10 Şubat 2013 Pazar

Ilayda, Mia ,Zeynep ve Onur`la bir PIZZA günü!


Hepinize merhabalar arkadaslar...

Babami kaybettigim günden beri bi tuhafim ben...

ilk kez degil bir yakinimi kaybetmis olmam ama babam beni cok üzdü,insan basina gelince anliyor gercekten...

Dedemden sonra babam, kardeslerin ilkiydi...

Babaannemle konusmaya cesaretim yok,daha arayamadim onu,onunda ogluydu,bir basin sagolsun demeliyim,ama nasil konusurum bilemiyorum,babaannem babama cok düskündür,cok üzgündür o simdi,simdi bunlari yazarken bile gözlerim doldu bogazim dügümlendi!

Bugünde rüyamda gördüm artik aramam sart!...

Tabiki hayat devam ediyor ve hersey Allahìn takdiri...

Cok durgunum o günden beri,hayatimi sorguluyorum ve bombos bir boslugun ortasinda dikilmekteyim suan!

Bu ara cok uzun zamandir yapmadigim bir seyi yaptim,kitap okumak!

Meger benim  zamanimi calan net dünyasiymis,simdi ise biraz okuyayim diye basladigim kitaplari birer birer bitirdim ve uykum geldiginde cektim uyudum,kalkamadim,zaten yorgunluktan uyuyamiyorum hemen..

                                                                          ßßßß

Mia Ilayda`nin yuvadan arkadasi,ondan dört bes ay büyük ve bu o kadar farkediyorki cocuklarda...

Ilayda daha bebek gibi sanki,kaybedince agliyor,bilemeyince agliyor,gecen okuldan almaya gittim,gözler kipkirmizi olmus,biri itti,düstü filan sandim,yada sapkasini unuttu sinifta,yok,neymis efendim,el isi dersinde igne ipligi becerememis,ondan aglarmis!

Noldu noldu derken aglayarak "ba sa ra ma dimm!" dedi.

Oturttum banka güzel güzel konusttum,sakinledi,ama degismedi!

Neyse ,yuvadan arkadaslari gelir ara sira bize,Ilayda`da gider bazen,daha cok bize geliyorlar,cünkü iclerinde anneleri calismayan,yani bir meslegi olmayan kelaynak kusu benim sadece!

 Mia ile simdi hem ayni siniftalar hemde ayni sirada oturuyorlar,fakat burda okul sisteminde cocuklar okul bitene kadar hep ayni kisiyle oturamiyorlar maalesef!

Ikidebir ögretmenler degistiriyor!

Ve ben buna sinir oluyorum!

Neden?

Hep ayri ayri kisilerle oturuldugunda kimseyle samimi olamiyorsun devamli olarak,yani insanin tek bir arkadasi olur,böyle yapilinca saglam bir arkadas olmuyor ve de bu beni deli ediyor!

Zeynep mesela,hala dogru dürüst biri yok arkadas olarak ,burdaki cocuklar iki gün seninle takiliyor,sonraki günlerde yüzüne bile bakmiyor,kaliveriyorsun kelek gibi ortada!

Biz bu yüzden kizimla cok aglastik ve en sonunda ona dedimki,kimseyi sabit görme,konusmuyorsa oynamiyorsa üzülme,bosver ,salla gitsin, vede öyle yapti kizim simdi iyiyiz psikolojik olarakta...

Lakin bi tane Türk kizi o kadar üzdüki sormayin,anne babasiyla kötü olduk,hic konusmadan,kavga etmeden...

Zeynep benim gibi biraz korkak davraninca kizda üstüne binmis yavrunun,vurmus falan,üzmüs,ezmis gecmis onu ve ben bunu iki yil sonra ögreniyorum,annesiyle de samimi olmustuk!

Fakat o nasil bir yetistirme tarziki cocuktaki özgüven tavan yapmis durumda,cok sikayet ettim,sorguladim ,herkes biliyor okulda ,simdilerde rahatiz biraz Allahà cok sükür!

Simartilmis cocukllardan nefret ediyorum desem ne dersiniz bilmiyorum ama Zeynep`te hic hoslanmiyor,ben simartilmadim vede cocuklarimi da maalesef simarta miyorum.,yani annenin bir agirligida  olmali,cocuklar beni ellerinde top gibi ordan oraya  firlatmamali,hem ben onlara kendimi vermeliyim,hemde onlar bunun karsiliginda bana saygili olmalilar...

Bu durumu Zeynep è söyle anlattim:

 Anne ve babanin cocuklarini terbiye etmek zorunda olduklarini,ve bu terbiyeyi yaparken biraz sert olmalari gerektigi,yoksa cocuklarin doyumsuz olup
 mutsuz olabileceklerini anlattim ona,bilgisyar oyunlarinin ne kadar zararli olduklari v.s....

Tabiki dünyadan bi haber yasamiyoruz ama saatlerce bilgisayar basinda oyun oynatmiyoruz,sadece hem Türkce ögrenmeleri acisindan Türkce cizgi filmler,hem Almanca icin cizgi filmler bakiliyor evde,birde hareketli müzikleri cok seviyorlar...Hem Türkce hem Almanca.

Biraz uzun oldu,aslinda bunu tamamen ayri yazmak istiyordum ,icimi dökmek adina cok iyi oldu yazdim rahatladim...

Aslinda elimde cok güzel yeni kitaplar var  (Cocuk egitimi,Anne babalar icin bilgiler v.s.)onlardan da birkac paragrafla bilgilendirmek isterdim ama suan zamanim cok az üzgünüm...



Bu cantalar Mia ile Ilayda`nin,biraz bulanik cekmisim,sadece bi tane  resim vardi,Timsahli olan Ilayda`nin cantasidir!

Burda cantalar okadar pahaliki,ben ilk duydugumda agzim acik kalmisti inanamistim!

Zeynepìn cantasini 89 Eurodan 79 a düsmüstü aldik,Ilayda`ninki ise tam tamina 130 Euro imis,biz izindeyken esim almis,hem pahali hemde ic düzeni acyip kullanissiz! Zeynep ìn dedigine göre timsahli olan bu cantadan sadece Ilayda`da varmis,bence cok gereksiz ve fuzuli bir harcama,yazik!






Neyse efendim gelelim asil konumuza,bu bir hatira defteridir,hemde yakinlarimizla biz bize bir paylasim! Bende o sebepten burda paylasmayi secenlerdenim,yine Mia`nin geldigi bir gün pizza yapacaktim,onlarida ortak edip güzel bir ögleden sonra gecirdik!

Bize sonradan okulda gelen Zeynep te katildi,onada sergi acmak zorunda kaldik! Tabi cocuk sayisi fazlalasinca is güc te ayni oranta artiyor,neyse Onur`la beraber dört cocuk is basindalar,ama öyle lezzetli olduki pizzalar,normalde artar dolaba koyardim,ogünkülerin hepsi yendi!
Bu arada o hengamede caktirmadan dondurulmus enginarlarimida pizzalarina koydurmayi basardim,ben cocuklarin  gereksiz sorularina asla cevap vermem! "Anne bu ne,bunun icinde ne var?" yada " Anne bu aksam yemekte ne var?" gibi!




Tabii Onur bey dururmu oda yapti birseyler hatta kizlar ne yaparsa aynindan oda istedi,öyle kiskaniyorki sormayin!

Birde eve gelen kizlari taciz etmese cok sevinicm,kizlarin yanindan ayrilmiyor, birde cok kalirlarsa vurmaya calisiyor,oyunlarini bozuyor,pek rahat edemiyorlar onun yüzünden,cünkü cocularin ayri odalari yok!

Insallah yakinda oda olacak...

Allahìn izniyle tabiki hersey,herseyim O`na bagli,beni koruyan gözeten yardim eden...




















Bu yukardaki Ilayda`nin kendi elleriyle hazirladigi,asagidakide bol enginarli Mia`nin hazirladigi pizza,ikiside nefis görünüyordu,bende aynisindan yapip yedim!




Kücük kardesim bu resmi hatirlarsin kesin:))







Cocuklarin köyde koyun toplulugunu hayretle izlemeleri!




Biraz karisik bir post oldu benim gibi ama yazmak istedim,tekrar ve yeniden tüm dualariniz ve yorumlariniz icin tesekkür ederim,
kalin saglicakla ,

SERPIL.

14 yorum:

Ferkay dedi ki...

Maşallah ne de güzel yakışmış ellerine. Becerikli kızlar.Afiyet olsun canım...

mine dedi ki...

canım başınız sağ olsun kendi adıma babam gittiğinden beri hiç bir yerde kendimi güvende hissedemez oldum sanki hiç bir yer evim değilmiş gibi... Rabbim sabırlar versin...

fotolara bayıldım çocukları böyle oyalamak hem el alışkanlıklarını arttırıyor hem de birlikte bir şeyler yapmanın keyfini yaşıyorlar hep böyle güzel olun hep birlikte öpüyorum

New York'tan dedi ki...

O pizza yapan ellere masallah :)

Simarik cocuklara bende dayanamiyorum ve onlarin ilgisiz annelerinede ama ayni topluluktaysaniz mecbur oluyor katlaniyorsunuz.

Hayatın Tatları dedi ki...

çok üzüldüm şimdi gördüm başınız saolsun. Allah rahmet eğlesin inşallah ...

Unknown dedi ki...

Canım başım sağolsun çok üzüldüm.
Mekanı cennet olsun,nur içinde yatsın.
Allah sabır versin canım
Sevgiler.

Fincan Teyze dedi ki...

kızlar pek hamarat ;)
çok güzel bir post olmuş ;)

Şerife dedi ki...

Okurken ben bile kötü oldum ki seni düşünemiyorum başın sağolsun :(

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Feray hanim valla haklisiniz,benim kizlar iyiyce alistilar merdaneye filan,cocuklarla evde yapilabilecek en güzel eglence diye düsünüyorum bende,sevgiler,tesekkürler size...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Mine hanim bende tuhafliklar yasiyorum su günlerde,hayatimin anlami kökünden degisime ugradi,yasama keyfimi kaybettim gibi biraz,tek anlam veren cocuklar bile olsa,ucunda ölüm var ve ben bu bolugu nasil tamnamlarim bilemiyorum...

Cok tesekkür ederim güzel yorumunuz icin,Allah`tan sizlerede sabir diliyorum ben,sagolun...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Seyma ne güzel dedin,neyseki cok fazla simartilmis cocuklar yok,olanlarda anlasamadik ayrildik,cünkü ben gercekten katlanamayanlardanim,cok tesekkür ediyorum güzel yorumun icin,Newyorkà selamlar bizden cok...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Hayatin Tatlari,Allah razi olsun,cok tesekkür ederim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Hayat Cafe Allah razi olsun canim,cok tesekkür ederim,sabra gercekten ihtiyacim var sagolasin...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Fincan Teyzecok tesekkür ederiz,begenmenize cok sevindim,yine beklerim,sevgiler Ankara`ya...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Serifecim ne kadar üzgün icim,Allah tüm kalanlara sabir versin,Allah senden razi olsun...