8 Ocak 2015 Perşembe

Bugünkü postum,öylesine...

Selamlar!

Evvet iste tamda bundan söz ediyordum,ben nasil girdiysem öyle devam ediyor,yazacagim insallah artik,hem cocuklar hakkinda da pek fazla  birsey yazmiyorum, yazip birakip tekrar dönünce yazdiklarimi okumakta ayri bir keyif veriyor bana sormayin:))

Hani hep diyorum ya,ay cok yoruldum,sunu yaptim bunu yaptim!

Artik demicem,cünkü biktiniz biliyorum!

Bugünse müthisti yine,bacaklarim suan o kadar sogukki hissedemiyorum onlari!Daha dün yikanmis camasirlarimi asmam lazim,aksama yemek düsünmedim bugün,Onur Batu alinacak,Ilayda henüz gelmedi...

Neyse,ben bir arkadasimda cektigim sesli bir iki videoyu ve birde Ilayda`nin caldigi müzikleri yollamak istedim,Hollanda resimleri zaten cok degildi,onlari yüklemek icin,önce Zeynep hanimin telefonuna ait kabloyu bulmam gerekiyor,oratliklarda yok kendisi:))

Ne zaman önemli bir sey arasam,onu mutlaka birkacgün evvel,yada daha önce kaldirmisimdir,bazen kaybolmasin diye,bazen iste öyle,ve ben onu  lazim oldugunda bir türlü bulamam,bu kabloyuda Haarlemè giderken elime aldim,ama nereye koydugumu hatirlamiyorum:((

Neyse videolar yüklenmezlerse,cünkü bu 3.deneyisim! Resim yollarim,hem dayimizda bakar!Facebook aliskanligi edinemedim hala:((


Benim Azeri bir arkadasim var,adi Pervane,kendisi Piyano ögretmeni,Almanya ya aslinda yasamak icin gelmisler ama bir türlü oturum alamiyorlar,dolayisiyla O da meslegini yapamiyor burda,buraya ilk geldiklerinde acil hemen bir piyano ayarlamislar,tabi cok pahali,kullanilmis piyanolar 2000 Euro dan basliyor,ben bir ara sormustum,kizlar piyano calmak isteselerdi alacaktim,ama tercih etmediler maalesef,ben cok seviyorum,bir müzik aleti calabilmeyi cok isterdim,o yüzden cocuklari biraz zorluyorum desem yeridir:))

Neyse,nerde kalmistik, sonra iste arkadasin kocasi cok dökük bir piyanoyu cok ucuza kapatiyor,ve kendisi tamir ediyor,suan harika bir piyanosu var evinde,yani onu calmadan kendini iyi hissetmemis,yapamamis onsuz,duramamis,ne güzel bir duygu müzige karsi olan duygu,hep hayran kalmisimdir bende...

Video yok!





Yok videolarimi yüklemiyor,bir saat oldu hala okeylemedi!

Aslinda arkadasim kendisini cekmemi istemedi,ben de en fazla bu kadar alabildim,nedeni ise Almanya ya geldikten sonra cok kilo almasi ve ellerinin eskisi kadar güzel olmadigi! Eski yani o kadar da  eski olmayan resimlerine baktiginizda bunu farkedebiliyorsunuz,aslinda sadece dört bucuk yildir burdalar.

Neyse ögle arasi molasinda ha bi gayretle basladigim postuma kaldigim yerden devam ediyorum! Su an saat bes bucuk,yemek yedik,cocuklar biraz oynayacak ve de bugün her zamankindende erken yatacagiz,hepimiz ölüyoruz yorgunluktan !

Cünkü hava soguktu bugün,birde hep yagmur yagdi ince ince,Onur Batu gecenlerde bisikletimin arkasinda seleye yaslanip uyumustu,bugünde aynisini yapti ama uyuyamadan eve geldik,Ilayda da ilk kez merdeivenlerden " anne bugün cok yoruldumm!" dedi,sasirtti beni,mirildanir ama hic böyle demezdi,hareketi iyidir normalde...

Aslinda dünyada da haberler pek iyi degil,nedir bu zulümkar insanlardan cektigimiz,hep iyi olsun,güzel olsun derken pat! bir yerden damliyorlar!

Aslinda cok üzüldüm, insanlarin öyle yerlerde korumasizca kursunlanmasi da akil alir gibi degil!

Bakalim belki güzel bir iki footgraf buluruz!

Bakalim bakalim!





Haarlem deki odamizdan! Ve de kendi makinamdan cektigim bazi fotograflar...



Burda Türk pazarina giderken,epeyde uzakti ama kimse üsenmiyor,hadi arabalara bi bakip gelelim!


Aslinda hava hep yagmurlu idi,sadece birgün güzel oldu Pazartesi,bizde ogün ciktik dolastik yürüyerek carsisina falan gittik,o fotograflarda Zeynep`te...


Bir tane cok güzel yel degirmeni gördük ama arabadaydik,kacirdim...


Bunlarda dönerken trende,giderken cocuklar cok keyifliydi,ama ben hastalandim,cok kötü bas agrim oldu ve klimalarla dahada kötü oldum,gidene kadar..







Bu karlarda ertesi günü cekildi,aslinda eve gelir gelmez,aksam saat sekiz bucuk gibi hemen karlara saldirdilar,bir saat oynadi Ilayda ve Onur,birde iki gün sonra yüksek bir yerden kizakla kaydilar...



Ilayda`nin ucuramadigimiz hazir ucurtmasi,rüzgar var diye yorgun argin kostum ama bir türlü istedigim gibi ucmadi,biraz uctu,ama Ilayda o kadar sevindi ki," en mutlu oldugu günmüs ogün!" öyle dedi kendisi!

benide video yapmis ama o kadar sisko görünüyorumki sormayin!




Hee bu arada Haarlemdeki sarayimizda yani benim Onur la kaldigim odada bir ayna vardi,hala inanamiyorum ama zayif gösteren aynalardan di,ev sahibi farketmemis,ama ben büyük zevk aldim bakarken,yakinda o incelige girecegimi umuyorum!



Benim tatli kizlarim,Ilayda hep böyle gülümser!:))Yine ayni dügünden...


Bu asagidaki fotograflarda aslinda epey oldu,aslina bakarsaniz o kadar coksey varki yazmak eklemek istedigim,bu gördügünüz seyler bizim evin altinda,bizim bodrum diye tabir ettigimiz bir alanda bir sanatcinin sergisi idi,kendisi burda üretim yapiyor,görseniz pek bi havali rengarenk bir kadin,yazin hergün masa kurup bahcenin bir kösesinde demlendiler:(( Rahatsiz olduk,ilettik!

Bu sanatcilar böyleymisler efendim:))

O kadar güzel sey vardiki,ben en begendiklerimi cektim,ama simdi hepsini ekleyemeyecegim,cünkü az evvel camasirlarimi asip,yenilerini doldurup,dislerimizi fircaladik,ve ben aksamin alti kirk besin de gece kremlerimi sürdüm:))

Yani yatiyoruz biz birazdan!

Ancak kendime gelirim sabaha kadar dinlenmezssem sevmiyorum kendimi:))

Saka bir yana Onur dan sonra böyle oldu,normalde de erken yatar,on iki gibi uykumu alir kalkardim,ama simdi olmuyor,kalkamiyorum!

Simdilik size sevgilerimizi yolluyoruz taaa Nürnberg`lerden ve ben bu resimlerin devamini yarin kismet olursa Plasma Center den gelince ekliyorum,insallah tabii...









Hepinize iyi uykular dilerim,tatli rüyalar efendim,

SERPIL.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

gülümsyerek okudum,
ancak iki farklı düşünemiz var,
bir tanesi şişko gözükmüyorsun
ikincisi piyanoyu seven sensin,öğrenmesini istediğin başkası?
neden öğrenmek istemiyorsun?
sevgiler

Esen Can dedi ki...

Serpilcim özlemişim seni okumayı :)
Çocuklar çok şekerler, Onur Batu ne yakışıklı olmuş öyle, severim o bisiklet selesinde uyuyan kuzuyu :)
Öpüyorum çok :) Sevgiler, selamlar

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Havvacim ne de güzel sormussun! Valla bu benim önce hic aklima gelmemisti,sonrada aklima düstü vaktim dardi,simdi ise bilmiyorum,yani neden olmasin,hemde cok isterim:))

Sisko olmadigima gelince,e var biraz kilom,aslinda ben onlarla barisik biriyim,seviyorum da,tek gicik tarafi dar seyleri giyememek oldu ve ben onada alistim,ama verecegim insallah birkac sene sonra,cocuklar büyüsün:))(onlarla birlikte yemek yemezssem yada herhangi birsey onlarda yemiyor o yüzden öyle dedim:))

Cok tesekkür ederim yorumun icin Havva,yine gel cok sevinirim,bendende sevgiler canim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Esencim bende sana hala yazamadim iki satir ama hep aklimdasin biliyomusun,olmayinca uygun zaman olmuyor iste,bazende unutuluyor kusuruma bakma nolur,daliyorum bazen...Onur Batu iyi hosta onu biberondan kestigim günden itibaren kilo verdi zayifladi,buda benim hic hosuma gitmiyor,biliyorum kiloda cok iyi birsey degil ama biraz tombul olsa,daha cok istahli olsa mesela iki lokmayla doymasa cok daha iyi olacak sanki:))Onun disinda birde utangacligi var,hat safhada bu durum ve sirf bu yüzden yuvadan alacagim galiba onu,yada özel bir yere verecegim(orda daha az cocuk ve daha iyi ilgi var,ama cok pahali:((Bakalim,karar verdim,uygulama yakindir.

Hic sorma,selede uyudu kaldi herkes ona bakip güldü eve yürürken,düsecek diye korktum ama hep tutmaya calistim,epeyde zor oldu,eve cikartirken uyandi tabiki:))

Cok tesekkür ederim Esencim cok sevindim yorumunu görünce,yine gel emi,bende cok öpüyorum!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Aysegülcüm yorumlarini okudum,basina gelenler icin ne kadar üzüldügümü tahmin edemezsin,gelip sana sarilmayi cok isterdim,insallah yakinda bu beladan kurtulursun,onlar önce o paralari basanlari bulup yakalayip iceri atsinlar,senin gibi birinden ne istiyolar analamadim,benim aklima bir tek sey geliyor oda paylasimlarin! Anlatabildimmi,belki onlar bu durumu kullanip senin üzerine geldiler,yoksa nasil olur aklim almiyor! Lütfen üzülme,gececek insallah,görüsmek üzere canim cok sevgiler benden...

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Yine dolu dolu hayatin icinden bir paylasim..cocuklariniz cok tatlilar..muzik ahhh birseyler calabilmeyi ozelliklede bateri -ki var bana ait ama oglumun kullandigi:)) guzel sey muzikle ugrssmak..bugun burasi yine cok soguk..sevgiler Kanada dan..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Dostbahcesindenlezzetler ,cok tesekkürler tatli yorumunuz icin,evet hayatinda icinde bizde variz,iyikide variz! Aslinda arkadasim gel sanada ögreteyim diyor ama artik bu Onur okula baslayinca olabilir,simid kafamin alacagini sanmiyorum,Xylofonla üc parca calabiliyorum ama her seferinde unutmus oluyorum !Yine gelin lütfen sevgiler Kanada`ya oglunuza müzik hayatinda basarilar!