26 Ekim 2013 Cumartesi

Kendimce...

Cok yogun bir haftadan sonra bugün evdeydik!

Aslinda niyetim Messe`ye gitmekti,sanirim türkcesi Fuar,sergi olarak geciyor.

Fakat son anda vazgectim,cok kalabalik oluyormus,zaten hafta sonu oldugu icin ayri bir insan kalabaligi olabilirdi,fakat ilk kez gidecegim icin merak etmistim,ismi "Consumenta".

hem cocuklara hem bana göre alanlar vardi. Kasimin ücüne kadar devam edecek,belki gideriz.

Sonra radyoda duydum ama ismini tam anlayamadigim bir panayir yeri buldum,cok uzakti,tren biletlerimiz her daim hazir oldugundan hemen yukardaki duraktan binip gidecektik,yeri internette iki saat bakmama ragmen bulamadim,cocuklari ponylere bindiriyorlardi ,sirf o yüzden istemistim,deli gibi baska yerler baktim ama bulamadim,basim döndü!

Neyse bir arkadas söz vermisti evine yakin bir köyde ata bindiriyorlarmis,konustuk ,carsamba kismet olursa oraya niyetliyiz.

Cocuklara daha söylemedim,sürpriz yapacagim:)

Sonra ise saat 13.00 oldu ve baktim herkes hayatindan memnun takiliyor,vazgectim,zaten onlarda diasri cikmak istemiyormus,amenna dedim !

Dün aksam sadece Türkce olmak kaydiyla uzun zamandir oynamadigimiz "isim sehir hayvan " oynadik kizlarla! Pek hoslarina gitti,bugünde oynadik,ama bugün netten yardim aldik,meger neler varmis,ayrica ben cogu harften neler var tamamen unutmusum valla iyi oldu,bunu daha fazla yapmak lazim!

Simdi ise tren kurdular Zeynep`te var iclerinde ücü beraber  trencilik oynuyorlar.!

Bazi oyunlari  hem yerimiz daralmasin yer kaplamasin diye bazende  özlesinler diye kaldiriyorum ve cok degisik birseyler aradiklarinda cikarip sevindirik ediyorum,pek isime geliyor dogrusu :))

Özellikle Ilayda cok sevinir yeni alinmis gibi!


Bu hafta hergün buraya yazmak istedim,o gün neler yaptim,en ince ayrintisina kadar,bakalim bakalim ne kadar cok seyi birarada yapmisim,günlük günlük olali böyle bir post görmedi olacakti adida!:))

Fakat olmadi...

Nedeni yorgunluktan erkenden uyumak zordunda kalisim, ne olacak!

Allahim, yattigim yerden, anlatiyorumda anlatiyorum,banada iyi geldi  bu arada,bilirsiniz yazmayi konusmayi cok severim,anlatmayi,paylasmayi,kendi kendime de olsa severim,rahatlarim...

Tavsiye ederim....

Birde unutkanliga karsi bulmaca cözemesemde,aksamlari carpma islemi yapar oldum, cok degil en fazla 3 yada dört islem,inanmayacaksiniz belki ama farkedilir farkini görmek cok hosuma gitti,simdi mutfaga ne icin gittigimi, dolaptan ne alacagimi ilk 1.saniyede hatirlayabiliyorum,tabiki durumum vahim degil ama herkeste olan ve beni korkutan basit unutkanliklardi bunlar,simdi azaldi,,beynimi azda olsa calistirmam onu harekete gecirdi...

Aslinda kitap okumak lazim ama ben izinden sonra  baslayamadim bir türlü...


Yarin ise cok ilginc bir yere davetliyim!

Tayland`lilarin gününe!

Hani su yeni arkadasim Tayland`li Uri vardiya,o davet etti,coluk cocuk herkes gidebiliyormus,her türlü Tayland yemegi olacakmis,Grace `te gelecek sanirim,yarinda Sabine`nin dogum günü ama ona hediye almayi tamamen unuttum!

Gecen gün birdenbire ekmek yapmak geldi icimden,ayni gün yaptim  cok güzel oldu!






Icinde beyaz ve yulaf unu var ama tam degil,tarifi aynen uyguladim sagolsun LEZZETLI SOMUNLAR da cok güzel ekmek tarifleri var,benim  kalibim genis olsugu icin top gibi olmadi yayildi ama kocaman bir ekmegimiz oldu,cocuklarda begendi,günlerce yedik,yumusacikti!

Sonra bir  tane  daha yaptim ama tarifler degil,yine ön maya hazirladim ama ölcüleri kendim belirledim,oda cok güzel oldu,yakinda dahada iyilerini yapacagim insallah! Insallah!

Bir kismet olmadi aslinda ben ne zamandir eksi maya hazirlamak istiyorum,ama korkumdan baslayamadim bir türlü! Eksi mayama civelek ismini koyacagim, Elif hanim  gibi:))

Birde o cok sevdigim eksili ekmek tadini yakalayabilirsem,artik hep evde yaparim ekmeklerimi!


Aslinda ekmek yapma makinasi var  evde, Zeynep`le yasit kendisi nerdeyse,iki yil boyunca ekmekleri orda yapti esim,ben cok alisamadim,zamanim olmuyordu,ama ben elimde yogurup kendim yaparsam daha cok seviyorum,makina yerinde duruyor,kullanmiyorum yani...

Ayni gün birde süt receli denedim, denemediyseniz mutlaka deneyin derim,o nasil muhtesem bir tad öyle,ayni gün benim süt recelim bitmek üzereydi,korkumdan tekrar yapamiyorum,cok sevdim karamelli tadini !

Cocuklarada "iste nutellanin kizkardesi" deyip sevdirmeye calistim,ben,ilayda ve Onur sevdi,Zeynep karamel sevmedigi icin begenmedi.




1 kilo sütten iste bu kase kadar cikiyor ve benim süt recelim hicte öyle yazdiklari gibi 20 -25 dakikada.yada 1 saatte olmadi,tam iki bucuk sattte oldu,belkide o yüzden cok güzeldi,bazi yerlerde 25 dakikada nasil oldu anlamadim dogrusu...


Bu arada eylül sonunda iki feste daha katildik,yani cocuklar icin hazirlanan oyun alanlari,hatta büyüklerde birseyler yapti ben resim boyadim mesela...












Daha cok sey vardi yaptiklari,birde cekilis yaptilar,Zeynep ufak tefek birseyler kazandi,sevindi.

Bu arada resimlerin arasinda gördüm simdi,ikinci kez Donut yaptim,ama begenmedim,tarifi aldigim bir alman sitesiydi,kafama göre maya kullandim, tam ne oldugu yazmiyordu,biraz fazla geldi,ama cocuklar yediler,ik yaptiklarim cok güzel olmustu,zaten ilkler bende hep güzel olur,her zaman!




Bu hafta ici kendim icin doktor randevularim vardi,Ilayda`nin vardi,önce ben göze gittim,bilgisayarda öyle cok kalmadigim halde gözlerim agrimaya basladi azicik birsey baktigimda, doktor  bir merhaba demeden size nasil yardimci olabilirim deyince sasirdim,hemen oturtup gözlerime bakti,okuttu filan,hic birseyim yokmus,ama o anda bile basim agriyordu, ben söylemeden dinlendirici icin cok genc oldugumu söyleyince israr edemedim,ama benim acilen ihtiyacim var ,oda beni kesin 30 -35 filan sanmistir,ama ben kirk oldum haberi yok galiba!:))

Baska bir doktora gidecegim bakalim...Diger muayeneden de cok sükür ki bir sey cikmadi...

Simdi sira yüzümdeki lekelerde,hamilelik lekelerinden artik kurulmak istiyorum,cok rahatsiz etmiyor beni ama bir gideyim,belki bir kremi filan cikmistir simdilerde,daha evvel yoktu!

Onur`Batu´nun iyice dili acildi bugünlerde,bizi  habire güldürüyor,aslinda bazilarini unutmam diye yazmiyorum ama illaki unutuyorum, bayram misafirlerinin getirdigi seker ve cikolatalara fena alisti,her dabah kalktiginda bir mutfaga gidip bakiniyor bulamayinca "anne bana kutulata veriimisin"diye sormayi ihmal etmiyor,annecimli babacimli konusmasi cok hos,fakat geceleri beni kirk kere kaldirmasi hic hosuma gitmiyor yani, bebekken bes kere kalkiyorsam,simdi gecen gece saydim dört kere kalkmisim,epey azalma var anlayacaginiz!:((

Beyaz Schow u izledik kizlarla,yine cok güldüm ,18 yili devirmis ve ben hala agzim acik tek kelimesini bile atlamadan dinlemeyi cok seviyorum!

Ve iste gözlerim iyice acimaya basladi,damlalari damlatsam iyi olacak.

kalin saglicakla,

hepinize süper bir pazar diliyorum,

sevgiler

SERPIL.


20 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

ellerine sağlık serpilcim.ekmek çok güzel görünüyor.sevgilerimle canım...

Narince dedi ki...

Evde ekmek yapmak gibisi yok, ellerinize sağlık.

sarkaç dedi ki...

Aman Allah'ım, nasıl da iştah açıyor bu ekmek...

Baharcicegi dedi ki...

Ekmegin nefis olmus tembellik yapmasakta ekmeklerimiz kendimiz katkisiz yapsak ne yi olur herseyin haziri kolay geliyor bize
unutkanlik icin carpma yapma fikirini deneyecegim,mutfaga niye geldim diyenlerdenim bende

Adsız dedi ki...

Serpilcim, ekmek dünyanın en güzel ve en doyurucu yiyeceği, süt reçelide çok nefis görünüyor, tadı nasıl bilmiyorum. Haftanın yorgun luğunun üzerine bunları birde kendin yapınca dahada nefis olurlar haliyle.Ama yeme işini çocuklara bırak. Sen sadece tadına bak,yoksa çok zayıflarsın benim gibi. Benden söylemesi,sevgiler.

Esen Can dedi ki...

Ekmek de donut da çok güzel gözüküyor, süt reçelini ilk senden duydum ve yanlış mı duydum acaba dedim, o ne yahu? Patlıcan reçeli vs. duydum ama! Emin misin Serpil bu reçelin adından :) Neyse diyeceğim o ki, ben de senin gibiyim, her hafta sonu hem cumartesi hem pazar habire hamurişi, kek vs. yapıp duruyorum ama çocuklardan çok kendim yiyorum, sonra tartılıyorum şişmanlamışım yine! Sonra yapmayayım artık diyorum sonra bişey olmaz deyip yine yapıyorum :( Pazar günü yaptığım kekin iki dilimini çocuklar yediyse 12 dilimini ben yedim yeminle :( Allah beni ıslah etsin der, seni ve resimlerden gülümseyen güzel yüzlü çocuklarını öperim çok...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sulecim merhaba,ekmek gercekten iyi oldu ,bakalim artik start aldim,gerisi gelecek insallah,cok tesekkürler canim!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Narince cok haklisiniz,bugün kitapcida ekmek yapma kitabi gördüm hemen actim sayfalarini,ilk sayfada kücük kirmzi harflerle almanca "ekemk yapmak asla zor bir is degildir,sadece püf noktalari vardir" diyordu,Bende öyle düsünmeye basladim isim kolaylasti,yoksa hep cok zor gelirdi,cok tesekkürler yorumunuz icin...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Sarkac! hosgeldin! Eveet ekmegim cok güzeldi,keske sizlerede tattirabilseydim ne hos olurdu!Tesekkür ederim size,yine beklerim .

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Bahar Cicegi sizde hosgeldiniz, valla cok haklisiniz insan bazen cok üseniyor,ben ne zamandir bir eksi maya bile hazirlayamadim,ama günlük bir eksi maya yapmayi biliyorum artik,o cok kolay,yine un su ve az maya ile karistirip bekletiyorsunuz,bu hamuru ekmek yapiminda kullaniyorsunuz,cok iyi olmasini sagliyor,tadinida...

Hic durmayin yapin bu islemleri ben saskinim,unutkanligim gecmek üzere yanliz devamli yapmak gerekiyor,ben epeydir yapmadim,unuttum filan,yine basladi,isimleri hatirlayamiyorum bir türlü!

Cok tesekkür edeim yorumunuz icin!yine baklerim.

marifet ellerimizde dedi ki...

hayatım fotolar yazın harıkaaa ama aklımm kaldı yahuuu su sut recelı tarıfını yazarmısın lutfen...sevgıler zeynep

Ferkay dedi ki...

Bayılıyorum senin güzel anlatımlarını nasılda sabırla uzun uzun anlatıyorsun. Ekmeğine bayıldım,ellerine sağlık Serpilcim.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ferayecim seni unutmam mümkünmü,hatta bugün rüyamda bile gördüm!Böyle yazacaginida tahmin ettim am dün gece yazamadim devamini gözlerim acimisti,cok yorgundum,uzun yoldan dönmüstük!

Yorumlarin beni cok sevindiriyor cok tesekkür ederim sana,senin sayfan cikmiyor birde Google + da oldugun icin sana yorum yapamiyorum,istersen sen Blogger de kal daha iyi,sorun suz herkes sana yazabilir.

Tavsiyelerin icin cok tesekkürler,denemeye calisicam,cünkü kilo vermek istiyorum bende,hatta bir diyet tarifi buldum ona basliyorum yarin,insallah tabiki...

Zayiflamana sevindim! sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Esencim süt recelini bende ilk duydugumda agzim acik kaldi ama gercekten de sütün recelini yaptik!

Mutlaka dene Esen nolur,bayilacaksin!

Tarif heryerde ayni,hatta hazir degilde köy sütü bulabilirsen daha cabuk oluyormus,benimkisi gec oldu!

Valla bu yeme isi cocuklar yüzünden,yoksa inan normalde ben sadece abur cuburla yetinebilirim,bunlar tabi yogurt salata gibi seyler olur simdilerde,yani daha saglikli!

Ama illaki yemek pisiyor vede onlarla birliktze bende yemek zorundayim!

Anne yerse cocukta yiyor,bizde mutlu oluyoruz...

Esencim ben sende kilo problemi göremiyorum lütfen ama!,Gayet hos ince bir hanimsin sen,bense kiloluyum,cünkü boyum 1.60!

neyse herkes isteklerine kavussun 2014 `te insallah diyelim ve cevabimizi tamamlayalim:))

Bende sizi cok öptüm,özellikle Nehir kizini:))

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Zeynepcim süt receli cok basit aslinda,simdi sana uzun uzun yazamicam ama bloga eklemeye calisirim,sütü kabrtma tozunu ve sekeri atip karistirarak pisiriyorsun,o koyulasiyor ve karamel tadini aliyor,enfes bisi olup cikiyor sorma! Ama mutlaka yap ve cocuklarin ekmeklerine sür ver! Nutella yedirmeyen annelere bir tavsiye,bende yeni keffettim canim,cok tesekkürler geldigin icin,kuzucuklarini ve seni cok öptüm!hoscakal.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Feray hanim hosgeldiniz,valla uzun uzun anlatmazssam catlarim herhalde,genelde terapi oluyor bana,zaten burasida olmasa hep diyorum ama kafayi yerdim inanin,cünkü burda cok sevdikleriniz bile olsa randevuyla görüsüp bulusabiliyorsunuz, kimseye öyle cat kapi gidemiyor hatta telefon bile acamiyorsunuz,hayat sartlari esi uyuyor olabilir,isimi var iye,iste böyle,bende anlatiyorumda anlatiyorum:))

Aslinda cocuklardan ve disari cikmaktan yorgun düsmesem hergün dakikak dakika yazarim ama iste nasip bu kadar:))

Sevgiler cok tesekkürler geldiginiz icin!

Adsız dedi ki...

Serpilcim beni rahatlattın, bende bana kızdın zannetmiştim.Google+ dan çıkmaya çalıştım ama bir yerde yanlış yaptım galiba şimdi blogum ferayelim.blogspot.com yazarsam çıkıyor.Yorum bırakmanın başka yolu varmı, onu bile bilmiyorum. Bu işi pek beceremedim galiba. Bana yol gösterirsen çok sevinirim. Zayıflamaya gelince günlerce aç gezdim, kendime eziyet ettim, sonunda iki kilo verebildim. En güzel ve neticesi iyi olan yol seninde dediğin gibi diyet uygulamak.Tekrar görüşmek dileği ile öpüyorum seni şimdilik hoşçakal.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ferayecim yorumlarin direk yayinlaniyor bu iyi olmaz,onlari denetlemelisin,lütfen blogger ayarlarinda yorumlar kisminda ayrlarini düzelt.Istersen en bosver ,blog isi zor,bana yorum birak yeter ne dersin,yazdiklarini okudum,benide duygulandirdin,üzülme lütfen,hayat bu maalesef,kendine iyi bakmaya söz verdin,ayrica un helvasini cok severim ama yapmiyorum,kilo yapiyor diye,ellerine saglik seninde,yine beklerim,,iyi pazarlar simdiden.

mine dedi ki...

ah annelerin minik oyunları, herşey çocukları daha çok sevindirmek için değil mi ama : )
öte yandan çok tatlı bir yazı hayatınıza bu şekilde dahil olmak mesela şekerleme Onur Batu'nun büyümesine tanık olmak hoşuma gidiyor
herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum sevgilerimle...