11 Şubat 2011 Cuma

BEBEGIMIZIN GELISIMI 2.AY VE GEC KALMIS MIMLERIM !!!

BEBEĞİMİZİN AY AY GELİŞİMİ 2. AY
Neler Yapabilir?
● Annesi dışındaki farklı yüzleri ve sesleri tanıyabilir.

● Gözleriyle hareketlerinizi izler. Üç boyutlu objeleri ve parlak renkleri seyretmekten hoşlanır.
● Ellerini açmaya başlar.

● Düz ve sert zemine bastırıldığında ayaklarıyla zemini iter. (Bu bir reflekstir. Gücü göstermez. Sert zemine basınca bacak gerilir.)

● Eline aldığı her şeyi ağzına götürüp emer. Emerek sakinleşir.
● Eline aldığı oyuncağı düşürmeden 1-2 saniye tutabilir.

● Uyku pozisyonu için tercihi oluşmaya başlar. Genellikle gece bir-iki kez uyanarak beslenir. Bazen 8 saat uyuyabilir. Bazı bebekler ise hala 2-3 saatte bir kalkabilir.

Değişiklikler

● Duygularını ifade edebilmeye başlar. Mutluluğu, kızgınlığı net bir şekilde gösterir.
● Kucaklama veya tanıdık sesle sakinleşir. Güvende olduğunu bilir.
● Beslenme ve uyku saatleri düzene girmeye başlar. Bazı bebekler gece boyu uyuyabilir.

● Sinir sisteminin gelişimi nedeniyle hareketleri daha sakindir. Sıçramalar azalır, ancak uykuda devam edebilir. Başını dik tutabilir.
● İlgisini çeken sese doğru döner, biberonu görünce emme hareketi başlar. Annesi ya da ona bakan kişiyi görünce mutlu sesler çıkarır, sevindiğini belli eder.

Oyunlar

● Bebeğinizin dikkatini çekmek için yumuşak, nazik ama alçalan, yükselen farklı ses tonlarıyla konuşun, göz teması kurun. Mimiklerinizi izlemesine ve taklit etmesine izin verin. Sakinleştirmek istiyorsanız alçak sesle ritmik konuşun, sevdiğinizi söyleyin, övün. Bebeğinizle konuşmanız bu dönemde onun için en eğlenceli oyundur. Sizinle birlikte bazı heceleri çıkarır, aaa-ooo-agu gibi.
● Çıngırağı kulağının yanında yavaşça sallayarak, parlak renkli bir oyuncağı yüzüne yaklaştırıp, uzaklaştırarak onu eğlendirebilirsiniz.
● Kulağına yavaş sesle ismini söylediğinizde gözleri hareketlenir, başını size çevirmeye çalışır.

● Hava izin verdiği sürece bebeğinizi günlük yürüyüşe çıkarın.
● Konuşun, dokunun, kucaklayın ve sevginizi gösterin.
Beslenme

● Sadece anne sütü ile, yetmiyorsa destek olarak yaşına uygun mama ile besleyin.
● Günde beş öğün verebilirsiniz. Unutmayın her bebek kendine özgüdür. Daha az veya daha çok yiyebilir. Önemli olan sağlıklı büyümedir.

● Ek besinleri doktorunuza danışmadan vermeyin, bunlar için henüz çok küçüktür.

● Anne sütü veriyorsanız her beslenmede iki göğsünüzü de vermeye çalışın. İstemiyorsa zorlamayın.
● Sıkı diyet ve ağır spor süt miktarınızı azaltabilir. Günlük yürüyüşleri tercih edin. Unutmayın emzirme kilo vermenize yardımcıdır.

● Doktorunuz herhangi bir nedenle size ilaç yazarsa, emzirdiğinizi mutlaka hatırlatın. Kendiniz herhangi bir ilaç almadan önce mutlaka bebeğinizin doktoruna danışın. Gebelikte kullandığınız vitaminlere devam edin.

Bakım
● Düşmelere karşı dikkatli olun. Bebeğinizi yüksek bir yerde yalnız bırakmayın. Yakalayıp kendini yuvarlamaya yardım edecek şeylerin yakınına yatırmayın.

● Bezini her değiştirişinizde poposunu ılık suyla yıkayın veya ılık suda ıslatılmış pamukla temizleyin. Koruyucu bir krem kullanmak pişikleri önleyici olacaktır.
● Banyo yaparken küvetin tabanına bir havlu koyarsanız kaymasını önlersiniz.
● Gözlerini, kulağını ve burnunu yumuşak bir tülbentle temizleyin.

● Birinci karma aşıları, rotavirüs aşısı ve kontrolü için doktora götürün.




Netten alintidir arkadaslar...
Gelelim mim sorularimizin cevaplarina,aslinda epey gec bir vakit ,yatip dinlensem cok iyi olacak ama uyuyamiyorum bir türlü,birsey farkettim,kafama takildi,bu yilki Ankara yolculugumuz maalesef aktarmaliymis,hemde gidiste ve geri dönüste!

Cok ama cok gicik bir durum,hemde üc cocukla!

Bileti yeni aldik ve esim biletlerimizi kendi cantasina koymustu,bir bakayim dedim saatlerine,birde ne göreyim!  Ankara'ya ulasmak icin resmen eziyet cekecegiz hep beraber,bilseydim aldirmazdim...

Koskoca sehirden Ankara'ya gidecek yolcu yok iste! Ama Frankfurt'tan olsaydi oradan direkti...

Neyse,bunu bulamayanda var deyip,sükrediyorum halime ve devam ediyorum...

Sevgili arkadasim YAKAMOZCUM beni mimlemisti,taa 17 Aralik'larda! yani epey geciktim,kendisinden özür diliyorum,bir türlü olmadi iste malum sebeplerden,kismet bu güne ve bu saateymis.! Soru söyle;
Bir kisi secip onunla neler yapmayi sevdiginizi yazin...?

Aslinda bu soruyu henüz evlenmeden ,söyle coook genc yaslarda oldugum bir zamanda cevaplamak isterdim...Isin kolayinada kacmis olurdum birazda,cok sevdigim arkadasimla derdim,halamin kiziyla derdim...

Simdi ise düsünüyorumda cocuklarla vakit gecirmek beni gercekten yormuyor,her dakika beraberim onlarla,yaklasik sekiz yildan beri,hatta onlarla yatiyorum! e demekki hoslaniyorum!

Fakat bence bu soru bununla alakali degil ama benimde bu soruya cevap olacak baska kimsem yok maalesef,burda herkes  mesgul,yani benim gibi...

e esimde kendince  hakli sebepleri olan ve bize ayak uyduramayacak derecede telasli ve pimpirikli birisi!

Kendimle kalmayi vede keyiflerimle vakit gecirmeyi,az bir sürem olsada o zamanlari en güzelinden gecirmeyide seven biri olarak kendimde olabilir mesela...

Fakat benim cevabim yine cocuklarim olacak ...(daha fazla uzatmak istemedim ama genede uzun oldu sanirim:))

Tesekkürler Yakamozcum...

Sevgili arkadaslarim HAYATIN RENKLERI (ÖZGÜR) ve HASRETLI LEZZETLER  garip aliskanliklarimiz varmi? diye sormuslar,yani mimin konusu böyle... Cevap:

Olmazmi?!

Aslinda özünde garip biri oldugumu kabul ediyorum...

Ütü severim,bulasik yikamayi severim,zor seylerle ugrasmayi severim,enerjimin son damlasina kadar mutfakta durmayi severim,aniden birseyler yapmak fikrine bayilirim,aile icimize giren üyelerden yanayimdir hep,yani gelinimiz,yengemiz gibi.Sevdigim zaman gözüm hicbirsey görmez,gözlerim kör olur resmen,lisedeyken babaanne olmak isterdim,bir erkege bagimli olmadan,yani evlenmeden cocuk sahibi olmayi hayal ederdim(dik),her söylenene inanirim,Zeynep bile beni hala kandiriyor,sonrada gülüyor,"anne hep kaniyosun!"...v.s...

Bunun disinda yeni aldigim esyalarin hani o plastik saglam kopmayan etiketleri vardirya,iste ben onlari koparip atamiyorum! Yani kagidini cikarip o kendisi yuvarlak,bir okadarda saglam seyle birlikte kullaniyorum,cok garip ama birkac ay evvel aldigim bir  üst pijamaninda hala üzerinde oldugunu farkettim gecen gün güldüm kendi kendime,beni hic rahatsiz etmiyor,ama esim cok kiziyor!

Nedenini bilmiyorum acikcasi,bazende isime yaradigini düsünüyorum,yani bir seyi asmak istedigimde askiya uygun degilse  o seye asiveriyorum,kolaylik oluyor ceketlerde filan,ama pijamada:))

Baska aklima gelmiyor,ama eminim vardir daha,aklima gelince yazmayi hedefliyorum!

Bir  diger Mim konusu ise biraz uzun! Kendimizden bahsediyoruiz yine...

En sevdiginiz kelime? " ay inanmiyorummm"  derim saskinligimda hep,sanirim bu!

Nefret ettiginiz  kelime? " banane,yada sanane"  gibi sorumsuz kelimeler

Ne sizi heyecanlandirir?  Misafiiiiiiiiiir! acim resmen! (yani yeni bebek olmasa insanlari hep sokakta görecektim!)

Heyecaninizi ne öldürür? e tabi söz veripte gelemeyen misafir! Birde ilgisizlik...

En sevdiginiz ses? Sabahlari bahcemizde öten o minik tatli kusalrin sesleri,bayiliyorummm"! tabi birde son günlerde Onur Batu'nun agulari,onada bayilyiorummm!

Nefret ettiginiz ses? Her aksam saat 22.40`ta yan bahceden arabasini  calistirip sanirim ise gitmeye cabalayan,büyük ihtimalle kendisi erkek olan o aracin aracinda cikarttigi igrenc ses!

Hangi meslegi yapmak istemezzsiniz? Doktor olamazdim ben, toprakla ugrasamam (kücük hayvanciklardan dolayi!) ,birde masa basinda oturamam! Onun disinda her türlü meslegi yaparmisim gibi geliyor bana:)

Hangi dogal yetenege sahip olmak isterdiniz? Bir kemani,yada bir telli calgiyi cok kolay ögrenebilme,kavrama, iste elime alir almaz bir seyler tingirdatma yetenegim olmasini cok ama cok isterdim!

Kendiniz olmasaydiniz kim olmak isterdiniz? Vardi birkac tane ama suan aklima kimse gelmiyor...

Nerede yasamak isterdiniz? Kücük bir sehirde ama kalabalik bir yerde yasamak isterdim,yani cevremde insanlar olsun hep...

En önemli kusurunuz nedir? Bunu keske esim cevaplasaydi! Tabiki homini girtlak olusuim !!!

Size en fazla keyif veren kötü huyunuz hangisi? Biraz garip bir soru olmus ama napalim, bence biraz acimasiz olusum, keyfime düskün olusum,yani kimse bana  zorla carsida vitrin baktiramaz,pazar pazar dolasamam,almam gerekmeyen seylere dönüp bakma,sirf bu yüzden piyasadan hic haberim olmaz!

Kahramaniniz kim?  benim kahramanim sevgili esim! Tüm sansizliklarina ragmen cok güclü birisi,bazi eksi yönleri olsada o benim tek kahramanim! (benden gizli okuyor sayfami,emin olun bunu okuyunca acayip sevinecek, ikimizde cok hassas ve sevgiye muhtac insanlariz,onu anlayabiliyorum bu yüzden ve ben  onu cok seviyorum...

En cok kullandiginiz kötü kelime!? Hem kötü hem hoslandigim icin söylerim" seni zilli seni" annem cok kizar bana,zilli deme cocuklara der!

Suanki ruh haliniz? Valla cok heyecanliyim ki bunlari yazabiliyorum,yoksa yazamiyorum:(

Bu arada kücük beyimiz uyandi,sanirim acikti!

Hayat felsefenizi hangi solgan özetler?   Özgürlük,hep özgürlük!

Mutluluk rüyaniz nedir?  Huzurlu bir yasam her daim!

Sizce mutsuzlugun tanim?   Sevgisiz kalmak,alamamak,görememek...!

Nasil ölmek isterdiniz?   Cok tatli tonton bir nineyken ,hafizam yerinde torunlarimla beraber mutlu mesut yasayip giderken,herkesin kendini koruyup sahiplenecegi,kendi basinin caresine bakabilecegi  zamanlarini görerek,kimseyi üzmeden  yasamima devam etmek isterdim,yani ölmeyi ucunde henüz yakalayamiyorum,bunu düsünmek istemiyorum,nolur bu soru bir daha bana sorulmasin Allahim,kimseyi annesiz babasiz birakmasin...

Öldügünüz zaman cennete giderseniz Allahìn size ne söylemesini isterdiniz?  Benden emin olmasini isterdim bu bana yeterdi...

Bitti.


Sevgiler...
SERPIL

34 yorum:

Unknown dedi ki...

2.ayi hatirliyorumda benim en kotu zamanlarimdi. Berbat zamanladi hatta. Hafizamdan sildigim anlar :)

Utu yapmaktan nefreettt ederiimmm.. Nasil seviyorsun :)

New York'tan dedi ki...

Hosgeldin, ara sira haber et buralardayim diye :)

Mutluanne dedi ki...

Büyümüşte iki aylık olmuş bile maşallah bebişe..Yolculuk yakında sanırım..Uyku konusunda kıskandım valla bizimki 20 aylık oldu hala bi rahat uyku yüzü göstermedi bana,fırsatınız varken tadını çıkarın derim..
Hayırlı yolculuklar size,yolunuz İstanbul'a düşerse buluşmayı çok isterim
Sevgiler

mintinin dünyası dedi ki...

OYYOY OY,
BEN O MİNİ MİNİ 2 AYLIK YAVRUYU KOKLAMAYA KIYAMAM.
NE KADAR GÜZEL BİR GELİŞİMİ VAR MAŞALLAH.
BU TAZCİK ANNEYE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM BEN...

mintinin dünyası dedi ki...

ARKADAŞIMMM,
NE OLUR HAKKINI HELAL ET.BEN DAHA YENİ FARKETTİM İZLEMEYE ALMADIĞIMI SENİ.HEMEN ALDIM.SEVGİLERİMLE

Unknown dedi ki...

Canim hayirli güzel bir gün diliyorum uzun zamandir yazamadim .Blogunu takip ediyorum .Eger yolun düserse beklerim buyur gel hattersheimma sevinirim öptüm canim .

Unknown dedi ki...

Canım benim,daha dün gibiydi sanki,buradan prensin dünyaya gelişini okuyup,sevinmem :)
2 ay geçirverdi demek..
Ne tatlı sevilesi olmuştur şimdi minik paşamız :)
Rabbim hayırlı ömürler versin canım,sana ve güzel ailene..
İnşAllah tonton bir nine olup,güzel torunlarınla gönlünce yaşamayı nasip etsin Rabbim sana :)
Kandilimiz de mübarek olsun..
Dualarını bekliyorum canım..
sevgilerimle..

Cafe Pepela dedi ki...

Hoşgeldin gülüm.Yazılarını / güzel yüreğini özlemişim.
Büyümüş mü minik paşa!
MaşaAllah..
Ablacıkları ile arası nasıl?
Ne güzel cıvıl cıvıl yuvanız.
Hepsini kocaman öpsün annecikleri,benim için.
Hayırlı kandilleri diliyorum.Dualarda buluşalım inşaAllah.
Muhabbetle

abide dedi ki...

Ayyy maşallah zaman nekadar çabuk geçiyor.2 aylık oldu bile :) Canım böyle gelişimini anlatmak çok güzel , yeni anne olanlar yararlanırlar.Benimde eşyaların jelatinini çıkarmama huyum vardır:))) Koşu bandının ekranında ki jelatini 3 yıldır durur çıkarmam :)) Kızları ve oğluşunu çok öptük.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Sevgililer günün kutlu kandilin mübarek olsun canım....

Sevgilerimle

sevimin sayfasi dedi ki...

Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu,rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere...
sevim

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Taze Annecim aman nazar degmesin bizim oglan cok keyifci,sadece karni acikinca basiyor yaygarayi,e bende az uyumadim ona hamileyken,ben biraz baglanti kuruyorum,cünkü tüm cocuklar benim hamileleiklerimle dogru orantili uykuya daliyorlar:)

Ütüyü gercekten severim,hatta gittigim yerlerde varsa ütünüz yapayim" derim,annem cok kizar!!!


Sevgiler canim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Seymacim cok tesekkür ederim,bende özlüyorum sizleri,aslinda buralardayim ama iste yazamiyorum bazen,bazende cocuk kucagimda oluyor,erken yatmaya calisiyorum falan derken...Sevgiler.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Lütfiyecim cok tesekkürler yorumun icin,ah ne cok isterdim Istanbul'a ugrayip söyle bir iki dostla bulusup sohbet etmeyi,ama zamanim okadar kisitliki! sadece 4 hafta 4 gün kalacagim iste ikis yola gidecek ve ben delirmek üzereyim,cok kalmak istiyorum,ama okul var diye erken gelmem lazim,sorma:(

Yolculugumuz Agustos ayina insallah...Yinede birgün görüsebilmek dilegiyle canim,sagolasin.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Minticim,aslinda pek taze sayilmam oldukca kartlastim ama dedigin gibi olsun,aldim kabul ettim,cok hosuma gitti cünkü!Tesekkürler canim,Allah hepimize kolaylik versin,sende minik oglunu öp benim icin olurmu?Sevgilerle...

(Ah olurmu hic,helal olsun ne hakki,üzülme sen,ben farkinda degilim zaten...)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Gülcancim insallah yolumuz düserse tabiki ugrarim,cok isterim,belkide birgün cikar gelirirm,hele su ufaklik biraz yol alsin,cok tesekkürler canim yorumun icin,sevgiler...

Sevgili Zeliha zaman ne cabuk geciyor ben yetisemiyorum,hafta bir basliyo Pazartesiyle bir bakiyorum Cuma aksami olmus! Dualarim seninle canim,güzel yorumun icin cok tesekkür ederim...Sevgiler sana

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

pepelacim,cok tesekkürler canim,ufakligin ablalariyla ablalarin oglumla aralari oldukca iyi sayilir,cok sükür diyorum...Onur büyük ablasini daha cok seviyor gibi,ona gidince aglamiyor ama gel geleleim Ilayda'ya verdigimde onda rahat edemedigi icin(düzgün tutamiyor henüz) hemen aglamaya basliyor,Allah'tan Ilayda " al anne agliyo" deyip veriyor...Cok seviyorlar birbirlerini,Zeynep hala bana "anne bebegin cok tatli " deyip duruyor,sank onun annesi farkli!

Seninde Mevlid Kandilin mübarek olsun canim,sevgilerimle,öpüyorum civciv kizini...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Abidecim evet canim cok cabuk geciyor zaman,hatta ben keske büyümese diyorum bazen! Suan o kadar tatliki,minik hersey ne kadar sevimli oluyor...

Bencde cok faydali bunlari okumak,ben eskiden bilmezdim,simdi bakar oldum,insallah okuyanlarin isine yarar...

Sendemi cikartmiyorsun kagitlari,ben o kagitlardan cok naylon yuvarlak halkayi cikaramiyorum,illlaki birakirim!

Bizde sizi cooook öptük,neden bilmiyorum,Betül'ü cok seviyorum ben ,sanki hep görüsüyormusuz gibi,tanidik,yakin gibi,anla iste...sevgiler sana.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Aylincim seninde Sevgililer günün kutlu olsun,Mevlid kandilin mübarek olsun,cok tesekkür ederim,öpüyorum seni cok,sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevim Hanim utandiriyorsunuz beni,her seferinde güzel mesajlarinizla karsilasiyorum,ben daha kimsenin Kandilini kutlayamadim,o kadar ki kandillerden bile haberim olmuyor bazen,yada unutup gidiyorum,cok tesekkür ederim,sizinde Kandiliniz mübarek olsun efendim,sevgilerimle...

Hepimizin Kandili Mübarek olsun,dualarimizin kabul görmesi dilegiyle...

nesrin dedi ki...

Kandilin mubarek olsun. Allah cocuklarini cok güzel yetistirmeyi nasip etsin insallah. Sevgiler...

yemekbiraşk dedi ki...

hayırlı kandiller diliyorum
sevgilerimle

Cafe Pepela dedi ki...

Serpilim,
İnan ben de en az senin kadar isterdim şimdi burada olmanızı.
Hayırlı kandiller diliyorum tekrar.
Kalbi sevgi ve selamlarımla

Baharcicegi dedi ki...

masallah iki aylik olmus mis gibi kokusuyla evin nesesi olmustur
hayirli kandiller canim

ezgilimelodi dedi ki...

Maşallah büyüyor bebiş:))

kalpkurabiye dedi ki...

canım bebeğini güle güle büyüt..
hayranlıkla okudum:)
ne kadar mucizevi birşey değil mi?
Allah hayırlısı ile bana ve tümm isteyenlere nasip eder inşallah..
dünkü yorumuna asla kızmam canım bilakis memnun oldum..
ve bana öyle söyleyen ilk kişi değilsin biliyormusun?
hakkımızda hayırlısı olsun cümlemizin..
Allah güzel yazgılar yazsın.....

balböcükleri dedi ki...

ben o ayları unutalı çok olmuş.sanırım anne olunca herkes ölmekten korkuyor.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Nesrin,Yemek bir ask,cok tesekkür ederim yorumlariniz icin,sevgiler size...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ah pepelacim biz Libya icin neler düsünürken meger oralarda nele neler yasanacakmis!

ne kadar üzüldük anlatamam.sonra yazdiklarini okuyunca isin ciddiyetini daha iyi anlamis olduk,Allah orada kalanlara yardim etsin insallah....

insallah sizde daha iyisinizdir,insallah canim,sevgiler sana ve cici kizina...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Bahar cicegi ve Ezgi cok tesekkürler size güzel yorumlariniz icin,sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Denizcim kizmadigina sevindim,insan cekiniyor bazen...

Bende tesekkür ederim canim,zahmet edip bana yorum biraktigin icin,bende memnun oldum,sevgiler sana,dualarin icinde amin diyorum,hersey gönlünce olsun...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Serpilcim haklisin,insan cabuk unutsada bebeginin ufakligini hicbir zaman unutamaz diye düsünüyorum,sevgiler canim,cok tesekkürler ...

Adsız dedi ki...

It's truly a great and helpful piece of information. I'm
glad that you ѕhared this useful infoгmation with
us. Ρlease stay us up to dаtе like this.
Thanks for shаrіng.

Alѕο visit my weblog - buy TENS units
my website - Tens 7000 tens unit Review

Adsız dedi ki...

Нmm iѕ anyοne еlse hаving pгoblеms
with the pіctures on thіs blog loading?
I'm trying to find out if its a problem on my end or if it's the blog.
Any fеed-back ωοuld bе gгeаtly appreciated.



Hеre is my weblog ... taxi
Also see my webpage - irving texas taxi