19 Mart 2014 Çarşamba

GÜNLÜK GÜNLÜK OLALI !!!..

Biliyorum yeni bir program ve post bekliyorsunuz benden ama olmuyor iste olmuyor bir türlü!

Suanda bu postu tamamlayip yollayabilirsem biraz rahatlayacagim!

Evet yorgunum evet sirtim ve belim tutmaz halde,kalktim oturdum sandalyeme evet ama neler yaptim ben!

Birgün olsun yazayim yaaa  ve bu ilk gün olsun!

iste basliyorum!

SABAH  6.40`ta telefonumun sesi kaldiriyor beni, cogunlukla uyaniyorum ama yinede kuruyorum saatimi,nolur nolmaz!(erkene kurarsamda tekrar uyuyup kaldigim oluyor,son anda uyandiriliyorum!)

ilk isim MUTFAGIN  ve banyonun kaloriferlerini acmak oluyor,e kizlar kullanacak soguk olmamali!

Sonra elimi yüzümü yikayip banyodan cikiyorum bu sefer DIS  kapiyi aciyorum,kizlarin cizmelerini alip SICAK  kaloriferin üzerine koyuyorum!  e giydiklerinde SICACIK  olsun ayaklari üsümesin diye!

Sonra onlar odada henüz uyurlarken okul cantalarini cikarip mutfaga getiriyorum.

MUTFAK  büyük oldugundan sabahlari hep bir arada oluyoruz,icerde uyuyanlar rahatsiz olmuyor...

Daha sonrada giyecekleri kiyafetleri,coraplarina kadar hazirlayip,onlarida KALORIFE  koyuyorum!

SICAK SICAK  giysinlar üsümesinler diye!

Sonra kahvalti hazirlamaya basliyorum,cok erken kalktigimda onlarin sevdikleri seyleri yapmaya calisiyorum,yoksa genelde TERYAGI recel,krem peynir,kirmizi biber ve salatalik gibi seyleri masaya koyup canlari ne isterse onu yiyorlar,bazende sicak süt iciriyorum...

Babalari bazen ben siparis etmesemde  SOSIS  ve dilim salam getiriyor,bende onlarla marullu,krem peynirli ekmekcikler yapiyorum,aslinda istemiyorum hic,sucukta aldirmiyorum artik,kendimiz yapiyoruz!






Sucuk yapmak zor bir is evet ama nolur hazir almayalim,ben ilk defa kendi sucugumuzu yaptiktan sonra farkettim evdeki hazir sucuktan gelen kimya kokusunu... 


Cocuklar sevmiyorlar ev sucugunu ama ben bir sekilde yediriyorum he he:))

Her sabah taze portakal suyu hazir edip,Ilayda ve Onur ùn kini süzerek veriyorum, pelteleri geliyormus,sevmiyorlarmis hanimefendiler kücük beyler!!!

Zeynep öylece icebiliyor! Kücüklügünden beri taze portakal suyu veririm ona,demir eksikligine cok iyi gelen seylerin basindadir portakal suyu,tabii en önce yesi mercimek!

Zeynep iki yasindayken kahvaltida  sirf demiri yükselsin diye yesil mercimek  corbasi ve köfte veriyordum, bu durum anne yada babadan geciyor bende yok ama esimde var,o yüzden yapilacak birsey yok,sadece yediklerine dikkat etmem gerekiyor...

Alistik biz buna...

Onur bazen erken kalktigindan oda istiyor kizlara ne verildiyse:)) birde soruyor kendinden emin,"

portakal suyunu süzdünmü anne!" diye," tabi oglum süzdüm hemen ic diyorum"bir dikiste bitiriyor, yazin portakal olmadigindan sadece kisin makinayi kullaniyorum!

Saat yedide Zeynep ì kaldiriyorum bazen kendisi uyanip kalkiyor...

Mutfaga girince ilk isi giyiniyor,külotlu corabini giyerken ona yardim ediyorum (kendisi Haziranin sonunda 11 olacak! :)))

O kalhvaltisini yaparken ben Ilayda`nin cantasini hazirliyorum,hergün mutlaka ekmek,meyve ve sada su götürüyor,suyu cok iciyor!

Ona meyve olarak elma dilimliyorum,bazen sade kirmizi biber dilimliyorum,bazende havuc,bazende muz...

Okula tatli seyler götürmek yasak,tavsiye edilmiyor ve uyariliyorlar!

Cok sükür kola  ve asitli seyler icmiyoruz,fakat yazin cok canimiz cekince aldiriyorum,yani tadini biliyoruz!

Bazende kek yada kurabiye koyuyorum,arkadaslariylada paylasiyor...

Zeynep hanim pek meyve götürmek istemiyor ve beni deli ediyor! Yinede koysamda unutuyor yemeyi eve gelince yiyor:)) benim kizacagimi bildiginden!

Onada tereyagli dilim ekmek (ekmekler sadece  tam tahilli siyah ekmek) hazirliyorum,biz tereyagli ekmegi cok seviyoruz!

Ilayda tereyagin üzerine krem peynir ve de bazi günler cilek recelli sever...

Bende öyle severim:))

Zeynep hanim TEREYAGIni cok sever babasi gibi:))

Ama yinede cok sükür yemek yemesi iyi,mantar ve pancar disinda herseyi yemege benim sayemde gayret ediyor...

Ilayda`yi yediye ceyrek gece kaldiriyorum,.bazende yirmi gece, birgün önceki yorgunluguna bagli...

Elini yüzünü yikiyorum,cünkü kendisi iyi yikamiyor,yüzüne SU degmesini sabah sabah pek hos karsilamiyor, ama ben bir güzel suluyorum,hem aciliyor!

Banyoda isini halledince sorunsuz kahvalti eder ve ben onu giydiririm, kendisi YEDI yasini gecti!

Herseyini BEN  giydiriyorum,cünkü onu beklersem sanirim ögleye dogru son derse yetisebilir!

Cok yavas benim kücük kizim...

Beni biraz ugrastiriyor ama cok sükür diyorum,Allah olmayanlara dileyenlere versin KIZ cocugu...

Onuda doyurup gidirirken Zeynep tam 7.30 da evden cikiyor,bisikletiyle gidiyor okuluna,uzak degil.

Eger Onur kalktiysa " benim corabim yok anne" der gelir yanima,hemen bir süveter bir corap birde ekmek yada ne isterse biraz oyalanir,yoksa kucak ister,uykusunu alamadiysa mizirdanir ve aglar.!..

Bir iki dakika kucagima almazssam devam edemem mecbur alirim gönlü olur!

Ilayda 7.40 da evden cikiyor,iki ay evveline kadar onu ben götürüyordum, IKINCI  sinifta,ama simdi kendi gidiyor ,ben asagi kadar inip CANTASINI  caddenin kösesine kadar tasiyorum,ona kolaylik olsun hem üzülmesin diye,bazen ciplak ayakla öylece daliyorum caddeye,Allah`tan kimse gecmiyor!

Onu yollayinca ilk isim yataklari toparlamak oluyor,sonra mutfagi söyle bir el atiyorum ama hepten degil,cünkü bir müddet dinlenmek istiyorum,zaten sabahlarida yattigim yer cok rahatsiz oldugundan dinlenmemis gibi kalkiyorum ve biraz yalniz kalmak istiyorum!

Bugün ne yaptim onlar gidince;

hemen yatak odasinda katlanmasi gereken camasirlari askiliginda üzerinden toparlayip katlayip yerlerine yerlestirdim,camasir askisi bos olmayinca camasir yikayamiyorum,eger bossa rahatliyorum ferahliyorum!

Askidan alip yerlerine koyulunca hem ütü istemiyor hemde is kolaylasiyor,yerim dar!

Sonra bir miktar kis ürünlerini,kaskollar eldivenler filan kaldirdim,o kutulari bosaltip güzelce katlayip koydum,bu isleri cok severim...

Bak simdi kafam durdu ne  yaptigimida unuttum,ama yorgunum illaki yazicam!

Türkiye`ye gidecegimden hergün biraz biraz dolaplari düzelttim,karistirdim,cikardim,ayirdim filan derken bir tane de bavul hazirladim!

Herseyi bir kenara yigdigimdan coktan hazir olanlari koymak kolaylik oluyor,uygun seyleri koyup yerlestiriyorum,bavul hazirlamak cok yorucu oluyor ama seviyorum ben!

Evet Nisan`da TÜRKIYE de`yim ben...

ALLAH  izin verirse,kismet olursa...

Cok kisa ama olsun...

Sonra tek tek yazmak istedigim ama hangisinden baslayacagimi bilemedigim  cok kücük degil ama cokta büyük olmayan salonumu bir güzel dip köse sildim süpürdüm!

Bunu hergün yapamiyorum...

Böyle yapincada cok zor oluyor,ama Ilayda gelmeden bitirmeyi basardim,Ilayda bugün saat 1de cikiyor,1 ì on gecede evde oluyor...

Bir ara bilgisayari actim ve " Bugünün Saraylisi" nda kaldigimi yeri devam edip bitirmeye calistim,üc gündür bitiremiyorum:))

Bilmiyorum neden ama o dizide olmak hosuma gidiyor,icinde bol bol ask var SEVGI  var ondan olabilir,acayip ilgiye ihtiyacim var iste haykiriyorum bunu burdan duyurulur ESIME:))

Sabahlari ilik  su icmeye gayret ediyorum bir iki aydir,öyle oluncada hemen acikmiyor insan,bende on ikiye dogru aciktim ve bir güzel kahvalti yaptim,canim ne isterse onu yerim,klasik degildir benim kahvaltim,cesit boldur!

Bu arada sadece bir bucuk kilo verebildim,ama seviniyorum buna,cünkü beni mutlu etti,hormonlarim tavan yapti! Bu demekki devam edersem daha ne bir bucuklar gidecek! Üstelik sporada basladimya benden huzurlusu yok sanirim!

Bunlari yaziyorum ama bir yandan da kKORKUYORUM ,ne zaman yazssam bir terslik oluyor cünkü,olsun,hersey  ALLAH `tan,bende  gayret ediyorum bir seyler yapiyorum...

ilayda gelmeden bir ara Onur à iki kitap okudum ve beraber HIPPY yaptik.

Ben yeniden bastan aldim,cünkü cok cabuk gecmistik,iyice pekistirmek icin 1,2 ve 3 ü bitirdik,iyi oldu gercekten.


Ilayda  gelince hemen hazirlanip ciktim...

Zeynep bir arkadasina gideceginden OKULdan izin almam gerekiyordu,gidip imza verdim,okul yakin bisikletle...

Geldikten sonra onlari doyurdum...

Mutfagi toparladim...

Yine hazirlanip bir durak ötedeki alisveris yaptigimiz ,hani carsi deriz ya öyle bir yere balik almaya gittim. Yunan bakkali diyebiliriz hersey var...

Babamiz gelince ciktim hemen baligi kaptim   geldim,yine bisikletle,yoksa saatler sürerdi!

Hemen geri gelip baliklari temizledim.tuzladim ve yine ciktim,yine bisikletle,masaja gittim!

Maalesef  keyif icin  degil,sirt agrim icin!

On dakika sürüyor bisikletle, epeyde yopkus var ama olsun ,genelde doktorlarimizi ona göre seciyoruz,metro yada otobüs kullanmadan bisiklet yakinliginda olmalilar!

Gerci haftada birgün pazar günü "indoor cycling" yapiyorum,orasi tam 40 dakika sürüyor  bana yakin gelsede iki vasita gidilebilen bir yerde!

ve toplam ogün bisikletin üzerinden inmeden (isiklar haric!)tam 3 saate yakin kullanmis oluyorum,artik gerisini siz düsünün eve  CESET  seklinde giris yapiyorum ve ilk bir saát sadece oturmak istiyorum!

Genelde yemek hazir oluyor ama bu hafta esim yapti yemegi...

Odada bisiklete binme fikri benden geldi,zayiflama istegim yüzünden ama iyikide katilmisim,toplam on iki sefer,cehennnemin dibinde, bir saat biniyoruz ama bendeki degisiklik süper oldu,söyleki;

eskiden  bisikletimin vites ayari ücteyken bile zorlaniyordum,bacaklarim bir sekilde agir geliyr gibiydi!

simdi ise sonuna kadar getiriryorum (6-7)ve banamisin demiyor,yani beni ACTI ,hareket halinde olmak cok ama cok güzel,tipki eskiden oldugu gibi!

Daha rahat nefes aldigimi ve bacaklariminda hafif incelmeye basladigini farkettim,birde karin bölgesinde kücülme yapiyor,kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim...

Bu arada BOL BOL su iciyorum onunda katkisi tartisilmaz tabiki...

Bu benim emektarim ELIM KOLUM AYAGIM  bisikletim!

,kendisi 13 yasinda,yeni evlendigimde ben ehliyet aldiktan bir hafta sonra (normal araba ehliyeti)  esim bana bu BISIKLETI  aldi:))

Önce yollari gidisleri gelisleri ögrenmeliymisim !




Evet bizim arabamiz yok, sadece bisikletlerimiz var!


 yil 2010 Onur Batu`ya hamileyken...




SPOR Hocamizda süper,yokus tirmanir gibi bizi kaldiriyor ve yüksek ses müzikle motive etmeye calisiyor,

ben ilk kez katildigimi ve  yeni baslayanlar icin dolu oldugu icin "mittel stufe" ye yani biraz ilerlemis olanlar,girmek zorunda oldugumu söyledim,"ist doch super!" dedi,yani bu SÜPER birsey,iyi yaptiniz!

Ilk seferde basardim,cünkü biraz bisiklet tecrübesi gerektiriyor, e bende günde kirk kere ciktigimdan bana iyi geldi,bitecek diye üzülüyorum ama belki devam edebilirim, esim beyefendi izin verirlerse tabii:))

Niyetim haftada en az IKI  gün spor yapabilmek,simdilik!

kahvaltidan sonra birkac telefon görüsmesi yaptim, ARZU  ile uzun uzun konustuk mesela,özlemistim onu ama bir türlü uygun zamani bulamamistim,ne kötü zaman bulamamak halbuki cok ihtiyacin var ama uygun olmali hersey,O da sende!

Evet ne diyordum,masaj, bu seferki biraz gicikti,ben önce masaj yaptiriyorum sonra sicaklik istiyorum, normalide budur zaten, ama onlar önce sicaklik getirince dogal olara itiraz ettim filan,bozuldular biraz!

Aslinda cokta kabullendigim ve hoslandigim birsey degil ama mecburum!

Ordan  5.50`te cikip hizlica kütüphaneye geldim,kapanmasinada bes dakika vardi,verilmesi gereken kitaplar oldugundan son günüydü,kadina rica ettim,telefonla evi aradim,Zeynep iki dakikada getirdi kitaplari  birkac film alip ciktik ordan...




Dönerciye ugradik pide kalmamis,Zeynepì digerine gönderdim ben eve devam ettim,normalde ben alisveris yapmiyorum,ama esim GEC  geldiginden baliklari ben aldim bugün! Kalmiyorda!:))

Hemen gelip salatayi yaptim,sebzeleri yikadim ve baliklari kizartmaya basladim,bu arada cocuklar sürekli girip girip ciktilar,bagristilar,kosusturdular ve cok ama cok konustular! eee özlemisler tabii,simariklik yapmayi!

Özellike Onur Batu hos hos konusuyor, ögrenmis" amasi mamasi yok!" deyip duruyor,birde Keloglan da görmüs Huysuzùn nasil EFE  oynadigini onu yapip yapip güldürdü bizi!

Sert sert konusup daha da dikkat cekmeye calisiyor ama bazende yaramazlik yapiyor her zaman  tatli olsada kiziyoruzda cok!


Yemekte eger ben yoksam cocuklar hicbirsey yemiyor!!!

özellikle Zeynep agzina tek lokma sokmuyor!

Hos degil aslinda böyle alismis olmalari ama ben henüz ayri olmadigimdan bu konuyu desifre edemedim...

Dün parka giderken yanimiza atistirmalik birsey aldik dükkandan,ben sürekli Onurà veriyorum oda bana diyorki;

"anne bak sende yicen tamammi yoksa karismam hiii!"

güldüm yine...

Dünkü park macerami sormayin,en az on bes kere yeni yapilan ve de tam bana göre olan kaydiraktan kaydim,evet ben, KIRK  yasindaki ev hanimi bir kadin!

Cok ama cok zevkliymis kaymak,eskiden yoktu tabi bizim oralarda,birde ben cok korkuyorum sallanirken filan bayilcak gibi oluyorum,bu kaykayin sonu uzun ve yere düsürmüyor,iyi düsünmüsler onu!...

Kücükkken agaclarin tepesinde DAGLARDA  gezen ben simdi salincaktan korkar oldum:))

neyse o dündü dünde kaldi ama benim aklimda  KAYKAYda kaldi!

Resimlerini cekicem,hem yeni bir PARK  daha yaptilar,aslinda eskisini yikip yeniden cok güzel insa ettiler sormayin keyfimizi,ama daha acilmadi,

BEKLERIZ   acilisa:))

Yine gidicem,hem nasil  terledim bilmiyorsunuz,süper fikir terleyip  KALORI yakmak icin!

Tabii evde balik kizarinca is  dahada fazla oluyor gibi,benim icin farketmiyorda,sil toparla filan derken saat sekiz oldu,bugün yemek isi biraz gec kaldi,benim masaj yüzünden!

Normalde alti civari yemek yeriz...

Cocuklarin disleri fircalandi,yataklar hazirlandi,kitaplar okutuldu derken uzandim,artik iyice yorulmustum,bu arada ben sürekli toplar haldeyim,cünkü evim kücük toplamazssan olmuyor!

Artik iyicede TASINMAK  cikmak gitmek,kaybolmak,ucmak istedigimden daha bir  detayli toplar oldum,elime gecen fazlaliklarida atiyorum!

kullanilabilen birsey ise yardim kuruluslarinin kocaman demirden kutulari var oraya atiyoruz,burda herkes yapar bunu, ordanda  devlet onlari ayiklayip yine insanlara ucuza satisa sunuyor,amme hizmeti görülüyor.

Evet kizlar uyudu,,ben  üsüyen sirtimi isttim ve uykum kactigindan yeniden kalktim.,yarinda bir sürü is var disarda,yemek cocuklar,Ilayda`nin ödevleri,(bugün babasi yaptirdi normalde benimle yapiyor ve cok uzun sürüyor!)

Bu cok uzun oldu biliyorum,okumak zorunda degilsiniz elbet,eger buraya kadar okuduysaniz bile kusura bakmayin zamaninizi aldigim icin!

Bu arada uykumun kacmasinin sebebide canimi skan seylerin olmasi,onlari yazmak istemedim simdi.

Benim acilen bir degisiklige ihtiyacim var,herkesin oldugu gibi,bekliyorum sadece...

Sizi bu güzel sarkiyla basbasa birakiyorum Mad World ...Kurstaki bir ögrenci caldi,bayildimm...






Kac gündür  ugrayamadim sizlere ama mutlaka gelirim beni bilirsiniz,

görüsmek dilegiyle efendim,

sevgiler

SERPIL.




34 yorum:

CANBOGAZDAN dedi ki...

demek Turkiye ye geliyorsun cok sevindim senin adina. hasret gidermek herkese cok iyi gelir. benim de kilo vermem lazim kafamda donup duruyor. keske baslayabilsem ben de , imrendim sana. opuyorum canim, sevgiler...

Aner dedi ki...

Uye olunamiyor maalesef.. bende ise yarayan bi yontem var belki sendede yarar. Ayarlardan blog ismine gel blog isminu degistir mesela bi z ekle en sonuna kaydet. Sonra yine eski haline degistir kaydet. Bak izleyicilerin duzelecekmi bende hep ise yariyor bu :)) aah ben donuyorum hollandaya sen geliyorsun turkiyeye :)) bol bol gunesin tadini cikar benim yerime de sevdiklerine selamlar :))
Opuyorum cok

deeptone dedi ki...

miribaaaa. görüşürüz yinnee. gelcem kii :)

deeptone dedi ki...

du bak ne dicem. bugünlerde evet üye olmakta sorun var doğru. şöyle yapcan bak :) kumanda paneline gir, sol üstte okuma listesi diyo, altında, ekle var, onu tıkla, sonra izleyeceğin blogun adresini kopyala yapıştır, sonra izle'ye bas :)

insanyavrusu dedi ki...

ya gel aslında türkiyeye iyi oluyo sıcak buralar hem. Yaz da gelicek. Ama şimdi ilkbahar var.

Bi de sucuk sevmem ama evde yapılanı makbuldür. Bi de şey duymuştum Bu 3 in 1 kahvelerin içinde eşşek sütü tozu varmış. Zararlı mı bilmem ama ben pek bi severim. Konuyla alakası yok ama söylemek istedim sen sucuk diyince :)

Asyadan Esintiler dedi ki...

tabii çocuklar okula gidince telaşe bir başka oluyor.Allah can sağlığı versin.Tebrik ediyorum demek siz de bizdensiniz :) Sucuğu evde yapmak ayrı bir zor olsada yemesi de keyif verici oluyor.Ellerinize sağlık afiyetle tüketin,selamlar canım....

Esen Can dedi ki...

Serpil çok yoruldum postunu okurken. Yaptıklarını okurken yani, çok fazla işin var Serpilcim, sırtının, belinin ağrıması da, yorgunluğun da çok normal. Bak ne diyeceğim, en azından şu sabahki işlerini azaltsan, yani çocuklar yapsa, tüm saydığın o işleri, sen daha az yorulursun eminim. Yani Onur için demiyorum ama diğer o saydığın ve çocukların yerine yaptığın işlerden vazgeçsen? Ya da bir dene bakalım, çocuklara ver sorumlulukları, kendini bu kadar yorma arkadaşım...
Kilo vermene çok sevindim, maşallah diyeyim, inşallah aynı tempoda devam eder ve istediğin kiloya ulaşırsın...
Bisikletle ulaşımınızı çok kıskandım :) Süper...
Öpüyorum çok seni ve kuzularını...
Bence de baharla birlikte sen de yenilen ve inşallah enerjin tavan yapsın :)

deeptone dedi ki...

hayat sana zor beeee :))))

Unknown dedi ki...

valla okurken yoruldum ben seni bu işleri yaparken düşünemiyorum.bir yandan daüç çocuk nasıl güzrl bir tablo bir bilsen karşıdan allah eksikliklerini göstermesin.bisiklet kullnman ne güzel benim denge problemim var sanırım bir türlü becermedim ama imreniyorum binenleri:)
kolaylıklar dilerim sana .

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Kosturmaca gecen dolu dolu bir gunun gunlugu:) zevkle okudum..kolayliklar diliyorum Mad world sarkisinida cok seviyorum Tesekkurler:)

Esen Can dedi ki...

serpil sen benim tape'mi gördün mü :)) 10marifet'te videolar bölümünde, haber vereyim bi dedim :)

Unknown dedi ki...

Okurken yoruldum, uykum geldi ve bana bazen ağır ve yoğun gelen günlük yaşamım sizinkinin yanında hiçmiş! Çok iyi bir annesiniz, her ne olursa olsun bence çocuklarınız sizi çok seviyor ve bu tüm yorgunluklara değer :) Türkiye'nin neresine geleceksiniz, merak ettim. Şimdiden iyi yolculuklar olsun.. Ayrıca bisiklet delisi bir insan olarak bisikletle olan ilişkilerinize hayran kaldığımı söylemeden geçemeyeceğim. İzmir'de de sahil yollarına bisiklet durakları yaptılar, kiralayıp başka duraklara bırakabiliyoruz. Kendi bisikletimizle normalde uzaklara gitmek biraz zor oluyor park açısından falan. Bende bir süredir çektiğim bisiklet özlemini o şekilde gideriyorum :)

marifet ellerimizde dedi ki...

serpilcim okurken sana hayran kaldım ayyyy ne koşuşturma maşallah....spor süper olmuş:))))))))

bende sucuğu hep kendım yaparım...senınkıler emınım nefıs olmuştur....

sevgıler cnm

!! HASKUMAS !! dedi ki...

Roman okur gibi okudum postunu seninle yaşadım sanki bir günü Allah yardımcın olsun gercekten ben yoruldum Türkiye ye geldiğinde dinlenirsin biraz inşallah

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Can Bogazdan pek imrenilecek bir halim yok aslinda,topu topu 1,5 kilo iste ama sevindim gercekten,en azindan dahada fazkla almiyorum,dikkat ediyorum...

Ben sana tavsiylerde bulunsamda(iste herkesin bana yaptigi gibi!) is senin beyninde yani kafanin icinde bitiyor,ben kendimi nuna hazirladim ve kabul ettim,az yicem ve bol su icicem diye,simdilik bunlari yapabiliyorum,halbuki sabahlari jimnastik yapabilirim,evdeyim cünkü,ama yapmiyorum,heryerim tutuk kalkiyorum ama yinede yapmiyorum,cünkü istemiyorum!

Insallah oda olur diyleim (bir ara düzenli yapiyordum,ama insanin moralide düzgün olmasi gerekiyor!)

Evet Nisanìn 10 ununda ordayiz bakalim kismet olursa,bu sefer korkuyorum ucak düsermiki filan diye,su kaybolan ucak beni cok etkiledi galiba,ama kismet!

Cok tesekkür ederim canim yorumun icin,görüsmek dilegiyle sevgiler sana...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Aner,sen epey bi kaldin sanirim biz sadece topu topu iki hafta kalacagiz,dügün icin gidiyoruz,sende esine kavusacaksin,artik sen oraya aitsin unutma!

Simdilik üyelik sorunu cözüldü ama simdide ben kimseye üye olamiyorum,bir sinir varmis onu asamiyorsun,gicik bir durum,yorum icin cok tesekkür ederim canim!sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Deep cok tesekkür ederim !

deeptone dedi ki...

ce eeeee :)

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Sanirim Turkiye yolcusuyuz yakinda belkide gittik??? Iyi tatiller olsun..

sarkaç dedi ki...

merhaba sevgili arkadaşım,
yoğun tempona hayran kaldım. Araba yerine bisiklet kullanmak da ne güzel fikir ama bizim buralara bisiklet yolu yapılmıyor ve yoğun trafikte bisiklet kullanmak tehlikeli oluyor. Keşke bisikletliler de düşünülerek yapılsa yollar.
Belki şimdi Türkiye'desin, hoşgeldin demeliyim veya iyi yolculuklar ve sevgiler

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili insan yavrusu,böyle deyince de ne komik oluyor dimi,ama napalim, tüm arkadaslarimin ismin maalesef bilmiyorum henüz:))

Evet evet biz hala burdayiz ama geliyoruz Persembe`ye Esenboga`dayiz insallah!Iki haftacik ama olsun! Dügün dernek olaylari,akrabalar arkadaslar herkescikler orda oh miss!

Esek sütü tozunu hic duymadim ama artik duydugum hicbirseye sasirmiyorum bende,neler neler duyuyruz cok normalgeliyor,illaki tükettigimiz kötü seyler var ama ben elimden geldigince az olsun diye debelenip duruyorum evde,cok ama cok tesekkür ederim yorumun icin yine görüselim olurmu sevgiler benden!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sule valla simdi yine sucuk dedin canim cekti,bu seferkileri cabuk tükettik cünkü azdi,bence herseyi kendimiz yapmaliyiz ama calisinca filan zor tabii,yani saglik acisindan, okul tealsi cok dogallasti benim icin rutine döndü hatta bazi cumartesileri bile kalkiyorum mutfaga filan gitmek icin son anda hatirlayip bi sekilde artik yeniden yatagima dönüyorum! Fakat burda Almanya`da vakit daha cabuk geciyor sanki,yok cocuk yuvasi yok Hort yok ögleden sonrasi,kursu ek dersi derken gün ve haftalar su gibi akip gidiyor! Artik korkuyorum inan,yasim degil zaman korkutuyor beni,Allah`tan tek dilegim saglik baskada birsey istemiyorum...

Allah tüm cocuklari kourusun kollasin sevindirsin,cok tesekkür ederim yorumun icin canim,görüsmek üzere sevgiler sanada...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Esencim aslinda cok iyi birsey senin dedigin,ALmanlar gibi diyorsun yani,onlarin cocuklari erkenden kalkiyor kendileri giyiniyor,ne yerse yiyor cikip gidiyor,ben burdaki diger Türk anneleri gibi bu anlattigim seylerin hepsini maalesef yapiyorum hala! Kocaman kiza külotlu corap giyiminde yardim ediyorum,ama baktim gecen gün kendi giyiniyordu demekki yapabiliyor!

Burdaki sorun calismadigim icin kendimi bu tür islerde sorumlu görmem,aslinda mecbur degilim,essek kadarlar massallah!

Yavas yavas azaltmaya calisip Eylül den itibaren durumu degistirecegim insallah!

Kendimi iyi hissediyorum birde Persembe sorunsuz eve varabilsek,baska ne isterim:))

Bu sefer degil ama insallah seneye görüsmek üzre,cok tesekkür ederim yorumun ve telkinlerin icin,öpüyorum seni cok!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Deep,

haklisin ama ben seviyorum bu hayati,bence güzel olan kismi burda!

Birde tasinabilsem yakinlarda bak iste süper olacak!

Sevgiler!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Sezobigo böyle uzun cümlelerle anlatinca cok fazla geliyor ama (gerci ogün gercekten fazla idi!) tabiki hergün bavul hazirlamiyorum ama ona göre islerim oluyor,hele simdi okadar zor bir durumdayimki,havalar güzel ve cocuklar parka cikmak zorunda,yani durdurama onlari,bende istemem evde kalsinlar,baglaniyorum parka,evde isler birikiyor ve ben genel temizligim haftada bir yapabiliyorum,burdada böyle iste!

Hele hele hem ev isi yap hemde disari cik iste o zaman dahada zor!

Bisiklet olayinda sansliyim galiba radan yillar gecmesine ragmen esim bisikletimi getirdiginde aksam hemen ciktik,oturmaya gittik,ben bindim ve sürdüm,en son dokuz on yaslarinda kullanmistim,oda birgün!

Babam söfördü benim,sanki söförlük denge kontrol gibi seyler ondan gecmis bana,yada ben öyle saniyorum bilmiyorum ama rahmetli babam direksiyonumun cok iyi oldugunu söylerdi hep!

Allah rahmet eylesin...

Burda kurslarida var hatta bize cok yakin ama bazi arkadaslarim yapamadilar kimisi sürebiliyor,ben senin yapabilecegine inaniyorum,korkmadan,düsünmeden cik üstüne,ya düsersem diye düsünürsen denge gider...

Kolay gelsin o zaman.cok tesekkürler sanada canim,kendine ve ogluna iyi bak olurmu öptüm...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Dostbahcesindenlezzetler,gercekten öyle oldu,dolu dolu gecen bir günün günlügü oldu,öyle denk geldi maalesef,tabiki hergünün böyle degil ama baska islerle de ben yine bu yorgunlugu yasiyorum ve ben cok erken yatarim bu yüzden,yoksa dinlenemiyorum sabahlari yorgun kalkiyorum ,o zaman insan daha tahmmülsüz ve sinirli oluyor,sabirliyimdir aslinda...

Mad World sarkisini pek cok kimse seslendirmis,her zaman dinledigim bir sarkiydi,kücük konserde cocuk sarkiyi calinca ismini orda ögrendim...

Cok tesekkür ederim yorumunuz icin,yeniden görüsmek dilegiyle insallah...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Aslicim!!! tatli yorumunu heyecanla okudum,evet günler biraz yorucu gecsede ben keyif yapacak bir on dakika ,birkac saat buluyorum ,zaten oda olmazssa catliyorum,yalniz kalmam lazim , kafami bosaltmak icin!

Mutlaka yaptigim seylerden birisi blog arkadaslarima bakmak,okumak yorum yazmak,sonra biraz gazete keyfi ama derinlere inmeden,yani öyle her yazari ayri ayri okuayacak vaktim olmuyor,kitap okuyamadigim gibi maalesef:)) Yorgunlugum ancak bilgisayar basinda geciyor sanki!Sonra birazda dizi bakarim,ruhumun keyfine göre ne isterse,günlük rutinime bagli,komik yada drama yada eglence:))

Cocuklar bana düskün ama ,seviyorlardir herhalde,biraz kati bir anneyim ama alistilar buna,kurallar vardir ve kesindir,daha kücük olduklari icin bana ihtiyaclari var o yüzden tam olarak anne sevildigi icinmi yoksa ihtiyactanmi orasi belli degil!Fakat bensiz hicbirsey yapmak istemiyorlar,yemekte gezmede,izlemede hep ben yanlarinda olayim,uyurken bile yok benimle yat yok benimle tartismasi oluyor bazen!Fakat Onur büyüdügünden beri onlara izin vermiyor göndermiyor beni!

Dün sinemya göderdim,bisikletle gittiler,yinede kücük kizim" anne sen olmayinca keyif alamiyorum "dedi,zorla gönderdim,isim gücüm basimi asmis gidemezdim,neyse alissinlar birazda bensiz olmaya...

Benim memleketim aslen polatli canim,Ankara`ya inip ordan arabayla polatli`ya gececegim insallah kismet olursa,sizleri yeni tanidim,cok seviniyorum,sagolsun sevgili deep sayesinde oldu bu!

Bisikletli hayati bende seviyorum,kücükken olmadi ama olsun,simdi isimi kolaylastiriyor ve ayni zamanda spor yaptiriyor,birazda kilo versem iyi olcak ama artik sanki bir hayal gibi buda,iste topu topu 1,5 kilo verdim vede öylece kaldi...

Izmir de kardesim otutuyor,her yil gitmeye calisiyorum,belki kismet olur tanisiriz,mesela seneye,bisiklet kullanmana cok sevindim,yollar yapilasida harika,burda ben cadddede bile rahatlikla kullanabiliyorum,sadece otobanda yasak sanirim...

Ama arabada ihtiyac oluyor bazen,ya arkadaslardan aliyoruz yada kiraliyoruz...

Burda da her yerde belediye bisikletleri var ,cok cüzzi bir miktarla gezebiliyorsunuz kiralayip...

Tabi düzenli bir ülke olmasininda rahatlik acisindan cok faydasi var ve de bisikletin yayalarla birlikte öncelikleri var,mesela saga sola dönüs yapacaksan arbanla önce kafani cevirip bisikletli geliyormu diye bakman gerekli,öncelk onun hakki cünkü,o gececek sonra siz arabayla!

Bu cok güzel...

Oldukca uzun oldu yazdiklarim kusura bakma canim,insallah tanismak firsati ile cok tesekkür ediyorum sana yorumun icin,sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Zeynepcimm! Bende sana hayranim hayatim,o ne güzel seyler öyle,ben yetisemiyorum bazen süslemeye cesitlemeye inana,ama gipta ile sizleri izliyorum!

oturdum simdi ama birazdan cikip Ilayda`yi spora birakip ordan parka gideceiz,aksmada yemegim hala yok! izine gidecegim diye tikandim canim hicbirsey yemek istemiyor zorla birseyler cikiyor ortaya iste,bakalim aksama,temizlik yapmam gerekiyordu ,hani ayni gün yaptigim genel temizlik,bak iki hafta olmus!

Susugu her zaman esim hazirlayip kendisi yapiyor,beni bulatirmiyor,beceriklidir,elinden hersey gelir,bende afiyetle yiyorum:))

Seninde ellerine saglik,yeniden görüsmek dilegiyle insallah Istanbulà sevgiler...

Not: bir ara evinizi satmak istiyordunuz,noldu merak ettim,vazgectin galiba?

deeptone dedi ki...

bak bence seeeeen yorum yazma yazı yaz, yorumların yazı gibi kiiiii, yazıda yanıt ver herkeseeee :))))) yazı yazmaya zaman bulamıyon yaaaaa işteeee ondan diyoom :)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili HASKUMAS,valla okurken ben bile yoruluyorum yazdiklarima tekrar dönüp bakinca haklisiniz!

Türkiye`de dinlenmeyi degilde yorulmayi seviyorum,tabi keyifte yapiyorum annemin evinde öyle bos bos ama cocuklarla artik zor oluyor bu maalesef!

Dügün icin gittigimden kosusturmaca ile gececek,hayirlisi ve saglikla insallah,cok tesekkür ederim yorumunuz icin,sevgiler sizede Nürnberg`ten!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili deep harikasin!

Cok sevdim ben bunu!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

dostbahcesinden lezzetler,persebe aksami ucusumuz eger saati ve tairihi degistirmezlerse! Cünkü Lufthansa`da simdi grev var!

Cok tesekkür ederim!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Deep,aslinda cok haklisin da iste niye bilmiyorum,post yazmak icin bekliyorum öyle istemedende olsa,sadece bana bir cosku gelmesi,ya cok sevinmem yada heyecanli olmam lazim!
Ama ilk kez hazirda bir post yaptim epeyce oluyor,ama önce mim sorularina cevap vermek istiyorum!

Yoruldum oturdum,bir yandan da yalan dünya geciyorum! Sevgiler sana...

deeptone dedi ki...

yine mimledim kii :)