep olursa olsun,böyle bir tepkiyle karsilasmasi cok dokundu bana,en cok bana dokundu zaten!

Allah baska acilarini göstermesin,biliyorum daha ne acilar cekecekler,nasil dayanicam bilmiyorum ama Fevkalade son derece hakliymis! Sanirim kizlar daha hassa olduklarindan bize öyle dayanilmaz geliyor,tabiki erkek cocuklari icinde ayni seyler gecerli yanlis anlasilmasin, ben ne hisstettigimi yazdim birden,...

iste böyle arkadaslar,birde hamileligin verdigi hassalikta var tabii,kendimi kaybettim yine,cok üzüldüm ve kesinlikle ve kesinlikle o arkadasiyla oyun oynamayi yasakladim, anneylede  ilk firsatta bunu konusmam lazim,he he belkide beni okuyan baska bir arkadasim ona bahseder,kimbilir:)

Zaten Zeynep'te cok dertliydi,onu cok sevdiginden ben farketmedim fakat arkadasinin nihayet simarik  bir kiz oldugunu ,benim yedi yasindaki kizim bile farketmis! Hep kendi istekleri yerine getirilsin isteyen,benimde hic ama hic hoslanmadigim hareketler icindeydi,anneside dertli aslind bu konuda ,ona azda olsa söyle davranmalisin dediysemde,sanirim o yine kendi bildigini okuyor...ee kendi düsen aglamaz!

Fakat beni sevindiren kismi Zeynep'in arkadsinin bu durumunu kabullenmeyisi oldu,yani kizimin kendi akli ve fikri var cok sükür,ne istediini ve ne yapmasi gerektigini bilen bir cocuk! Ve dolayisiyle,diger kizlarin yaptigi gibi,o arkadasinin pesinde kosturmuyor deli gibi!

Neyse,yazdim yazdim bir "ohh" cektim rahatladim! ne büyük mutluluk Yarabbim,sana sükürler olsun,hersey icin! Senden baska bize kim yardim edebilir,önce dualarimiz ...

Baska bir mim olayimiz yok simdilik,sanirim hepsi bu kadardi...

Dinlenmek  icin oturdugum sandalyeme( evde en cok rahat ettigim tek yerim!) Bilgisayar sandalyem,saga sola dönüyor,cok  rahat ediyorum! bir oturdum, Zeynep'in  bile dikkatini cekmis," ne kadar cok sey yazdin anne" dedi az önce!

e burasi benim günlügüm degilmi? Tabiki hakkim var,aslinda günlükleri kimsenin okumamasi lazim ama!

Ben yinede yazmaya devam edecegim,yazilanlarin gercek olmasi,söylenenlere  engel olmaz bende,icimde tutarsam yandim! Niye tutayimki? Rahatlamak benimde hakkim...Zaten su kücücük evin icinde garip bir hayatim var,bunuda cok görmesin kimse bana...(konu yok komsu yok,akraba yok,anne yok baba yok,kahve icmeye gelen yok, yok ta yok!)

Allah'tan ki cocuklarim var, zaten onlar olmasaydi,ben kesin dönerdim memleketime,hicbir sekilde hicbir olanagini istemezdim,buna eminim,cünkü ben buraya 28 yasimda geldim,cocuk degilimki alisayim...Avutayim kendimi, zaten ilk yil hep gitmek istedim,oturup aglardim,ama yillar yillari kovaladi,Zeynep dogdu,ben  burali oluverdim...

Neyse,ben gün filan saymiyorum,sanki annemden hic haberim  yokmus gibi davraniyorum,üstüne düsmüyorum,doktor randevularim var benim,hastanede seker kontrollarim var,kizlari bablari bu ara hep Tiyatroya götürüyor! (tabi herseyi ben ayarliyorum,oyunu secip,adresle beraber kizlari tutsturuyorum eline ,oda götürüyor!) Cok sükür,bu ara izinli,cok isime yariyor,evi süpürüyor,cöpleri atiyor(bunu hep yapar) alisverisi zaten o yapar normalde,birde getir götür,daha ne olsun,ALLAH  razi olsun kendisinden...

Iste heyecanimi böyle düsünerek savusturuyorum,cünkü annemin gelisiyle evimizde Türkiye havasi esecek,ortam degisecek! oglumda benim sözümü dinler gibi tekmeleyip duruyor,yeri iyi galiba,bir o yana bir bu yana pozisyon degistirmekte kendisi,cani sagolsun onun,saglikli olsunda ben herseye raziyim..

Seker demisken hemen bahsedeyim,degerlerim iyi,yükselmemesinin vede neler ve nasil  yemem gerektigini her gecen gün biraz daha iyi kesfediyorum,mesela;

bir dilim kekle seker yükselmiyor,ama ikinci dilim fazla!

meyvelerde  oturup bir kilo mandalin yerseniz cok fazla,tane tane yiyeceksiniz!

Cay icmiyorum,nadir, hazirda varsa sekersiz,kahve hep dedigim gibi,biri gelecekteee,bende ...

Birde hep ac gibi kalacaksiniz, yani istediginiz kadar sekersiz yiyin,yükselmez diye birsey yok!,Fazla yediginizde de seker yükseliyor!(dört domates ve iki dilim kasarli kahvaltimdan sonra (ekmek bile yoktu!)cikan seker sayimda agzim acik kaldi,sinir oldum!)

bazi meyveler cok iyi yükseltmiyor, onlari o kadar seviyorumki!

eger aci birsey yiyorsaniz sekeriniz kesinlikle yükselmiyor,

bol bol su icilecek,günde 3 litre  kadar!

birde demirim yine düstügü icin (cok fazla turp yedim,turp sekere birebir cünkü) Fakat turptaki yan etkide ,vücuttaki demiri,magnezyumu almasi! Yani bir yandan tedavi edeyim derken diger taraftan kaybettim demiri...

bunun disinda yüzde yüz eminimki stres ve üzüntüde sekeri cikariyor,inanamiyorsunuz bile!

Cünkü beyaz un yada bu hazir ekmeklerde seker oldugu halde,ben dün endi yaptigim hamburger ekmeklerimden bile bu kadar cekmedim bu sabah,süperdi!

Seker pancarina cok büyük haksizlik etmisim,sekerli hastalar yemesin yaziyordu cünkü,ama isin asli hicte öyle degil!

Evet yendien yemeye basladim,hatta az biraz suyunu ictim,fakat sabah hersey normaldi,yani abartmadan onu tekrar kullanabilrim...kendisinden cok özür diliyorum...

Ilayda'yla dün aksam götürdük hemde iki kocaman pancari,Zeynep aksam oldu uykusu gelmisti ve yerken cok zorlandi (ben zorlamistim) ve aglamaya basladi,tamam dedim!

Aslinda onun her gün yemesi lazim,fakat kokusundan hic hoslamniyor,bense hic taviz  vermiyorum kisa ve öz "yiyeceksin!"  o kadar...(tabi nedenini  bir cok kez anlattigimdan artik oda biliyor)

Yanliz  zamanini iyi secmem gerek,sabahlari cok iyidir Zeynep,aksamlari itiraz  edebilir herseye...(daha evvel her Carsamba yenecek sözü almistim ondan cünkü)
Allah'im yüzüm yanmaya basladi,biri beni aniyor ama kim!

Bu arada önemli bir gelisme bizim icin,  oglumuza nihayet iki isim secebildik! Ama hangisi kalacak,henüz bende  bilmiyorum!

Sanirim yazacaklarim simdilik bu kadar,hepinize  ama hepinize

COK HUZURLU VE SAGLIKLI BIR KURBAN BAYRAMI GECIRMENIZI DILIYORUM...

Sevgiler,

SERPIL.





"

27 yorum:

sarkaç dedi ki...

Canım, burdaki bayramları özlememen mümkün değil ama kimsesiz bayram deme ne olur. Hem güzel haber de almışsın bak annen de yakında gelecek. O zaman bir bayram daha olacak.
Hamilelik zor bir olay. İnsanı duygusallaştırıyor. Hoş söylediğin şeylere hamile değilken de takılmamak mümkün değil ya. Yine de çocuklar arasındaki sorunlar büyükler arasına taşınmasa güzel olur. Elbetteki uyarmak gerekli, kontrolsüz bırakmamak gerekli ama dediğin gibi dostlukları bozacak düzeye çıkarmadan çözebilmeli bu sorunları.
Şekerin iyi gitmesine çok sevindim. Anemiyi de halledersin inşallah.
Mutlu bayramlar, sevgiler

R. Berin Tuncel dedi ki...

Canım bayramını şimdiden kutluyorum. Sevgilerimle..

annelili dedi ki...

Çanta mimimi cevaplamışsın. Ne kadar tedbirlisin. Zeynebin tırmalanmasına üzüldüm. Annen hayırlısıyla gelir İnşallah, Şekere dikkat...

Nehir Butik Pasta dedi ki...

Serpilcim yazdıklarını okuyunca kendi yaşadıklarım geldi aklıma bende senin yaşlarında Antalyaya gelin gelmiştim aslen Ankaralıyım ve alışamadım ta ki çocuklar olana kadar halen burayı sevdiğimi söyleyemiycem
Zeynepin başına gelene üzüldüm çok sabırlısın böyle bir durumda ben çok sert tepki verirdim sen çok iyiniyetlisin
anneciğinin gelmesine çok sevindim minik kuzu da gelince senden mutlusu olmaz

dilerim herşey gönlünce olur çok çok mutlu olursun
sevgiler

Unknown dedi ki...

Canım benim senin adına çok sevindim.
anne deyince akan sular durur bizde de!!!
Allahım onları başımızdan eksik etmesin (amin)
Mutlu bayramlar,sevgiler :)

Unknown dedi ki...

Canim güzel huzur dolu bir bayram diliyorum iyi bayramlar öptüm

New York'tan dedi ki...

Gozun aydin Serpil alti hafta uzun bana gore benimannem buyuk oglumda 2 gun digerinde 29 gun kalmisti :)

Cocuklar icin bazen katlaniyoruz benimde en sevmedigim sey cocuklar yuzunden biriyle tartismak hic basima gelmedi alttan alan oldum genelde :)

hayirli bayramlar simdiden

fuat gencal dedi ki...

Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce ALLAH'a sonsuz şükürler olsun. Gireceğimiz Kurban Bayramımız bereketiyle, bolluğu ile gelsin. Tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Kesdiğimiz tüm kurbanlar, etdiğimiz tüm dualar kabul olsun, hayallerimizin gerçek, sevdiklerimizin hep bizimle olması dileğiyle, tüm okuyucularımın, arkadaşlarımın, dostlarımın Mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim.

Unknown dedi ki...

Mutlu,sağlıklı,huzurlu bir bayram diliyorum arkadaşım.

Sevgilerimle...

öznur-ata dedi ki...

merhaba canıımm..Annenin gelmesine çookkk sevindim..hatta bak benim doğumgünümde geliyormuş he he:))(29 kasım)takma diyeceğim ama olmuyor bu çocuk tartışma ya da kavgalarını..neyse geçmiş olsun...sen önce kendine dikkat et olur mu??öptüm sizi

sevimin sayfasi dedi ki...

Bugün Kurban Bayramı, kurbanlar kesilecek sevap niyetiyle etler dağıtılacak herkese. Yürekler bir olacak gönüllere kilitlenecek. Gökler rahmet bereketiyle yağmurlar boşaltacak yeryüzüne. Bugün hepimizin yüreği şenlenip bayram sevinciyle coşacak. Hepimizin Kurban Bayramı kutlu olsun.
sevgilerimle Sevim

yemekbiraşk dedi ki...

gözün aydın canım
hayırlı bayramlar....

Bayram Kombesi dedi ki...

sevdiklerinizle guzel bir bayram ve nice bayramlar gecirmeniz dilegiyle. KURBAN BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN. Sevgiler.

ugur-perisi dedi ki...

hersey gonlnce olsun..iyi bayramalr..

mintinin dünyası dedi ki...

bayramımız mubarek,kurbanlarımız kabul olsun inşallah arkadaşım.mintiden sevgiler ve tatlı bayramlar ...

Zehra Gürgen dedi ki...

Serpilcim en büyük haber bence annenin gelmesi !!
Hele uzak diyarlarda eminim dakikaları sayıyorsundur.Biz TR de ayrı illerdeyiz, Allah daha uzak etmesin.
Allah anana babana uzun ömür versin onlar sağlıkları oldukça gelirler..Kısa da olsa görmek ne güzel işte..
bayramın kutlu olsun canım. Bizde yalnızız bayramda her zamanki gibi..

sevgiler

Duygu Fedakar dedi ki...

terazi kızııı bayramını en içten dileklerimnlee kutlarım sevdiklerinle mutlu bi bayram geçirmen dilegiyle.öpücükler...

Baharcicegi dedi ki...

Canim gözün aydin annecgin geliyormus
Burda bayramin is gününe denk gelmesi herkesin calisimasi pek bayram gibi gecmedi
IYI BAYRAMLAR CANIM

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Sarkac,cok haklisin canim benim,dostluklari bozacak düzeye getirmemek gerek,bende buna dikkat ettim ve arkadasimi kirmadan olaya müdahale ettim,fakat ondan da ayni seyi beklerdim,mesela telefonda benim yerime Zeynep'i sorabilirdi,nasil oldu yüzü diye,hic sormadi!

Yorumun ve tüm yazdiklarin icin cok tesekkür ederim canim,iyi bayramlar dilerim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sirarcim senin ve tatli oglusununda bayrami mübarek olsun,cok tesekkürler canim...

Sevgili annelili,resimde cekip koymak isterdim ama tamamen unutmusum,ilk firsatta eklemeye calisirim artik,yorumun ve iyi dileklerin icin cok tesekkür ederim sana,iyi bayramlar hepinize...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Izgüncüm,demek Ankara`lisin,cok sevindim,bende aslinda Erzurum'lu degilim,Ankara'nin ilcesindenim!sende haklisin aslinda ama yurtdisi olmak cok daha farkli bir olay,yani sen istedgin zaman kalkip gidebilrisin,yada onlar gelebilir,ama baksana annem bile gelirken biz ne insanlarla nuhatap olmak zorunda kaldik,yani sinir ötesi olmak cok koydu bu sefer sorma,birde Türkiye havasi yasayamamak var tabiii,ama olsun Allah herkese sabir versin,sizin icinde zor tabi,öyle dedigime bakma,yurt icindede her zaman her istediginde kalkip gidilemiyor,benimkisi biraz bencilce oldu sanirim,kusura bakma canim,güzel yorumun icin cok tesekkür ederim,icimi isittin!sevgiler,iyi bayramlar...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Özgürcüm amin diyorum baskada birsey demiyorum cok tesekkür ederim...Iyi bayramlar sizede....

Ah be Gülcancim,hep seni aramayi unutuyorum,aslinda kimseyi aramadim daha,ne kötü dimi,beni aradilar ama benim elim telefona gitmedi...Iki arkadasim disinda!

Seninde bayramin güzel gecsin insallah,sanada tatli bayramlarm,sevgiler canim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Seymacim,annen nasil oluyor iki gün kalip geri dönüyor sasirdim dogrusu,okadar yolu gerimi döndü yani!Belki firsat bulur yazarsin,merak ettim:)
ben bu konuda bencillik ettim,farkindayim,annemi burda üc ay tutmaya gönül vermistim,herseyi ona göre yazdirmistim,ama olmadi,babam ve kardesim yanliz,onlar daha agir basti ve annem cok fazla kalamayacagini dile getirincede kadin alti hafta yazmis gecmis! Saglik olsun,diyorum,sükrediyorum..

Cocuklar konusuda cok zor gercekten,alttan aldim bu sefer cünkü arkadsimi cok seviyorum,sevmesemde fazla birsey yapamazdim ama...Hic olmadigim kadar icim yandigi icin asla unutamiycam...

yorumun icin cok tesekkür ediyorum sana,iyi bayramlar dilerim ...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Fuat bey, bu cok özel bayram mesajiniz icin,cok tesekkür ederim,sizinda bayraminiz mübarek olsun efendim...

Sevgilerimle,cok tesekkürler,sizinda bayraminiz mübarek olsun!

aaa ne güzel Öznurcum,simdiden dogum gününü kutluyorum,az kalmis! cok tesekkürler yorumun icin,iyi bayramlar sizede...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevim hanim,sizinde bayraminiz kutlu olsun,cok tesekkürler...

Yemek bir ask,cok tesekkür ederim,sanada hayirli bayramlar dilerim canim...

Sevgili Bayram Kombesi,cok tesekkür ederim,sizede iyi bayramlar efendim...

Ugur-perisi,cok tesekkürler!

Minticim,eminim süper bir bayram geciriyorsun,hazirladin cici mamalari,bayramda sana misafir olmak vardi ama ! Insallah Ankara'ya geldigimde belki görüsebiliriz! Sende istersen tabii,sevgiler,iyi bayramlar sanada canim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Zehracim,evet haklisin,hic yoktan iyidir deyip avutuyoruz kendimizi napalim...

Aslinda tabiki yanliz degiliz ama aileden birin yerini maalesef hic bir sey doldurmuyor benim icin,durum bu...

Cok tesekkürler yorumun ve yazdiklarin icin,sana ve Derin'e sevgiler,iyi bayramlar dilerim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Simoncumn,seker kiz! Cok tesekkürler,mesajioni alinca cok sevindim,Zeynep'te seni merak etti,"anne kim bu sSimon!?" hemen göterdim seni...

Sanada iyi bayramlar canim...

Sevgili Bahar Cicegi,cok tesekkür ederim,evet annem geliyor cok sükür! Bayramda calisilsada calisilmasada bizim evde pek bir degisiklik olmadigindan ben anlamiyorum,seneye izine gittigimde doyasiya bayrami yasamak,ruhuma kazimak icin simdiden sabirsizlaniyorum!

herseye ragmen iyi bayramlar dielrim...