1 Aralık 2013 Pazar

VERKEHRS MUSEUM bei NÜRNBERG (Demiryollari müzesi Nürnberg`te)

Evet yeniden bizi takip eden herkese merhabalar!

Bir kac gündür nette uzun kalamadim,hatta ne uzunu iki gün hic oturmadim su sandalyeye!

Evet bizim evdeki sabit ,elden ele dolasanlardan degil ve oturdugumuz sandalyesi cok rahat,kapisiliyor bazen!

Genelde dinlenmek icin buraya oturuyorum.

Bugün Onur Batu`nun randevulu doktor kontrolü vardi,yine yapti yapacagini,boyunu,kilosunu ve kafasini ölctürdü sorunsuz ,anladi kisa boylu kizin doktor olmadigini tabii!

Odaya gecip is kulaga agiz acmaya gelince basti yaygarayi,kucagima bile alamadim,kene gibi yapisti o kadar güclü ki cekemedim ön tarafa!

Neyse sorunsuz hallettik,birazda oynadi ordan sonra eve dogru yol aldik,yolda arkadasima ugradim,cocuklarla tabiki bisey anlamadan eve geldim,bacaklarim buz tutmustu soguktan,sonra Onur`la beraber uyuduk bir güzel,bende isinmisim bu arada...

Gündüz uykusu cok iyi oluyor,hem dinleniyor hem kendime geliyorum!

Havalar cok soguk,iyiki disarda cok fazla isim yok bu ara.

Bu MÜZE  bize iki metro duragi ötedeymis, yeni ögrendik,kartlarimizda vardi,götürdüm cocuklari,Zeynep gelmek istemedi,ama simdi merakta görmek istiyor!

Güzel seyler var,eskiye dair ne varsa...




Önce U - Bahn`a bindik,yani Türkcesiyle metroya. Burasi bizim metro duragimizin rengi sari,her durakta ayri bir renk hakimdir burda. Tabi tablolar heryerde varlar. Bazende yazilar,desenler sadece..






Normalde önce gezilir sonra aciklir yemek yenir,biz evden biraz ac cikmistik,cocuklar hemen aciktik deyince oturduk hemen müzenin icindeki bu güzel yere,garson kizlarda bir o kadar kibar ve sevimli idiler!





Biletlerimizi alip merdivenlerden yukari cikinca bu aynalarla karsilastik,cocuklarin cok hosuna gitti,e tabi benimde,kendimi cektim cünkü beni biraz  zayif gösterir gibiydiler,böyle aynalara canim kurban,cok fazla göremedigim birsey! Iste bu aralar dikkat etsede etmesede yazdan beri hep ayni kiloda olan bendeniz efendim! (Yaziyla seksen ! kilom.!)






Sonra biraz ilerleyip köseyi dönünce bu insanlari gördük,irkildik hemen! Gercek sandik! Ama gercek degiller efendim,fotograf sert kartona mukabil etmis,bir teyze ve genc bir cocuk daha vardi onlari cekmedigime pisman oldum simdi!

Neden insanlarin resmi vardi,cünkü bizler olmasak bu tasima ulasimda olmaz,insanlar bu yolculuklarin bas aktörleri...

Iste ilk eski trenlerden!











Bu asagidaki fotograf  Nürnberg Tren garinin disardan cekilmis cook eski bir fotografi,halada böyle ihtisamli duruyor,biz cok seviyoruz oraya ara ara gidip dükkanlari dolasmayi! Bize cok yakin sayilir.

  




Bu resimde cok eski,cok hosuma gitti o yüzden ekledim...Ve iste trenlerimiz!

















Bu yukardaki maket yapim oldukca büyüktü ben hepsini alamadim,birkacida bulanik cikmis trenler hareket halindéydiler cünkü.özel bir odaya kurulmus,cocuklarda oturup saatlerce onlari izleyebiliyor,hersey düsünülmüs ,minik minik evler yollar,agaclar v.s...



Tabi trenlerden baska arabalar, ve diger tasima araclarindan da figürler vardi,gercek eski arabalar,dokunmak yasak!




















Bu bisiklet posta bisikleti,halada bisikletli postacilar bizim burda...digeride toplu tasima.

Asagidaki amblem de Alman demir yollari eski hali ama ,simdilerde  kirmizi beyaz...



Bu asagidaki  plastik borular  tavana ,bir katta belli bir kisma dösenmis,iki yada üs kismindan asagiya posta geliyor ve siz onu alip okuyorsunuz,yani bir yerden havayla cekilip dolasiyor dolasiyor ve diger bir yerden asagiya düsüyor! Cok zevkliydi! Ben cocuklarla ugrasirken fazla resim almamisim!

Yalniz o kadar hizli dolasiyorki  fare gibi!

(bu arada uzun süredir " yanliz" yaziyordum,Türk imla Klavuzu edindim ve ögrendimki" yalniz" mis! Kendime sasirdim dogrusu,nasil  bilmem ben bunu diye...)



Evet aslinda daha cok sey var ama ben genel olarak birkac resim yeterli diye düsündüm,üc yada dört katli,oldukca genis bir alanda bu müze,demiryollari Almanlar icin cok mühim,severler trenleri:))

Sira geldi cocuklar buralari da sevsinler diye neler yapmislar
























 


Tesadüfen karsilastik burasiyla,kapagi aciyorsunuz,icerden hayvan sesleri geliyor,hangi hayvan oldugunu bilmesi gerekiyor,sonrada asagida  mikrofondan cocuk lardan biri o hayvani tanitiyor,Almanlar Steck Brief diyorlar buna.







Eski televizyonlar...bi aradalar:))




Burda da  cocuklar görmeden ordaki kolu indirip kaldirarak küpü yakalamaya calisiyor,Ilayda yapamadi,birazda yorulmustuk artik dönerken buldugumuz seylerdi ugrasamadim...



Eskiden yokmuydu böyle dolmakalem mürekkep olayi,iste kocaman dikdörtgen bir masa ve üzerine yapistirilmis mürekkep kutulari ve kanatli tüylü kalemler,cocuklar oturup birseyler karaladi,Ilayda da arkadasina bir mektup yazdi kisaca...




Burasi cok korkunctu bizim icin,cünkü kaybolmustuk! Kapanmasina on dakika vardi ve ben icerde kalmaktan o anda cok kokrmustum,belli etmiyorum ama  Ilayda ve Onur bile farkettti onlarda basladilar"anne napicaz" demeye,cünkü bir cikis yok gibi,heryer trenlerle dolu,kimsecikler yok! labirent gibi bir alana girmisiz!

Son anda nihayet bir insan sesi duyup yöneldik,meger giris yaptigimiz yermis,biz direk merdivenlere cikinca orayi farketmemisim,simdi ögrendim tabii,ama ne korktum anlatamam!

Bu trenide elimdeki makinayla son anda aliverdim,hatira kalsin diye,kraliyet trenleri vardi oralarda,hepsi süslü püslüydü!

Bugün 1 Aralik Pazar,ben bu postu yazmaya basladigimda ayin 28 idi,

Evet sanirim iste sona dogru geldik gibi!

Dün yüzmeye götürdüm cocuklari ama bu sefer bende cok yüzdüm,cünkü Onur Batu büyüdügü  icin artik onu tasimam yüzdürmem gerekmedi,o kendi kendine takildi istedigi gibi ve ben bu yüzden hala yorgunum,tam tamina on bucuk saat havuzda kaldik,banyo giris filan toplamda 11-12 saate yakin ordaydik, iyide oldu.

Suanda ise saat tam sekiz,suyun yorgunluguyla  uykuya ihtiyac var!

Uykucu Teraziden hepinize kucak dolusu sevgiler.

SERPIL.

23 yorum:

Mutluanne dedi ki...

Harika bir gezi olmuş sizin için,resimler süper gezmiş kadar oldum valla :)
Seksen kilolu halin olduğundan eminmisin :) bence harika görünüyosun hiç bozma
Selametle

Fincan Teyze dedi ki...

Ne güzel bir gün geçirmişsiniz. Fotoğraflar çok güzel biz de gezmiş kadar olduk. Paylaşım için teşekkürler...

sarkaç dedi ki...

ben de çocuk olmak istiyorummmmm,
o trenlerle ben de oynamalıyım:)

mintinin dünyası dedi ki...

canım arkadaşım hatrımı sormuşsun teşekkür ediyorum.çok şükür iyiyim canım.sadece blogda pek vakit geçiremiyorum.ama sizin cici yazılarınızı görüyor ara ara okuyorum .yorumlarda bulunamasamda arkadaşlarımın bloglarını görmek okumak hoşuma gidiyor.yine cici yerler gezmişsiniz canım.ne kadar güzel bir gün olmuş.kocaman öpüyorum arkadaşımı.allaha emanet ol inşallah

Unknown dedi ki...

çocuk olmak evet harika bir duygu ama çocuklarla uğraşması çok zor, anne olmak daha bir zor :((

AslıASLI dedi ki...

Yaşadığın şehri tanıtman çok hoşuma gidiyor Serpilim, bende bilmediğim şehirleri ve olanları öğrenmiş oluyorum.
Gerçekten harika bir gezi olmuş, her fotoğrafı keyifle merakla inceledim. Teşekkür ederim.

Esen Can dedi ki...

Anlamadım Serpilcim yaaa, ne kadar kaldınız suda???? Biz de bu hafta sonu yüzmeye başladık, yani Nehir aslında. Haftada bir gün pazarları yüzecek ama sadece "bir" saat :)) Şimdi senin yazdığına kıyasla bizimki "hiç" gibi :) Zaten korktu ilk derste pek de katılmadı hareketlere, bakalım önümüzdeki hafta nasıl olacak ;)
Ne güzel anlatmış ve fotoğraflamışsın müzeyi, aferin sana bir kez daha ilgili anne ;)
Öperim çok, hem seni, hem de güzel kuzularını :)

özlemnitta dedi ki...

Bol görselli, bol gezmeli ne güzel bir yazı olmuş.Sayende bizde gezdik oraları;))😊

Aner dedi ki...

Ayyy cok guzrl bi yazi olmus :) nasil gormemisim bunu ben :)
Bol fotografli, bakarken keske cocuk olsam dedim :)
Sevgilerimle :)

HAMDİ USTA dedi ki...

Terazi kardeş merhaba,
Blog listenizde bulunan TAVUK YEMEKLERİ blogumun adresi değişti. Düzeltmenizi rica eder, mutlu günler dilerim.

Hatice dedi ki...

ne güzel dolu dolu keyifli bir gün olmuş, en çok da çocuklar sevinmiştir:)
sevgilerimle...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Mutluannecim cok tesekkür ederim güzel yorumun icin,evet bizde bu gezmeden hoslandik,güzeldi,hatta bu hafta yine gidecegiz,cünkü iki haftalik okul tatili var buralarda,valla ne sekseni suan seksen iki olmusum,hava soguk ne bisiklet sürebiliyorum ne de yürüyebiliyorum,ama vericem insallah,epeydir kiloluyum,alistim artik ama zayiflamayi cok isterdim,yeniden görüsmek dilegiyle sevgiler size...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Fincan teyzecim sizede cok tesekkürler güzel yorumunuz icin,yeniden görüsmek dilegiyle sevgiler sizede...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Sarkac valla haklisiniz,bu ülkede yasli ve cocuklar pek bi kiymetli,heryerde onlar icin düsünülmüs alanlar var,o gün bende bindim iki kere trene,önce büyükler bienmiyor sandim,ama o kadini görünce sok oldum atbii,meger binebiliyormusuz!

Keske yeniden cocuk olsak,hayat yeniden baslasak...sevgiler.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Minticimmm! Nerelerdesin,evet uzun zaman oldu sesin cikmadi,aslinda merak ediyor insan aklina geliyor ama dünya telasi yazmayi unutuyor bazen,postunu görünce bir sorayim dedim,cok tesekkür ediyorum yorumun icin,sana ve ogluna sevgiler ,yeniden görüsmek dilegiyle...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Yektacim! Cok haklisin ama korkma,bu icgüdüsel bisi,bunun kursu yok,bilincli bir anne olmakta zor degil,gerisi sana kalmis,Allah sabrini veriyor,insallah sende birgün tadarsin,bu arada bizide haberdar etmeyi unutma sakin,belki dügününe bile geliriz,ben biraz fazla oldumm galiba kusura bakma,hayat zorluklariyla da güzel canim,öptüm seni.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Aslicimm! Cok tesekkür ederim cok incesin,bu tanitma isi benimde hosuma gidiyor, elimden baska birsey gelmesede simdilik bu kadar maalesef,aslinda cok harika fotograflar cekebilirim ama makina edinmem lazim önce,innsallah ilerde,cok öpüyorum seni yeniden görüsmek dilegiyle,sevgiler ...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Esencim sanirim Nehir yüzme kursu aliyor,yanlis anlamdiysam,eger öyleyse onlarda burda en fazla 45 dakika.Biz keyfi sekilde gittigimiz icin tam gün karti aldik,istedigimiz kadar kaldik.Bilmiyorum bu cocuklar sudan neden bikmiyor! Daha evvelinde saatlerce oturmaktan iki gün boyunca kendime gelemezdim,simdi ise yüküm azalmis biraz, hareket ettigime pek yorulmadim.Nehir Korkuyorsa ilki icin biraz fazla gelmistir,daha yavas daha sakin hareketlerle yeniden alisir merak etme.Burda olsaydi onuda götürürdük ne güzel olurdu!

Ah ya Esen,benim senin gibi el becerilerim yok,anca geziyorum iste:)) Cok tesekkür ediyorum güzel yorumun icin,insallah yeniden görüsebiliriz seninle,öptüm canim bende,sevgiler.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Özlemcim hosegldin,cok tesekkür ederim yorumunuz icin,sevgiler sizede...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Aner,evet canim öyle oldu,sizin oralarda daha güzelleri vardir eminim,bir cocuk düsünüyorsan sende tanisirsin ilerde merak etme,simdi rahatligin keyfini cikar tabi oda lazim,cok öptüm seni,belki görüsürüz Mayis haziran gibi bellimi olur?

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Gurme,blogunuzu keyifle takip ediyoruz,iyiki acmissiniz sayfanizi,epeyce tarif var tavuklu,eski adresinizi silip yenisini kayit ettim,ben tesekkür ederim haber verdiginiz icin yok sayfaniz acilmiyordu...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Hatice cok tzesekkür ederim,sevgiler sanada...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Nihayet Aysegül,bende seni merak ettim,nerelerdesin,hic sesin cikmadi!Bugün rüyamda görünce anladim yorumun gelecek,cok sevindim,ayrica güzel yorumun icinde cok tesekkür ederim,neler yapiyorsun bana yaz kisaca,görüsmek dilegiyle hoscakal ...