10 Haziran 2010 Perşembe

Gecen Günlerimizden birkac fotograf....

Havalarin hep yagmurlu gectigi günlerde,bizde bos durmadik.

Kizlarin hep cok hosuna giden hamur yogurduk,oklava ile actik ve kalipla sekiller cikardik.

Bazen sade hamur yapariz,istedikleri gibi birseyler cikarirlar,heryer un olur,genelde pazar  günleri olur bu islem,cünkü anne ogün tüm isleri halledebilir!

Bu sefer annenin cani kurabiye istediginden kurabiye hamuru hazirladi...

Size daha önceden,hem Zeynep hemde Ilayda icin aldigimiz programlardan azicik bahsetmistim,ama onlardan ayrintili bir sekilde biraz bilgi vermek istiyorum,ilk firsatta tabiii...







Zeynep daha cok sekil cikarmayi tercih etti...

Ilayda dururmu oda cikardi...Ilayda bazen okadar komikki,gecen hafta Zeynep'in öndisleri ciktiginda,ikidebir gelip"mami meine Zahn" yani anne benimde disim var,ama bak yok diye gösterdi durdu,bende teselli ettim!











Biz bunlari az daha yakiyorduk! Hemde firinin tam önünde otururken!

Tarifteki ölcüleri Ilayda'nin programindan hazirladim,yanliz icine marzipanda koydum,esim indirimde diye bes paket almis!




Daha sonra birgünde patates baskisi yaptik.Benimde ilkokuldayken cok sevdigim bir ugrasti bu resim dersindeyken.

Ilayda zorlandigi icin cok sinirlendi,sonra ben yardim ettim oda boyadi!










 
Maalesef evde sulu boya kalmamisti ogün,bu  boyalarda bir cesit sulu boya ama koyu kivamli,oda bitmek üzereydi,ama bir sekilde yetirdik!

Cocuklar böyle büyük isler pesinde olmaya bayiliyorlar,aslinda cogu zamanlari ya yuvada,yada okulda gectigi icin,e annede calisinca,pek fazla seyler üretemiyoruz,ama ben elimden geldigi kadar onlarin ilgisini cekmeye calisiyorum...

Bugün cok zor bir gün gecirdim,ama cok sevdigim bir arkadisimin dedigi gibi"her serde bir hayir vardir" diyorum,gercekten,ardindan kendimi cok ama cok iyi hisstemem sebep oldu!

Üstümdeki gereksiz bir yükten kurtulmus oldum,böyle olsun istemezdim,ama bende bir insanim,ne kadar sabirli olsamda...

Utanarak itiraf etmeliyimki,sirf bu sebepten yedigim cikonun verdigi enerji yüzünden suan uyuyamiyorum!

Ama olsun,beni sizlerle bulusturdugu icin bence herseye tesekkür etmeliyim,sükretmeliyim,sizi cok seviyorum cünkü!

Allah kismet ederse,yarin Westbad'tayiz! Yani bizim acik yüzme havuzunda,havalar süper!

Not: Yedigi cikolatadan sonra aci biber tursusu yiyebilen tek insan olarak tarihe gecmeliyim bence,napim acimi hafifletiyor sanki :))

10 yorum:

Adsız dedi ki...

almanyanin yagmuru bitermi hic. bense disarilara atiyorum böyle yagmurlu ama ilik hatta ülke üstü derecelerde seyredince hava... harika hepsi o kurabiyeler nasil yenmez. sahi ben koca bir ckolata bitirdim bir kac saat önce uykum gelmiyor bir türlü nedenimidir senin dedigin gibi.yoksa feci yorgundum aslinda 6 saat bahce isi pestil oldum yattigim yeri bilmem dedim ama...:)

Feride dedi ki...

yaa ne güzel geçmiş günleriniz .. çok beğendim kalıplarınızı .. çocuklar pek eğlenmiş belli .. yanlız şu tatlı üzeri acı işini tutmadım .. naptın öyle yaa :S mucuxxxxx...

mine dedi ki...

çok şeker hem yapılanlar hem son kısmı her ne kadar yazara acı :=) vermiş olsa da
sevgiyle...

Sevtap dedi ki...

Benimde bie kızım olsun onunla hamur yoğuralım ve baştan aşağı un olalım temzlerim sorun değil ama böylesine güzel bir anım olsun

Baharcicegi dedi ki...

canim öncelikle ödülün icin tesekkür ederim
biz giderken yagmurlu hava vardi geldigimizde sicacik bir havayla karsilastim ama bugün yine serin gibi
miniklerinle cok eglenceli gecmis cocuklara böyle isler olsunda severek yaparlar kendi emekleri oldugu icin
sevgiler

Adsız dedi ki...

Almanya da havalar zaten cok dengesizmiş =) yine de cok güzel bir yer. o yumus minik elleri ben yerim yerim nasıl da sevimliler oklavayı ne de güzel tutmus. aman iyiki de yanmamıs yazık olurdu bu güzelim kurabiyelere. enfes duruyolar, ellerinize sağlık.

Patates baskısını bende cok severdim zor ama cok güzel el becerisi katıyor. ne güzel cocuklarınla ilgilenmene bayılıyorum.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Betülcüm tarifini yazmayi unutmusum ama sanki marzipanla dahada bir güzel oldu kurabiyeler,sende dene tadi gercekten harika!

Cikoya gelince,evet kendisi bir enerji deposu ben uyutmayacagini biliyordum ama cok canim cektigi icin yedim,her zaman yemem,hatta bizim evde ciko bulunmaz,annenin cani ne zaman ister o zaman alinir!

Bazi evlerde,abur cubur depolari vardir,acarsiniz,iste cikolar,kuruyemisler,bisküvi ve cipsler falan.Bizde öyle bir yer yok! Cünkü benim zaafim var ve eger evde bulunduruyorsam,onlari birer birer yemeden uyuyamam,rahat edemem!O yüzden sadece canim cektiginde alirim yerim,tamam...

Ne güzel bahceyle ugrasman,benim bu hayatta yapamayacagim tek is budur herhalde,toprakla ugrasmak!

Sana kolay gelsin diyorum canim ,kizinida öp benim icin,ben ona bayiliyorum cünkü...

Feridecim,gelelim sana;

kaliplari cok begendigini söyledin,bende onlari sana hediye etmek istiyorum,bunu bilahare seninle konusalim olurmu?

Evet kizlar cok egleniyor hamurla ugrasirken,etrafi kirletmeleride sorun olmayinca,iclerinden geldigi gibi calisiyorlar,hatta hamur onlara artik cazip gelmiyor sanki!

Aciyla tatli isini hic sorma bana,ogece ne yaptigimi bilmiyordum,cok üzgündüm,aci iyi geldi!!!

Mine hanim cok tesekkür ederim,insanin basina hersey gelebiliyor iste,ben bu aralar cok hassasim nedense?Sizede sevgiler...

Karabidikim,eger inaniyorsan lütfen Allah'tan dile ama inanarak!

O sana mutlaka verir! Ben hep üc kizim olsun istedim,iki kizim var kimbilir ücüncüyü?

Insallah istedigin gibi olur hersey...

Sevgili Bahar Cicegi,sag salim dönmenize cok sevindim,sizi merak etmistim dogrusu.Sen iki hafta dedin ama epeydir yazamadin sanirim.

Ödülümü kabul ettigin icin ben tesekkür ederim sana.

Sicak havalarda döndügün icinde ayrica sansli oldugunu unutma sakin!

Cok tesekkür edrim yorum biraktigin icin...

Handancim cok tesekkür ederim yorumun icin.

Evet Almanya genelde yagmurlu geciyor ama burdan dahada kötü ülkeler var,mesela Hollanda 'da cok harika bir ülke ama hep yagmurlu,dahada kuzeye gidersek,Norvec,Finlandiya,herhalde oralarda yasamak zorunda kalsaydim, ben,kesin iki yilda hastalanir yataklara düserdim! kesin.Cok sükür diyorum baskada birsey demiyorum...

Zamani iyi degerlendirmek istiyorum onlar evdeyken,ama calisirken cogu zaman hep planlar yatiyor,ama insallah bundan sonra günler bizim,insallah tabiii...

hepinize sevgiler,cok tesekkürler.

dokuzuncubulut dedi ki...

O minik elleri yerim ben. Çocukların eli değdiyse daha bir güzel olmuştur o kurabiyeler...
Sevgiler...

Duygu Fedakar dedi ki...

hamarat kız olucak belli:)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili dokuzuncubulut,evet bencede onlarin eli degdiginden cok nefis olmuslari!

Yorumun icin cok tesekkürler,sevgiler.(bu arada sayfanizi gezdim,tam benlik,bende herseyi kendim yapmaya bayilirim ,hic üsenmem!)

Simoncum,Ilayda'nin hamarat olacagini hic sanmiyorum ama Zeynep öyle degil,cünkü Ilayda aslan burcu,O ne is yapmayi nede mutfagi sever!

Yengecse,cok uyumludur,mutfagi sever,elinden hersey gelir,cocuklarina düskündür...

Zaten Ilayda evde sadece dagitmakla mesgul ve bazen alissin diye zorla toplatirim attiklarini ama yinede basarili olamam,hep o kazanir!

Cok tesekkür edrim,sayfani cok begendim,artik o incecik bedenler elimin altinda,sk sk girip bakmam lazimki biraz inceleyim!(bi ara butik gibi bir yerde calismistim ve sirf o kücük bedenlere girabilmek icin hem spor yapip hemde sekiz kilo vermistim,ama o zaman henüz dogum yapmadigimdan hersey iyi gitmisti,simdi ise cok zorlaniyorum!)

sevgiler hepinize...