16 Ocak 2015 Cuma

Isimdeki ilk gün anilarim ve bir FUAR gezmesinden Fotograflar videolar ...Tabii yüklerse:))



Dün Yaslilar bakim evinde calismaya basladim...

Dünden beri malumunuz yine bir tuhafim,degisik duygular icindeyim,karistim resmen!

Ben calismak icin girdim oraya aslinda,ama o yaslilari ve hastalari görünce basladim aglamaya!

Bana isi gösteren Yunanli kadin görmesin diyede sakliyorum kendimi!

Baktim olmayacak kadinda anladi,sordu,ben ooo hem agliyorum hem anlatiyorum!

Bu normalmis.

Ilk günlerde herkes aglarmis.Sonra alisilirmis!

Bugün daha iyiydim sanki,aglamadim,ama icim yandi.

Bu sekilde düsünmeye devam edersem, hastalanacagimi ve de calisamayacagimi söylediler.

Bende kendimi gözlemleyip duruma bakacagim,burda is cok,olmazssa birakirim.

Sadece hafta sonu ücer saat isim.Bu iki gün denemeydi.

Zaten ise alan Alman kadin," kolay degil" deyip durmustu,simdi anliyorum onu...

Ayagim aciyor uzun süre ayakta kalinca,doktor bandaj verdi uzun süredir ayagimda ,bilmem anlarmi ama gecmezsse yine gel demisti,bakali,...(dinlenince sabaha kadar geciyor,agri degil aciyor sadece.)

Biz cocuklar Kasim da bir Fuara gitmistik,aslinda gecen haftada hayvan fuari vardi,yani Türkcesiyle,Almancasi daha uzun...Ama götüremedim bu sefer,cok degisik ilginc fuarlar yapiliyor burda,yerleride kocamaaan bir alanda,bir sürü binada...

Biz atlari duyunca önceden hazirlandik kostura kostura sabahtan gittik.

Bir gittik sira var,sabah dokuzda,neyseki cabuk geldi,tam gün bileti aldik,kapanana kadar anca gezdik,hatta cikisi bulamadik,o kadar büyükki Metroya gelene kadar iki kilometre yürüdük!

Yorulduk tabii,ama degdi,hele o güzel atlari görünce Ilayda hanim mest oldu,hatta bir ara ben burda kalicam izlicem,siz gidin  sonra bulusuruz bile dedi,ama ben onu orda birakmadim,bende onunla oturdum,Zeynep kendi dolasti,telefonuyla tekrar bulustuk...




Maalesef yine videolari yüklemiyor,neden bilmiyorum,normalde yüklerdi,neyse atlatin ogün yarismalari vardi,herbiri özenle calan müziklerle dans ettiler ve de puan aldilar...

Biz  sonuna kadar orda kalmadik hangisi kazandi bilmiyorum ama atlar süper güzellerdi,o hareketleride nasil ögrenmislerse harikaydilar!


Giriste bu vardi cektim...






Ilayda binmeden olurmu olmaz tabiki,ama cok kisa sürdü!



Karsi tarfta kimse yoktu ama bu tarafta yani bizim oturdugumuz kisim kalabalikti ve de cok güzel alkislar geldi atlar icin,bunlar atlari motive ediyormus,özellikle alkis istediler!



Arkadaslar bu asagida Zeynepìn yaninda gördügünüz hali dünyanin en büyük köseli halisiymis,gercekten cok büyüktü,yuvarlak olan daha büyükmüs ama bu köseli olmasi ile ünlüymüs!



Bu asagida gördügünüzde icinde su olan güzel bir havuz,cocuklar tabii hemen dogru suya,ellemeler filan,zor cikardim ordan!





Bu amca sapka yapiyor, tam sapkayi takip ceviriyordu kacirdim,eline aldi öyle cekebildim,usta bunlar,bayilirim el ustalarina!





Bu bahce icin sadece bir örnek,,hepsine vakit yok yayinlamaya,birazdan gidip Ilayda`yi alacagim..



Hali tamircisi bile vardi cok sasirdim,burda bu islerin yapildigini bilmiyordum!



Cook güzel tahta mobilyalar vardi,ben bu türlerini seviyorum...Eskitme.

Böyle bir yatakta uyumayi ve de bu banyoyu kim istemez acaba:))

Cok degisikleri vardi ben tek bir örnek veriyorum...








Bu kücük kulübelere hastayim! Adam köpegiyle icindeydi,O mu satiyordu bilmiyorum ama köpek cok cana yakin ve sevimliydi,cocuklar sevdiler iyi oldu:))

 






Bu resimler kumdan,akiyor ve degisiyor,cok ilginc,25 euroydu kücügü ama ben almadim,bir dahaki sefere insallah...





Kizlarda cok merakliydi,cocuklara ilginc geldi,tabi banada...



Bu firini cok begendim,güzel  kurabiyeler yapiliyordu,yilbasi zamani cok özeldir kuru pastalar...

Bunlar ne bilmiyorum ama cekmisim degisik birseyler diye herhalde:))




Yine bir usta,tas isleme ustasi calisiyordu...


Bu asagidaki adamlar gercek olmayan inek memelerini sagip yaris yapiyorlar,Ilayda ve Zeynep te yaptilar,kim daha cok sagdiysa kücük bir hediye kazaniyor,tabii ineklerle yani sütle alakali! Bizede anahtarlik  verdiler,Ilayda sagamadi memeler kalin ve zordu sagmasi ben yardim ettim,videosu var kisa ama maalesef yüklemiyor Blogger!
Üstünde su var toplam bir dakikada!




Alamanlarin yöresel kiyafetleri,dudak ucuklatan fiyatlari vardir bu ve buna benzer,ama cok kaliteli ve yöresel olmasi cok hosuma gidiyor,tasimak isterdim seve seve:))

Bunlar cok kaliteli görünmüyor...

Asagida baliklarla ilgili bölüme geldik,bu akvaryum oldukca büyük ve Ilayda orda epey dikildi!Baliklar nasil kesilir,fileto yapilir videolu gösterimi vardi,orda biraz dinlendik,birseyler ögrendik,eger unutmadiysam iyide oldu diyebilirim!:))


Burda kesiyorum,cikmam lazim,ayagimda aciyor ama..

Devami yarina insallah,

sevgiler

SERPIL

14 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

Ah Serpilcim Nediyim ki ben sana bilemiyorum.Daha önceki yorumlarım da da söylemiştim.Şimdi de söylüyorum.Sen çok hassas bir insansın.PSİKOLOJİNİ ETLİLEYECEK İŞLERİ NEDEN TERCİH EDİYORSUN.Çok zor bi iş aslına bakarsan.Duygusal açıdan insanı çökertir bi kere.Bu iş için çok sağlam bir psikoloji ve irade lazım.Yurt dışında olmanın zorluğu ap ayrı bir sorunken ve bizzat bunu ben de yaşamışken sana en büyük tavsiyem,eğer işe ihtiyacın yoksa tabii, bu işi en kısa sürede bırakman.Canım arkadaşım bu blok senin bir nevi günlüğün gibi.Seni buradan ancak bu kadar analiz edebiliyorum.yANİ İŞİN SENLİK OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
Bak ne güzel çocuklarınla geziyosun,eğleniyosun onlarla vakit geçiriyosun.Bence çok ilgili ve fedakar bir annesin sen.Boşver mümkün mertebe gezip eğlenin.Sizi mutlu edecek işlerle meşgul olun.Bilemiyorum arkadaşım...
bunlar benim tavsiyelerimdi.Yine de karar senin.Tatlı yavrularını ve seni öpüyorum.
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

:)
yaşlılarla ilgilenmek insanın canını acıtıyor değil mi? aciz kalmaları ve çok şey yaşamış olmaları!
çocuklarla da benim böyle tecrübem olmuştu.2 yaş grubunda çocuk esirgeme kurumunda,orada olduğum sürece salya sümük ağlamıştım,gönüllü hizmet veren üniversite öğrencisi beni teselli etmişti.
aslında canım kimsesiz olmak en can acıtan şey:(

Unknown dedi ki...

Sevgili terazim, benim iyi yürekli dostum. Vicdanlı doğulur, asla sonradan vicdan sahibi olunmaz. Girdiğin iş, gerçekten zorlu bir iş:( yapabilmek için, çelik gibi sinirlere ihtiyaç var. Çok genç olduğun için, geleceğe yönelikte mutlaka çalışman gerek. Dilerim gönlüne göre bir işin olurmve keyifle çalışırsın. Havva'nın yazdığı gibi, benim büyük kızımda, lise yıllarında , Küçükyalı Çocuk Esirgeme Kurumu'ndalki küçük çocuklara ablalık yapıyordu. Orada onların yanında ağlamaz eve gelince krize giriyordu. Zordur bilirim.:( en kısa sürede keyifli bir işin olmasını diliyorum. Sana ve kuzulara kucak dolusu sevgi yolladım.

jaleceanne dedi ki...

Canım işin ile ilgili sana en iyi gelecek ve senin için en doğru olan kararı verirsin umarım. Sevgiler..

Esen Can dedi ki...

Kayınvalidem 6 yıl kaldı bakımevinde, yürüyemiyordu, yatalak ve felçliydi ama yine de keşke oralarda değil de kendi evinde yaşayabilseydi kalan ömrünü...
Her gittiğimde çok üzüldüm oralara, bazıları sadece uyuyor, hiçbir şeyin farkında olmadan bitkisel hayatta gibi ama bazıları da düşünüyor, sorguluyor, herşeyin farkında kısacası... Hastaneler çocuk yurtları, bakımevleri imtihan yerleri gibi ve ben oraya haftada ya da bilemedin iki haftada bir ziyarete gittiğimde bile bunca etkilenir ve üzülürken senin böyle bir yerde çalışmanın sana vereceği duygusal yükü düşünemiyorum bile.. Bence de başka şansın varsa onu kullan ve başka işlerde çalış Serpilcim...
Ruh sağlığın, neşen, keyfin yerinde olsun ki, kuzuların da mutlu çocuklar olabilsinler... Nacizane görüşüm budur arkadaşım...
Gezmelerinize, gezdiğiniz yerleri fotoğraflamana ve bizlere anlatmana ayrı bayılıyorum zaten :)
öperim çok çok

Ayşe'nin Kozası dedi ki...

Sevgili Terazi, yaşlılar evindeki işini detaylı yazarsan çok sevinirim, bana çok yardımcı olacak, yakında benim de böyle bir işim olacak, hiç tecrübem yok...şimdiden teşekkür ederim...

Güliz'in Dünyası dedi ki...

Yaşlılar evinde . çocuk esirgemede çalışmak hakikate çok zor...Önceki çalıştığım okulun karşısında çocuk esirgeme vardı..onları karşıdan izler üzülürdüm..Yaşlılar evide aynı hele içinde çalışmak bire bir aynı havayı solumak daha zor olsa gerek..sana kolaylıklar dilerim...Çok zor ama onlarla ilgilenmek,onlara yardımcı olmak ayrı bir mutluluk verebilir...onların geçmişini değilde. acaba onlar için ne yapabilirim diyebilirsen eminim işin senin için daha da kolaylaşır terazi günlüğü...Fuarınız da çok güzel miş..ne güzel eğlenmişsiniz ailecek..sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ah Sulecim beni ne de güzel tarif etmissin,cok haklisin asllinda.Ben simdilik alistim onlara! Bu arada cevabim cok gec oldu kusura bakmayin nolur,yazamadim bir türlü!

Evet insan göre göre herseye alsiyor,simdi ben sadece isimi yapip cikiyorum ordan ve orayi unutuyorum! Zaten Haziranin sonuna kadar kontratim,devam etmeyi düsünmüyorum.Sonrasinda Türkiye iznimiz var,sonrasida Allah kerim diyoruz...

Bu isteki en güzel nokta hafta ici evde kalmak ve daha fazla yorgun düsmemek,yani ögleye kadar mutfaktayim nerdeyse,aslinda kiloda almis olabilirim ama napim:))

Sulecim,ilgi alaka ve anlamli yorumun icin ne kadar tesekkür etsem az gelir,böyle arkadasliklar benim olmazssa olmazim,cok sagol canim,bende seni ve kizlarini cok öpüyorum!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Havvacim senden de cok özür dilerim,cok gec yazabiliyorum!

Evet aslinda onlarin yalniz olmalari cok daha kötü.Her seferinde benim adimi,nereli oldugumu evlimiyim degilmiyim,cocuk varmi sorularini soran bir kadin var,cok sükürki eli ayagi tutuyor ama kafasi iyi degil sanirim:(( Her seferinde onlarla konusmak sorularina cevap vermek cok hosuma gidiyor,aslinda vaktim cok kisitli yoks ben rahat oturur sohbet ederim cok!Adim Serpil diyorum,aa ne güzel Sabine cok güzel bir isim diyor! Yalnizmis,cocuklarida yok cogunun:((

Hele o cocuklari görsem ben dahada kötü olurdum,onlar icin bambaska duygulara girerim kesin,cünkü yaslilarda durum belli,ama annesizlik babasizlik,ailesizlik ne kadar kötüdür kimbilir,haklisin.

Allah hepsinin yardimcisi olsun,ne verirsek verelim o cocuklarinda annenin babanin yerini tutamayacagi kesin dimi Havva!

Cok öpüyorum seni ve kedicigini:))Cok tesekkür ederim yorumun icin.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Nilgün!Kizinizi´okurken benim gözlerim doldu yine:((Ah ne zormus ya ne zormus! Insan alissada gözlerimi onlardan alamiyorum yinede,vakit darligindan hemen cikiyorum odalarindan,yardim istiyorlar,hemen kosuyorum...

Haklisiniz,benim derdimde emeklilik icin birseyler olsundu,yoksa cok sükürki aslinda gerekte yok calismama,ama hareket oluyor insan yüzü görüyorum diye gidiyorum ben.Evde kalinca kendimi ise yaramaz gibi hissediyorum bazen,halbuki canim cikiyor!Ne bilim,bende bir tuhafim gibi...Herkes burda evde kalmak calismadan para gelsin öyle bos bos oturayim istiyor,gercekten bu tip insan cok,cünkü devlet bakiyor onlara.Bense hayatta bos bos duramam,sadece dinlenirken oturmak zorunda kalirim,ondada birseyler okurum.

Cok tesekkür ederim anlamli yorumunuz icin,güzel dilekleriniz icin,bizdende sevgiler Nilgün hanim,kusura bakmayin gec gelen sohbetimiz icin...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Jale cok tesekkür ederim insallah diyelim sevgiler sana canim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Esencim canim yaa cok tesekkürler ilginiz icin hepinize ayri ayri tekrar! Cok haklisin hepsi ayri ayri degisik durumdalar,yaslilik ne zor,ben birde kendimi düsünmeye basladim,nasil olsun benim yasliligim,daha dogrusu nasil olcak,cocuklar bakabileceklermi,buralardami evdemi olacagim,birde burasi var zor olan,hepsi her hafta hatirlatiyor bana bunlari!Kayinvalidene de burdan Allah rahmet eylesin,ne zordu kimbilir onun icinde!

Tekrar tesekkürler ilgin icin Esencim,suan tatildesiniz biliyorum,hepinize iyi dinlenmeler,cocuklara iyi tatiller,anne babaya cok selam bizden olurmu,sevgiler canim,bende öperim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ah Aysecim yaaa,nolur kusura bakma,sana hemen bir cevap yazamadigim icin,ben aslinda orda onlarin bakimini yapmiyorum ama ne ögrenmek istiyorsan,calisan arkadaslarimdan ögrenebilirim,ben aslinda okullu olacaktim bu sene ama günde sekiz saat okul ve iki haftada bir de yine sekiz saat is olunca cocuklar yüzünden iptal ettim! Sanada kolayliklar dilerim Ayse,nasil gidiyor bir bakayim sana simdi.Ben tesekkür ederim yorumun icin...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Güliz,cok haklisiniz,cok zor hakikaten,oralarin birde ayri havasi var,kokusu var...

Cok tesekkür ederim ilgi ve alakaniz icin,tekrar beklerim,sevgiler yolluyorum...