28 Eylül 2013 Cumartesi

SPIEL MOBIL 2013 bei Nürnberg veee Kürkcü Dükkanina dönüs!


Allahìm sükürler olsun!

Herkese Merhaba!

Günlerdir ugrasiyorum,kafamin ici doldu tasti,ama en sonunda basardim!

Google+`a gecis yaptim hic arastirmadan,sonrada hosuma gitmedi,aradim aradim buldum ve Bloggerè döndüm tekrar,meger kolaymis ama 30 gün süreniz var,daha sonra dönüs yapamiyorsunuz!

Yenilikleri sevmem  aslinda eskiyi yasatirim hep ben ,neden  bunu yaptim bilmiyorum!

Bloggerimi cok seviyorummve burdan da arilmaya hic niyetim yokk!

Gectim gecmesine de,dönüp biraktigim yerde birsey unutmusum!

Yorumlarimi!

Bir türlü yorumlarim gitmiyor,sizden gelmiyor falan,meger Google+ efendi benim yorumlarima sahip cikmis orda,az evvel bir Alman`dan ögrendim,tamda benim son anda yapmaya karar verdigim seyi yaziyordu,hemen denedim,gittim,sildim orda isaretledigim yeri ve ciktim,baktim yorumlar kismi geri gelmis hemen!

Uzman oldum sayilir yani,varsa bir problem yardimci olmaya calisirim:)) he he

Simdi yine kizlarla bu yilin Spiel Mobilìn``den resimler ve videolar var onlari hazirlayip yollamak istiyorum,arada bir sürü  yemek ve pasta fotografida gördüm ama onlarin tam tariflerini not etmedigim icin ölcülerin tam tutmasi icin bende tam vermeliyim,diyerek tarif yok!

Mesela bu pasta,öylesine yapildi!




Böyle kesilince mantari andirmis bende fotograflamisim!

Buda afacan kemirici!





Zeynepìn dogum günü pastasida cok sade görünsede o kadar hafif ve lezzetliydiki,bugünlerde ayni tarifi yeniden yapsim var,bu tarifi Uzman TV `den aldim denedim,süper oldu!



Bu sene Katalog elimizde benim dalginligima gelerek kücük bir detayi atlamistim...

Her yil oldugu gibi cok genis bir parkta ve giris serbest saniyordum,meger  öyle degilmis bu yil tadilatta olduklari icin daha az elemanla daha kücük bir yer ayarlamislar ve sadece haber vererek 80 kisi  aliyorlarmis.!

Kapidaki kiz normalde almiyoruz telefonla isminizi yazdirmadiginiz icin ama gelmeyen cok kisi var ve de yer var deyince Ilker ,Zeynep ve Ilayda`yi iceri sokmayi basardim!

Bizi almadilar,Onur ùnda yasi kücük,ee napalim,ev uzakta,bende onlari hemen yandaki parkta bekleyerek vakit gecirdim,hem Onur`da orda oynadi,yedik ictik,hava muhtesemdi sansimizdan!





Arada cocuklar cikip yanimiza geldiler,birazda parkta oyalandilar,ben girmiyorum diye Zeynep huysuzlandi,hicbirsey yapmicam dedi ama baktiki hersey tamda ona göre ikna oldu,bende ordayim,tamam!


Önce Ilayda ve Ilker bakindilar,Ilker meger topragi cok severmis,tipki anne ve babasi gibi,hemen küregi aldi eline,sonra baktim  benim Ilayda`da kürek istedi,onada verdiler,basladilar kazmaya ! Acaba ne yapacaklardi orda topragi attiktan sonra?

Bu arada Ilker kim diye merak edenler icin, bebekliginden beri tanidigim ve cok sevdigim arkadasimin gecen günlerde 11 yasina basan oglu,onu ailecek cok severiz,benim bir cocugum gibidir evde,oda bizi cok sever...









Epey bir toprak attiktan sonra bölgeyi bu kalin tahtalarla cevirip icine cicek bahcesi yaptilar,fideler diktiler cok güzel oldu!





Ilker son anda bilegim aciyor deyince ona izin vermedim  devam etmesi icin,cok yalvardi ama devam edemedi!Sonra dinlenmek icin bu masaya gectiler pizza yediler bol bol!


Pizzayi  hazirlayip bu toprak firinlarda pisirdiler,valla temizmiydiler hic bilmiyorum ama bende  bir kücük dilim tadina bakmak zorunda kaldim,cok ama cok nefis bir kokusu vardi cünkü,tam önümdeydi firin!


Maalesef demirlerin ardindayim! Iste firinimiz burdalar efendim!


Iste bunlarda o günün  pizza girisimcileri! Cocuklar burada yogrulmus hamura malzeme koyup yardim ettiler,  kim hangi bölümdeyse yaptigi isi alip götürebiliyor,pizzada da pizza yemek  tabiki!

Ama toptak iscilerine de verdiler,ac ac calistirmadilar cok sükür! Cünkü biz aksama kadar orada vakit gecirdik,cocuklar cok keyif  aldilar,tesekkürler falan:))




Bu arada ara sira iceri girme sansini deneyen ve her seferinde hayir cevabi alan  benim inatci oglumda geri dönerken agliyordu!:((

Ilayda bir süre sonra her zamanki gibi parkta vakit gecirdi,parklari,.yanliz takilmayi,sessiizligi seviyor kizim,ama artik biraz acilsa hic fena olmayacak, bazen cevap vermemekle benim sinirlarimi zorlamaya basladi cünkü!

Zeynep`te güzel oyunlar oynadi ve sunlari yapti:




Önce bu taslari ve sonrada bu yüzükleri...




Yüzükleri dedim cünkü benim cok hosuma gidince sanada yapayim o zaman dedi kostu gitti,banada yapti! Bunlarda calisirken fotograflari...





Sonra bu sisme tekerlerle birbirlerini itmece oynadilar...





Sonra bu halkalari cubuklara atmaca...


Biraz gürültülü ama canli olarak izlemek isterseniz bir sürü cektigim videodan sadece birisi burada...




Cok gürültülü bir oyunla bir video daha!




Bunlarda o günden kalan bazi fotograflar...
























You Tube`dan radyoda  (Antenne Bayern!)hep dinledigim cok cilgin bir müzigi de dinletmek istedim hislerime tercüman olsun diye ama bulamadim simdi!

Suanki hislerime pek uygundu hizli ve eglenceli olusu...

Yeniden sayfama kavustugum icin öyle mutluyumki anlatamam!

Bebegini kaybetmis kücük bir cocuk gibi kac gündür keyifsizdim!!!:))

Yeniden görüsmek dilegiyle,

sevgiler

SERPIL.

13 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

canım merhabalar,nasılsın.Güzel bir post hazırlamışsın.Bu sayede senden haberler almış olduk.Bence de burayı bırakma.Blog dünyası çok başka bence.Sorun nedir.bir problem mi var.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Yok canim artik sorun kalmadi,ben kimse ugramayinca sayfama girilemiyor sandim,neyseki öyle degilmis,Sulecim cok sevindim yorumunu görünce cok tesekkür ederim,ben hep burda olacagim,seviyorum ben buralari,görüsmek dilegiyle,sevgiler sana...

Prensesin Masalı dedi ki...

Güzel yorumun icin tsk ederim ah nürnbergi cok sevmistim :) blog dünyasindan sakin gitme :) resimler ne güzel :) ankaradan nürnberge selamlar sevgiler canim :)

Esen Can dedi ki...

:)) Hoşgeldin, sefalar getirdin Serpilcim, ben de hiç anlamıyorum bu blog ve Google + işlerinden, bence de insanın en iyi bildiği yolda yürümesi daha iyi ama ne zamana kadar bilmem ;)
Çocuklar ne güzel eğlenmişler, çok faideli bir etkinlik olmuş :)
sevgiler :) Öperim

kış güneşi dedi ki...

Merhaba Serpilçiğim bende seni merak ederken yaptığın yorumdan buldum ,canım bende pek beğenmedim g+ yı hiç sevemedim kullanmayı da bilmiyorum o öyle duruyor işte alıştığım şeyi daha geliştirmek isterim ama değişik bir şey oldumu tökezlerim ,Çocukların keyfine diyecek yok nede güzel vakit geçirmişler Çocuk olasım geldi ,öptüm canım

Şepşeker dedi ki...

Google+ dan bende birşey anlamadım :) pek beceremem öyle şeyleri zaten :) Ayrıca çok ama çok güpgüzel birgün geçirmişsiniz ;-) Çok sevdim ; çiçek bahçesini ve Zeynep'in yaptığı yüzüğü ;-) Çooooooooook öpüyorum canım .

Hatice dedi ki...

merhabalar, yeni hali bana da karışık gibi geliyor, o yüzden geçmeyi düşünmedim, neysek geri dönüş imkanı varmış.
Çocuklar için keyifli bir gün olmuş:)
sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sulecim yok artik bir problem kalmadi,cok sagol ilgilendigin icin,tekrar görüsmek dilegiyle...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Prenses Nürnbergè geldin bize ugramadin ama ara sira burdan yazisalim lütfen olmazmi?

Benden de sana sevgiler,tesekkür ederim sanada ilgilendigin icin...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Esencim aslinda anlasilmayacak birsey degildi,sende katilsan görürdün zaten,sorun,herkesin orda olamyisi,Google+ya gecmeyenlerin sana yorum birakamamasi,istemedigin kisilerin seni eklemesi v.s.

Birde aliskanliklar kolay kolay vazgecilmiyor,ben yenilikleri sevmiyorum galiba:((

Cok öptüm seni yorum icin tesekkür ederim!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Kardelen ,cok ilginc bir durum oldu sizinlede görüsemedik,neyse insallah seneye diyorum,valla bende hic sevmedim oralari,böyle simdilik iyi benim icin,yeterli,daha fazla acilmak istemiyorum zaten,ama yemek blogu olanlar icin bence iyi bir firsat sizde bunu olumlu yönde kullanabilirsiniz...

Evet ogün epey eglendiler,yorumunuz icin cok tesekkür ederim,bayramda ugrayacagim sizlere insallah,sevgilerle...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sekercim bizde seni ve bebisini cok öpüyoruz kendinize iyi bakin olurmu,cok tesekkür ederim yorumun icin!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Hatice hanim,bu ne güzel sürpriz,cok sevindim yazdiginizi görünce,cok tesekkür ederim size,evet haklisiniz aslinda tamda yerine oturmamis bir sistem hergün yeni düzenlemelerle devam ediyor,Blogger den bagimsiz olmasi ve bunu bize aciklamamalari beni kizdirdi,tamamen farkli yerlermis,bilmiyordum gecerken,neyseki sürem dolmadan geri döndüm he he:))

Benden de sevgiler,yeniden görüsmek dilegiyle...