13 Mayıs 2010 Perşembe

Benden birkac TARIF...

BROWNI   (Tarif Sevgili Blog Manset'in sahibi  Zerrin hanima  ait...)


250 gr. bitter ciko (ama ben 200 gr.kullandim,evde sadece 200gr.lik bir paket vardi)

125 gr.tereyagi

1  1/2 su bardagi toz seker (ben 1 bardak kullandim,yinede cok tatli geldi bana)

4 yumurta

1 vanilya (yada vanilya özütü)

3/4 su bardagi un + 2 corba kasigi un

1/2 cay kasigi tuz

Ayrica üzeri icin: 100 gr.bitter

                              4 yemek kasigi nutella

                           1/4 su bardagi iri ceviz

Bu tarif kücük 22 yada 20 cmlik.bir kalip icindir.

Terayagi ve bitteri benmari usulü eritin. iliyinca sekeri ekleyip cirpin.Sonra teker teker yumurtalari ekleyin ve cirpmaya devam edin. Vanilyayi ekleyip karistirin.

Simdi unu ve tuzu karistirip ekleyin ama cok karistirmayin... 170 derecede pisiriyoruz.

Üzeri icin de,yine bitteri benmari eritiyoruz,10.dk.bekliyoruz,sonra icine nutellayi ekliyoruz.Karistirin ve bunuda browninin üzerine dökün...Cevizleri serpin,soguyunca afiyetle dilimleyin...

Ben vaktim olmadigi icin üstüne birsey dökemedim,ama bu halde bile cok harika birsey oldu...

Maalesef sevgili Browniden  fotograf yok,ben ilk firsatta bu tarifle yeniden yapip buraya  resmini ekleyecegim,özür dilerim...






KAVALA KURABIYESI  (Tarifi yine Zerrin hanimdan aldim,kendisine cok tesekkür ediyorum)

1 su bardagi un halinde cekilmis badem (ben evdeki bademleri kücük robotumda cektim,ama birazcik diri kaldilar,bu yüzden tam un halinde olmadigi icin toparlamam azicik zor oldu.)

125 gr. tuzsuz tereyagi (tereyagi ile yapilan tüm kurabiyelere hastayim!)

1/2 su bardagi un

2/3 su bardagi pudra sekeri

2/3 su bardagi iri kiyilmis badem ici

1 cay kasigi kabartma tozu

1 cay bardagi ayrica (üzeri icin) pudra sekeri

*175 derecede pisiriyoruz.

Önce bademleri,badem ununu ve unu yanmaz bir tavada kavuruyoruz.Unun kokusu gidene kadar.Rengini cokta kaybetmesin,sonra sogutun.

Tereyagina pudra sekerini,kabartma tozunu ve kavrulan bademleride ekleyip güzelce yoguralim.Eger sert düstüyse biraz su,cok yumusaksa biraz un ekleyebilirsiniz.

Sonra un serpili tahtada1cm. kalinliginda acin,kaliplarda cikarin.Parcalanmalari elinizle kapataraktan...
(yada su bardagi ile yarim ay sekli cikarabilirsiniz,ben kaliplarimi kullandim.)

Hafif pembelesmesi yeterli pismesi icin.

Firindan ciktiktan 3-4 dk.sonrada üzerine bolca pudra sekeri eleyin.

Her ikiside süper lezzetlerdi.Özellikle Browni harika olmustu,Kavala kurabiyesinide ben ilk kez yaptim,cok begendim,fakat kizlar yemediler,sanirim agir geldi! Oysaki bademde demir var ve ben yemelerini cok istemistim,ugrastim ama olmadi...




Ev yapimi KENTUCKY FRIED CHICKEN  ( Tarif sevgili Selin Caglayan'a aittir,yani ben ondan ögrendim)

4-5 parca tavuk gögüs eti (kusbasi dogranmis)

2 su bardagi un

3 yumurta (cirpilmis)

3-4 dis ezilmis sarimsak (Selin arzuya göre yazmis ama sarimsaksiz bence tadi eksik gibi oluyor,ben hep kullaniyorum,zaten bir sarimsak fanatigiyim,maalesef cok seviyorum!)

1 tatli kasigi kekik

1 tatli kasigi tuz

1 tatli kasigi karabiber

arzuya göre pulbiber

1 su bardagi misir unu

Üzerine parmesan tozu

Önce Tavuklar sadece unlu kaba konup iyece unlanmasi saglanir.

Simdi baska bir kapta cirpilmis yumrtalara tüm baharatlar,tuz ,sarimsak dahil katilir iyice karistirilir.

Simdide una bulanmis tavuk parcalari yumurtali karisima atilir.(Bu arada hemen iletmek isterimki,tadi nefis olan bu tavuklar bir okadarda bulasik cikariyor size,ama deger dogrusu!)

Iyice yumurtaya bulanmis tavuklar simdide kizdirilmis sivi yaga atilmadan önce,misir unu koydugumuz kaba konur,iyice bulanir ve kizartilir...

Tavuklarin rengi altin sarisi renginde olmasi yeterlidir,korkmayin cig kalmiyor.

Simdi ben bunu nasil yapiyorum hemen belirteyim,bu asil tarif,aslina uygun kalarak,sadece ben, tavuklari  parca parca una ,yumurtaya ve daha sonra misir ununa bulayarak kizartiyorum. Bu arada elimle yaptigim icin ellerimi arada yikayip kurulamam gerekiyor,bu kismi biraz zahmetli ama ben cok seviyorum tavuk gögsünün bu sekilde kizartilmis halini...Normalde gögüs sevmeyen biriyim cünkü...

Selincim, kalan tavuklari eger bitiremediyseniz,ertesi günü firinda 200 derecede hafif kizartabilirsiniz diyor,ama ben henüz denemedim,cünkü biz hepsini bitiriyoruz...Ben bunu syk syk yapmiyorum,ama süper bir tariftir,mutlaka tadin derim,belkide coktan denediniz bilmiyorum tabiki...

Birde lütfen baharatlari bol bol kullanin,cünkü eger az olursa gögüs etinin zaten tadi olmdigi icin pek tad alamiyorsunuz...Hatta bir iki kizartip  tadina bakabilirsiniz,ben genelde öyle yaparim,ona göre neyi eksikse tekrar atip,öyle devam ederim...

Bu tarifi bize kazandirdigi icin Selin Caglayan'a binlerce kez tesekkürler...

Not. Ben isterseniz birkacgün sonra evde kendim  yaptigim yine Kentuky Fied Chicken'den lahana salatasi tarifi yazayim,nefis bir tadi var,gercek tarife nerdeyse yüzde yüz yakin bir tad...

Kizlar son günlerde cok komikler,simdide dillerinde bir "yakari" sarkisi,"yo-na-lu!" sarkisi söyleyip duruyorlar,dün aksam yaklasik yarim saat süren Yakar`'yi izlediler...Cok sevindiler,sanirim ihtiyaclari varmis:)

Bense bu tariflerin yaninda,söyle bir kase,taze veya kuru hic farketmez "igde"  olsada yesem!Cok canim cektiiii!!!.

Tariflere devam edecegim,görüsmek üzere,hepinize simdiden iyi hafta  sonlari diliyorum...



                        

8 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim hayirli aksamlar .Ellerine saglik afiyet seker olsun kuzularina sevgiler öptüm.

EZGİLİ TARİFLER dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK.HAYIRLI CUMALAR SEVGİLER.

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ нandan dedi ki...

Eline sağlık cok güzel duruyolar, Selinin bu tarifini bende cok severek yapıyorum harika oluyorlar.

ŞÜKRAN dedi ki...

Günaydın arkadaşımmm, sana bloğumda bir sürprizim var alır mısın.. Sevgiler..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Gülcancim cok tesekkür ederim,

Ezgili Tarifler,sizede hayirli Cumalar,cok tesekkürler,

Handancim evet,bunlar gercekten süper,valla ben leblebi niyetine götürüyorum bazen:)tesekkür ederim yorumun icin,

Sükran Hanim,nasil tesekkür edecegimi bilemiyorum,hemen arkadalsarimi seceyim bari,cok tesekkürler,cok mutlu ettiniz beni...

Sevgiler hepinize...

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Merhaba bloğuna bıraktığınız içten yorum için teşekkür ederim. Gurbette olupta Türkiyeden üstelik İzmirdne birini izlemeniz beni çok mutlu etti. 1984 yılında üniversitede öğrenciyken Nürberg e gelmiştim.Hala daha aklımda kaleyi gezmiştik. İzmirden kocaman sevgiler Nürnberg e ...

bellek dedi ki...

ellerine sağlık canım.Bende sana gönderdiğim ödülün var .Alırsan çok mutlu olurum.
sevgiler

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Kevsercim yanlislikla yorumunu sildim,cok özür dilerim,yeniden görüsürüz insallah diyorum,sevgiler...