28 Ocak 2012 Cumartesi

ZEYNEP'in TIYATRO OYUNUNDAN BIRKAC KARE fotograf ve video...ve kücük depresyonum!


Kizim  sosyal cok sükür, eve  gelen misafirlere  hala hosgeldin demeye ne kadar utansada! faaliyet deyince birkac konuda ilgisi iyi ben memnunum...

Bir ara biz Onur'la hastanede kalirken bir daha gitmek istemedigini söylemisti,bende ögretmenine ilettim,artik cok gec,gösteri icin ona ihtiyacimiz var ve ben Zeynep'ten cok memnunm ayrica demisti!

Ve devam etti calismalara...

Haftada birgün ögleden sonra,yani okuldan geldikten sonra birde matematik ve Almancasiyla "Forscher" yani kesfetme,bulma deney gibi olaylarla ilgili bölüme katildi.

Kisin cok zor oluyor  gitmesi,okul yakin ama sogukta insan bir gelip bir daha cikmak istemiyor inanin,Zeynep'te de öyle oldu,su son haftalarda bazen aksadi...

Aslinda bu oyun denen  sey benim cok hosuma gitmedi,neden derseniz;

ben tüm konusmalarin canli olarak sahnede sergilenecegini düsünüp heyecanlanirken,onlar bir duvarin (süslenmis) bir panelin arkasindan konustular  e bence hicte hos degildi!

Yani hocalari ne düsündü bilmiyorum tabii,belki onlarda  cocuklarin utanacagini böylelikle daha kolay olacagini düsünmüstür nitekim Zeynep sahneye ciktiginda cok utanmis ama sonucta ben olsam bende utanirdim herhalde!

Sarkilar cok hostu iyi hazirlanmislar,birde bizim burdaki "Weichnachten  " zamanindaydi bu gösteri,cikarken yardim topladilar,salon Cocuk Esirgeme Kurumu gibi bir binanin salonuydu, paralarda cocuklara gitti,biletler ücretsizdi...


                              








Zeynep'e birkac kez isaret ettim ,biraz daha arkadasinin yanina yaklasmasi icin,anlamadi sanirim,sonradan sordum,"cok utanmis o yüzden sanki onlara katilmiyormus gibi" davranmis!



Bu ön kisismdaki cocuklar kisilikleri seslendiren acemi taiyatrocularimiz,asagidakiler ise 3.siniflardan sarkilari söyleyen cocuklar...




Birkac video daha var ama cok uzun sürüyor yüklenmesi,bu kadar hatira yeter sanirim,zaten kayitli bilgisayarda...

Sabahin köründe kalktik,sanki okula gidecegiz !
Ben altida Zeynep yediye on kala,ilayda yedide,Onur'da dün gec uyudugundan yedi bucukta uyandik!

Bu gece kar yagmis heryer bembeyaz,kizlar iki saate yakin bahcede oynadilar,tüm cocuklar cikmisti, aslinda onlara kardan adam yapmak istedim ama babamiz uyudugundan Onur la inmek istemedim!bende burda keyif yaptim,kahvaltidan sonra canim hicbirsey yapmak istemedi,gerci Onurcum pek müsade etmiyor ,ikidebir yanima gelip beni bunaltiyor ama genede iyiydi..

Benim kucagimdan masaya ordan bilgisayar ekranina saldirmaya calisiyor,herseyi devriyor,birde üstüne siritiyor,yapma dedikce yada "nein" yada "hayir" daha zevkle yapmaya devam ediyor,cok ama cok tatli!



Onunla ilgili ayri bir post yapmak istiyorum,yazmam lazim...

Aslina bakarsaniz yaklasik 3 haftadir normalde kücük ve sessiz,ama benim icin oldukca derin ve üzücü bir depresyon geciriyorum!

Ha bugün ha yarin gecer diye bekledim, gecen gün disarda tesadüf plansiz bir bulusma ile kendime geldim,hatta bir teyze,hic tanimiyoruz,oda bize katildi! Ben aglamak üzereyken durdum,iyi geldi anlayacaginiz!

Depresyon kelimesi biraz agir gelsede dogru kelime budur ..

Ya cok uyur ya cok yersiniz ya sinirli ya sakinsinizdir,ben yedim ama kilo almadan ,sok oldum,uykum normaldi,yani beni derinden olsada üzen durum sadece kisin verdigi geri adimlar ve hep ayni yasadigimiz günlerdi,cok sükür baska bir sorunum yok simdilik!

Ev doktoruma ilettim,böyle böyle,yine halsizligim basladi ve ben cocuklarla hicbir yere gidemiyorum diye,kura gitmek istedigimi söyledim,hemen sigortaya postaladik, formlarim geldi,ama yazismalar filan olacak,uzun sürecek gibi,hayirlisi bakalim...

Kur nedir?

Cesitli hastalar icin tedavi merkezleri,anne ve babalar ve cocuklar icinde kur yerleri mevcut ve masraflari sigortaniz karsiliyor,tabii okey derse...

Bakalim bizim icin karar ne olacak...

Aliskinimdir,alti ayda bir mutlaka bir yerlere yolculuk yapmam lazim,sadece 3 gün fazla degil,yolculuk beni kendime getirir...

Kizken senede iki kez Adapazari ve istanbul yapardim,üstelik yanliz! Cok severim yanliz yolculugu...

simdi cocuklarla  yine seviyorum,esim gelmiyor,stresli biraz yollarda ,bense rahatim ve her türlü soruna sakin davranirim telas yapmam!

Sagolsun oda gelmiyor ben yine yanliz yanliz takiliyorum,ama su son iki yildir önce 5 ay isim,sonra hamileligim,sonra bebek dogdu kisin derken hic biryere gidemedim ve delirmek üzereyim!


Münih'e hayvanat bahcesine gidelim dedik olmadi iste,yorgunum inanin yola cikacak halim yok sabahlari pes edip birakiyorum tüm planlari!

Bugün güya haftalardir istedigimiz havuza gidecektik,kar yagmis,nasil cikayim bu havada,yada yine canim istemedi...

Amaaa simdiden ucak biletim hazir Türkiye icin ve gezilecek yerlerin planlari yapildi bile,cocuklari at ciftligine götürecegim,ordan Amasra ve Cakraz plaji,Izmir de bir dügün,köyde bir kafta sanirim bu kadar yeter hepimize!

Azda olsa ibadet etmeye zamanim olsa ben hatirlamiyorum,yalan yok ama dizilerime bakiyorum! 

Biliyorum cok aci...

Otomatik ayarlarimda bir kacak yada patlama olmadan da düzelmek istiyorum,kizlarla bulusmak iyi geliyor ama herkesin esi vardiyali calisiyor,cocuklarin faaliyetleri,is güc ayda bir ancak toplaniyoruz ama bana yetmiyor iste!

Insanlarla iletisim halinde olmadan yasayamam ben,resmen muhtacim,ihtiyac duyarim,yapim bu...

Herseyin hayirlisi diyelim ve burda keselim bence yoksa uzayip gidecek,kizlara yogurt corbasi yaptim acikmislar!

Hepinize mutlu bir hafta sonu diliyorum...

 SERPIL.

30 yorum:

New York'tan dedi ki...

Cocuklarla evde kapali kalmak cok zor bilirim, senin bebis daha fak ben Ahrar'i alip cikiyorum aksam uzeri falan, kapali yerlere goturuyorum ikisi oynuyor en azindan bende rahatliyorum onlarda.

Bu erken kalkma olayi bizde de var hatta Fb'de de yazdim bugun dertliyim haftasonu bari gec kalkin diye :)

Bu kur dedigin olayida cok sevdim insallah cikar size , ailecek tatil olmus olur sende dinlenirsin insallah.

Tiyatroda kukla gosterisi gibi olmus degil mi, bence kaltilsin ne guzel, hem kendine olan ozguvenide gelisir.

Tr tatili yakin mi :)

Unknown dedi ki...

kızın haklı bende o yaşlarda çok utanırdım gene iyi durmuş uzak da olsa çıkmış sahneye.
inşallah yaptığın tatili yapabilirsin .
sevgiler:)

Minişin annesi dedi ki...

Depresif durumları anlıyorum arkadaşım dediğin gibi özellikle kış aylarında bir yere çıkmayınca evde çocuklarla (kaç çocuk var bilmiyorum ama) ne yapacağını şaşırıyor insan. Bir zamanlar ben de öyle hissediyordum kendimi özellikle yurtdışında sevdiklerinden uzak olunca bu durumu daha iyi anlıyorsun bir yere gitmek birşeyler yapmak istiyorsun fakat hem yalnız oldugun için içinden gelmiyor hem de bazen çalacak bir kapı dahi bulamıyorsun.. Öyle zamanlarda benim sana önerim cocuklarını alıp insanların içine karışman.. Şuan çok şükür çevrem arttı burada yalnız değilim sürekli insanlarla içiçeyim lakin bir zamanlar çok bunaldığımda Oğlumu alıp onun hosuna gidebilecek bir yerlere gidiyordum (şuan kıs mevsiminde olduğumuz icin maalesef kapalı yerler olmalı tabi) öyle yerlerde o cevreyle ilgilenirken,oynarken ben ancak rahat edebiliyordum dinleniyordum evde bu pek mümkün olmuyor bilirsin, cocuklar rahat bıraksa bile biz anneler dayanamayıp ev işlerine girişiyoruz ve böylelikle cogu zaman kendimize zaman ayırmayı unutmuş olduğumuzun farkına varıyoruz. O bahsettigin kuru ben de duymuştum hatta yapmak istiyorum ne zamandır ama kısmet olmadı henüz.. Ne şartlar gerektiğini de bilmiyorum dogrusu.. Sana çok iyi gelecegine eminim. Çünkü duydugum kadarıyla orada çocuklarla baskaları ilgileniyormuş ve sen sadece kendine vakit ayiriyormuşsun.. Annelerin en çok ihtiyacı olan şey yani;) iyi dinlenmeler diliyorum. Sevgiler..

Baharcicegi dedi ki...

Zeynebi bende burdan alkisliyorum aferin ona bu yasta Almanlarin icinde basarili bir Türk kizi
Türkiye tatili yakin galiba planlar yapildigina göre,simdiden iyi tatiller dilerim

New York'tan dedi ki...

Instagrami ben fotografi cektikten sonra kullaniyorum,instagrami aciyorum share kismindan fotoyu seciyorum sonra yukluyorum okadar senin dedigin gibi yapmadim hic :)

coskunsel dedi ki...

Bu sıkıntılı günlerinde kimse yokken yanında ALLAH var,ona dayan,ona güven,göreceksin bu zorlu imtihanı kolaylıkla geçeceksin Allah'ın izniyle..Sevgilerle

cerenim.com dedi ki...

Benim için de bir gülümse şimdi... :)))

fevkalade dedi ki...

keske bizim de kur sansimiz olsaymis Serpil:(

Narince dedi ki...

E bol gezmeli günler dileyelim o zaman:) Şaka bir yana çocuklarla kışın gezmek zor, dayanılacak gezmesizliğe.

made in funda dedi ki...

tiyatro harika bir etkinlik.tebrikler...

keskinli dedi ki...

öncelikle ziyaretiniz ve güzel yorumunuz icin tesekkür ederim
Zeynep lizimiza masallah diyelimde nazar degmesin yani
bende sizin bu günlük yazar gibi yazilariniza bayiliyorum cok güzel bir düsünce ....sevgiler

Mutluanne dedi ki...

Dönem dönem yokluyo malesef depresyonlar kendimden biliyorum.Bol bol sabır çekip dualarla savuşturmaya çalışıyorum şimdilik.sana da tavsiye ederim canım benim
Resimler çok güzel :) 3 ü birlikte çok yakışmışlar kareye :) ve çokta benziyorlar
Rabbim onlara sağlık sıhhat versin gerisi boş canım.Kalın sağlıcakla
Sevgiyle

Ferkay dedi ki...

Canım ziyaretine çok teşekkür ederim.
Kızını kutluyorum..
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Serpilcim iyisindir inşaallah,bir fırsat bulup yazamadım.Nasıl gidiyor?Umarım herşey yolundadır.Allah'a emanet ol canım.Çocukları öp benim için Belgin

Narince dedi ki...

Daha iyisin artık umarım:)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Seymacim haklisin daha ufak ve heran dikkat gerektiriyor,bazen cok güzel dakikalar geciriyorum ama ya cok kisa sürüyor yada ben yorgunluktan kesmek zorunda kaliyorum,ama herseye ragmen hayat güzel öyle degilmi,saglikliyiz cok sükür ben sikayet etmiyorum,sadece paylasmazssam catliyorum!

Kur icin postaladik bugün zarfimizi nihayet,inan ona bile zaman olmadi,bir sürü soru filan,dün tamamlayabildim,dört haftadir bekliyordu!

Tiyatroyu seviyor Zeynep,ben istedim diye gitti ama aslinda kendiside sevdi...

Maalesef tatil Agustosta,ben sadece biletimi simdiden aldim,erken alirsan biraz daha ucuz oluyor,ben hep erken alirim!

Yorumun icin sana cok tesekkür ederim Seyma,yeniden görüsmek dilegiyle...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

sezobigocum insallah dedigin gibi tatil gerceklesir canim,dua ediyorum,plan yapmak zorundaydim,cünkü zaman kisitli sayisi belli yani,bizde Almanlar gibi olduk,aslinda cok kizardim eskiden esime,öyle aylar önceden plan mi yapilir diye ama burdaki hayat düzeni bunu cok gerektiriyormus,Zeynep'e gelince utanacagi hic aklima gelmesiti dogrusu!öptüm canim tesekkürler yorum icin.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Merhabalar Minisin annesi,cok haklisin canim söylediklerinde,aslinda benim cevrem var cok sükür ,sorun,oglum doktuktan sonra ortaya cikti,hep beraber bir yerlere gitmek cok zorlasti,havalarda üstüne soguk,kur olayinda bir cevap bekliyoruz,aslinda ben cocuklarsiz uzun saatler geciremem,ama orda onlarda eglenecekler o yüzden beklerim ...

Burda sizlerle kendime zaman ayirabiliyorum,birazda dizilerime bakiyorum,yetmiyor ama bahar geliyor,belki durumumuz degisir kimbilir!

Üc cocugum var Allah bagislarsa,sanada Minisinle saglikli,keyifli günler dilerim canim,yorumun icinde cok esekkür ederim,görüsmek dilegiyle...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Öznurcum tatil yakin degil,kismetse Agustosta ama ben simdiden heyecan yaptigimdan planlarda yaptim,Allah izin verirse planimiz bu sene böyle...

Zeynep'e gelince,ögretmeni hakkinda cok hos seyler söyledi gecen gün,cok sevindim,insalllah böyle devam eder,yorumun ve güzel sözlerin icin cok tesekkür ederim canim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Seymacim cok sagol ama canim ben hic bisi anlamadim,iyi bir arastirmam gerek yinede cok sagolasin...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Coskunsel,cok haklisin bunun bilincindeyim ama bazen kendimden utaniyorum,dua etmek bile günün yorgunlugunda aklima gelmiyor! gercek bu,ama yeniden uyandigimda kendimi onun yaninda buluyor ve rahatlyiorum,yoksa kolay kolay atlatamaz insan...

Keske her daim ibadette olabilsem,ama degilim maalesef,insallah ilerde yakin bir zamanda diliyorum ve yorumun icin cok tesekkür ediyorum sana,sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

sevgili Ceren cok tesekkür ederim,cok iyisin canim,öptüm seni...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

ah Fevkalade hemen yazamadim sana icim gitti! Hosgeldiniz efendim,gözlerimiz yollarda kaldi valla,bu kur olayi eminim ordada vardir Fevkalade,bir arastirsan belki birseyler bulursun canim.Burda da herkese cikmiyor,yani sigorta sirketinin ne düsündügüne bagli senin hakkinda,tabi doktorunun yazdiklari karsisinda,kafadan degil,benim ev doktorum bana orta derecede diye not düemüs,dogrusuda bu,ama söylede yazdiranlar varmis,"iste ben cok kötüyüm felaketim,evde sorunlar var,esimle filan,cocuklar felakaet " gibi,ama ben öyle yapmadim,artik karar ne olur bilemiyorum,fakat buna gercekten ihtiyacim var onu biliyorum!

Bugün sana ugrayip birseyler yazacagim catladim artik! sevgiler sana canim.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Narince haklisin canim,bizde dayanmaya calisiyoruz,ama seytanin bacagini kirdim gecen hata cocuklari yüzmeye götürdüm,cok sevindiler!Tesekkürler yorumun icin ,sevgiler sana.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Defneylebirlikte,hosgeldin canim,bencede süper birsey tiyatro bende cok severim,katildim zamaninda,esimde burdaki eski tiyatroculrdan! tesekkürler sorum icin canim,sevgiler.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ayse hanim,ne demek rica ederim,sizi cok eskiden beri takip ediyorum ve kendime cok yakin buluyorum,benimkisi icini dökmece gibi,pek severim,hemen anlatmayi,konusmayi ondan...

Zeynep icinde cok tesekkür ederim,sevgilwerimi yolluyorum size...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Lütfiyecim haklisin valla,ara ara geliyorlar banada,sabir cekmek en iyisi,e kolay deigil bende üc sende bes tane!resimler tamamen tesaüdf cikiyor iste,Ilayda onlara benzemiyor,ama Onur'la Zeynep birbirinin aynisi! Biz zeynep'le dua ettik ben hamileyken kime benzesin diye,oda "anne insallah bana benzer" demisti,öylede oldu,cok sükür O'da inaniyor,cocuklarimi inancli yetistirmek boynumun borcu,amin diyelim hep beraber,yorumun icinde cok tesekkürler canim,yeniden görüsmek dilegiyle...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Feray cok tesekkür ederiz tebrik icin,yeniden görüsmek dilegiyle insalllah...sevgiler.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Belgincimmm! Nasilsin canim? Bizler iyiyiz cok sükür hasta filan degiliz,insallah sizde iyisinizdir,tatilde sana gelmeye niyetlendim ama sonra caydim,sende üc bende üc couk,kafamiz siser diye,biraz daha büyüsün benim ufaklik o zaman geliriz insallah,yorumun icinde sana cok tesekkür ederim,kirmadin beni sagolasin...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Narince,daha iyiyim cok tesekkür ederim,aslinda ilginc bir dönemden geciyorum galiba,hep ayni hep ayni!sevgiler sana Narince...