19 Kasım 2013 Salı

AMASRA FOTOGRAFLARI, Videolar ,biraz ordan biraz burdan...

En gicik olani evet hazir olan postun bir  hata yüzünden silinip gitmesi!

Gecen gün oldu öyle birsey,normalde hep kendi kayit ederdi bu sefer yine öyle sandim bir anda basiverdim,meger " simdi cikarsaniz yazdiklarinizin hepsi gidecek haberiniz olsun " diyomus!

Neyse,tekrar yazabilmem mümkün degil,söz agizdan bir kere cikiyor,ikincisine ne zaman nede güc yetiyor !

Günler gecip giderken bu aralar ne zamandir yapmak istedigim seyleri yaptim,pek bi mutluyum simdi!

Yani mutfakta mutluyum diyelim!

Hersey o korktugum süt recelini denemekle basladi!

Sonrasi geldi,ekmekler,kurabiyeler,corbalar...

Hatta eksi mayam bile var artik benim,adi civelek!

Öylesine bir post olacak bu, videolarida var belki dinlersiniz...

Ilayda bir bucuk yildir flüt kursuna gidiyor,bugünlerde türkce müziklere basladik calmaya,cok hosumuza gitti. Önce Ali Baba`nin bir ciftligi ,Yagmur yagiyor seller akiyor gibi.

Kursa basladiktan bir süre sonra cok degil ama,yilda iki sefer yaptiklari konserleri olmustu,yani 2012 de bu. Orda cektigim görüntüler bunlar.

Ilayda`da caldi ne ögrendiyse o zamana kadar,caldigi bir Alman cocuk sarkisi,bende tanimiyorum cok!

Ama ondan evvel diger cocuklarinda caldigi aletlerin müzikleri var.Ilki piyano esliginde Ksilofon!











Zeynepcikte maalesef gitar ögrenmeyi birakti,bu da o günden kalan bir fotografi, kurs yeri bize cok yakin her türlü aleti caliyorlar,bisikletle gidip geliyoruz...



Burasi tren garindan bir calisma,Nürnberg eski sehirlerden birisi,hatta ilk kurulan sehirlerden sayilabilir,bizim semtte ilk yapilarin oldugu mahalle! Yeni binalar cok güzel ama cilginlar gibi para istiyorlar,mesela dört oda balkonlu bir ev 440_500  bin euro ya yakin!

Yani siz mezardaykende ödemeye devam edbilirsiniz demektir bu!:((

Zaten bende eski binalari seviyorum,hem yüksek tavanli ,genis ,hem ferah hemde ses cekmiyorlar!



Bu sirin baykusu kapi önlerine koyduruyorlar,simdilerde ortaliklarda degil ama ben cok seviyorum!(Family`den )


Bu yaz Agustosun son günlerinde cocuklari Amasra`ya götürdüm,hep merak ettigimiz o güzel sehire!









Bu kücük sehrin oto gari iste bu deniz kenari! Siarli otobüsler denize bakiyorlar,biletinizi bürolarindan alip buradan biniyorsunuz,otobüslerse muhtesem,cocuklar inmek istemediler o kadar yani! Cünkü ferah ve interneti televizyonu var  her koltugun!
Sirketin adi ÖZ EMNIYET`ti. Netten bulup sectim cok memnun kaldik.Tesekkür ederiz kendilerine.


Amasra carsisi denize cok yakin  bir yerde,biz bunu son iki günde farkettik ama olsun,iyice gezme yemek yeme zamanimiz oldu.













Amasra da bir pansiyonda konakladik,aslinda Apart pansiyon deniliyor artik,sahibesi Birgül hanim cok yakinlik gösterdi bize,aslinda baska bir yeri bir yedi ay evvel tutmustum,ama sonra baktimki balkonu ve mutfagi kücük degistirmek isteyip son iki ay kala iptal ettirdim,Birgül hanimin evi kocaman bir binada,cok büyük bir evdi,özellikle balkonu ve mutfagi!

Maalesef evde fotograf cekmeyi tamamen unutmusum,ama internette var ismi "Liman Apart Pansiyon" tavsiye ederim.





Cok fazla fotografim yok,nette daha güzellerini bulabilirsiniz tabiki...

Tek sorunum benim ,Amasra`nin kirli olusu idi,yani belediye nerdeyse hic is yapmiyor,cöpler disarda!

Bir tatil merkezine yakismayan seyler bunlar ve ben görünce sok oldum!Cünkü benim hayalimdeki Amasra cok sirin bir kasabaydi,yemyesil,piril piril!

Baskanin ismini buldum  kayit ettim ama aramayi unuttum! Halada aranabilir  tabii.Birde dönüs bileti alirken bayana Amasra`li olup olmadigini sordum,"evet" deyince,"neden bu kadar pis yazik degilmi?" diye sorunca,güldü "bu daha iyi hali " dedi! Yazik gercekten.

Fakat insanlari süper! Ben cok sevdim.Hem cok güvenilir hem cok yardimseverler,anahtarlar kapi üzerinde,cok güvenilir bir yermis,bizim kaldigimiz pansiyon iki kisimdan olusuyordu,önce hosuma gitmedi,ama sonra sevdim,yani bir yerde yatak odalari banyo,  hemen karsi kisimda odalar,mutfak ve balkon vardi,yola bakiyordu.

Ben yabanci oldugumdan sadece odamizi kilitleyip ciktim ama binanin tüm kapilari acikti.

Biz cok balkonda oturmadik,ben öyle  karsi karsiýa bina oldugunda rahatsiz oluyorum,zaten bütün günümüz denizde gecti,sonra aksam banyo,yemek,yarismalar ve uykuydu!

Baliklar cok ucuz,insanin hergün balik yiyesi var,ben cok sevdigimden!

Yanliz evde balik kizartamiyoruz, Birgül hanim orali olmasina ragmen kokusundan hoslanmadigini söyledi ve benim aldigim somonu esine izgarada pisirttip getirdi sagolsun!

Birgül hanim eger beni okuyorsaniz anneciginize cok selam iletin lütfen!

Evet Amasra`dan sadece bu kadar efendim...



Baykus kurabiyleri Zeynepìn dogum gününde yapmistim,harika oldular!Belki sizede bir fikir olur birgün yaparsiniz...





Birde bu yilanciklar var,simdi üzüm zamani degil ama not alip yazin yaparsiniz belki:))




Bunlarda benim trüflerim,her yiyen cok begeniyor,sirri bence her seferinde ayri kek malzemesi kullaniyor olmam,insanin yedikce yiyesi geliyor...

Üc günlük bitirilemeyen postumdan simdilik bu kadar efendim,yeniden görüsmek dilegiyle...

Sevgiler

SERPIL.





16 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

Woaaw ne güzel paylaşımlarda bulunmuşsun öyle.Hepsine zevkle baktım.Resimler de çok hoş.Hazırladığın mamalarda süper.Eminim tatları da öyledir.sevgilerimle canım...

Adsız dedi ki...

Serpil'cim bu postuna ilk yorumu ben yapıyorum. Yazını okudum, resimleri ve videoları izledim. Yavrularınla çok mutlu olduğunu anlıyorum, tabiki çok güzel, dahada mutlu olmanı diliyoruz Ayşegül ile birlikte. Ayşegül'ü soruyorsun, iyi ve hep benimle beraber, benden hiç ayrılmaz biliyorsun. Geçen günki sıkıntılarına çok üzülmüştük. Şimdilerde umarız o sıkıntıları atlatmışsındır. Ayşegül'de bende selamlarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz, hoşçakal. Ayşegül ve Feraye Limon

Unknown dedi ki...

Ne güzel bir paylaşım olmuş. Amasra yı bende çok severim. Damadım askerliğini kısa dönem Bartın da yapmıştı ve onu bir hafta sonu evci çıkarıp Amasra ya gitmiştik. Balık gerçekten çok boldur. Ve salataları harikadır. 24 çeşit içerir onların salataları sunum da çok göz alıcıdır. Ellerine ve kamerana sağlık. Sevgiler.

coskunsel dedi ki...

Güzel paylasım eline sağlık.Giden yazılar için üzülme,nasibinde yokmuş o yazının okunmak:)
Ev fiyatlarına gelince bana da hiç mantıklı gelmiyor buralardan ev almak.Borca köle oluyorsun.Peşin paran varsa iyi de o da biraz zor..

Unknown dedi ki...

Çocukların birer müzük aleti çalabilmeleri çok güzel birşey..Bende benim oğlanların çok çalmasını istiyordum ama birazda içten gelmeli diye düşünüyorum..
Amasraya gelince Amasranın salatalarınıda duymuşsundur sanırım birbirinden çeşitli malzeme ile hazırlanan salataları bir yemek bloggeri olarak benim çok ilgimi çekmişti..

sarkaç dedi ki...

videoları izleyemedim, ses problemim var:(Ah bu bilgisayarlar, hepimize farklı oyunlar oynuyorlar. Dinleyemesem de biliyorum, çocuklar olur da güzel olmaz mı hiç?
Çöpler konusu sorun çoğu yerde. Kirletmek ve temizlemek, her iki yönde de sorunlarımızı kolay kolay aşamayacakmışız gibi malesef.
Tırtıl üzümlere bayıldım, çocuklar için de büyükler için de çekici.

keyiflisofram dedi ki...

Merhaba ,ne güzel yazdan kalan sıcacık günler içimi ısıttı Amasra ya da bayıldım ,kurabiyeler harika görünüyor çok şirin olmuşlar ellerinize sağlık çok yaratıcı :))
sevgiler...

Esen Can dedi ki...

Serpilcim, Amasra'yı görmeyi ben de çok istiyorum, çok merak ettiğim yerlerden biri ;) Ne güzel anlatmış ve fotoğraflamışsın ;)
Çocukların bir enstrüman çalmaları ne güzel, Nehir de kemana başlamıştım geçen yıl ama bu yıl devam etmek istemedi, biz de ısrar etmedik (ki belki de ısrar etmeliydik, bu konuda biraz fazla rahatız galiba!)
O kapı önü baykuşuna bayıldım ve bütün mutfak faaliyetlerine ama hani tarifleri peki ;)
Öperim çok
Yaptın di mi aşureyi, sakın yapmadım deme, sakın! :)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sulecim cok sagol ama aslinda resimler o kadar da canli degiller,cünkü hava kötüydü,Agustosun son günleriydi,aksamlari srin oldu,ama yinede günes aldik,yandik cok sükür! Benim makinam eski bisi,yenisini istiyorum bakalim ne zaman!Cok tesekkkür ederim canim benim,yine beklerim ,sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ferayecim cok tesekkür ederim,sagolasin,sen beni bilirsin,arada bunalirim ama gecer sonra,Allah beterinden saklasin tabiki,burda yanlizim,iste birtek sizler varsiniz,birde dizilerim!Onlar olmasa ben kafayi yerdim inan!Bende sizin cok mutlu olmanizi gönülden temenni ediyorum canim,Aysegülè ve sana cok selamlar sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Nilgün hanim,cok kibarsiniz tesekkür ederim ,aslinda fotograflarim cok iyi olmadi,daha renkli olabilirlerdi ,hava iyi degildi,birde cok begenmedim aslinda cok fazla cekmek istemedim,doga cok iyi ama denizi ve caddelerin bakimsizligi hos degil...Evet saskinlik verici ama dennizde balik yok ama balik bol ve cok ucuz! Salatalarina bakamadim ama eminim güzeldir,tekrar tesekkürler yorumunuz icin,sevgiler sizede...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Coskunsel valla ne dogru konustun,ev almak istiyoruz cok pahali,ucuzuda bize denk gelmiyor,bakalim napicaz hic bilmiyorum,hayirlisi diyorum...

Cok tesekkür ederim canim yorumun icin,sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgicim evet bende senin gibi cok merakliyim ama cocuk isterse oluyor bu isler zorla olmuyor maalesef ,insallah senin kiz birseyler alir eline seninde mutlu eder,hic belli olmaz,birazda erkekler bu konuda cok isteksiz oluyorlar,kizlar daha merakli ve yetenekli,cok tesekkür ediyorum yorum biraktigin icin,sevgiler canim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Sarkac,hosgeldin sayfama ve bize! Iste cocuklar birseyler caldilar bende cekmistim,kardesim devamli beni takip ediyor ve cok seviyor burdan izlemeyi.

ah bu temizlik sorunu ,insan niye yasadigi yeri temiz tutmak istemezki! Evlerde oturanlarda bir garip,bir badana yapmak boya yapmak cokmu zor,yani altin degilki duvara sürecegimiz sey alt tarafi boya!

E hal böyle olunca Belediye baskanida salivermis gitmis!

Insallah ben tekrar gidene kadar düzelir hersey oralarda! Cok tesekkürler yorumunuz icin,yine beklerim,sevgiler size...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Cizel Pezuk,kurabiyelerin tadida güzeldi aslinda yazmam lazim buralara,önce bulmam lazim tabi,o kadar cok tarif varki evde,doldu tasti heryer!

Amasra`nin son günlerine kaldik maalesef,yani nerdeyse havalar sogumustu,gündüz ne bulduysak güneslendik ve aksamlari sicacik evde dinlendik,güzeldi,rahat ve sorunsuzdu en önemlisi,halkida cok rahatlatici,sakin insanlardi,hosuma gitti!

Cok tesekkür ederim güzel yorumun icin,yine beklerim sevgiler sanada sevgili Cizel...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Esencim bende Zeynep gitari birakmak itediginde zorladim,onunla berbaer nota calistim,gösterdim,dinledim,epey bi zaman ayirdim,bir dönbem daha gitti ama daha sonra ben onu yine yanliz biraktim,calisirken filan onu dinleyemdim,bu sefer gercekten oistemedi calmak,bende onun bu huyunu sevmiyorum,herseyi benimle yapmak istiyor,ben ders calistirayim,ben dinleyeyim,sohbet edelim! e benimde isim birmiyorki,iki kücügüm daha var evde ve o büyüdü artik dimi ama! Yani cocuk istemezsse zorlasanda fark etmiyor ,yine olmusuz oluyor sonuc!

Ilayda öyle degil,isteyerek calisyor,bakalim nereye kadar,aslinda bayada tuzlu oluyor bize ama ben devam etmesinden yanayim!

Asureyi yaptim ama seninki kadar güzl olmamistir,cok fazla ugrasamadim,annem usulü yaptim! Ama lezzeti yerindeydi...

Baykusu bende cok seviyorum,bayada ise yariyor sorma! Baykuslu tarifi yazicam Esencim bekle beni,önce bi tarifi elime gecireyim,cok fazla tarif var,aramam gerekecek!

Tesekkürler bana zaman ayirip yorum yaptigin icin,insallah Yalova`da iyi vakit gecirdiniz,öpüyorum seni canim,sevgiler...