20 Aralık 2013 Cuma

COCUK OYUNLARI..

Evdeyken cogu zaman bulamadigim o kiymetli dakikalari bazen saatleri disarlarda cok güzel vakit gecirerek telafi ediyorum!

Bir ev hanimi olarak hem ev isleri hemde cocuklarla ilgilenmek, herseyleriyle! gercekten epey bir güc istiyor zamanla yarisiyorsunuz resmen!

Evimizde televizyonumuz yok ama bilgisayar bize yetiyor,birde onu kapatmak yok saymak yani kontrolü daha kolay...

Aslinda ben kendim icin cok istiyorum bir televizyonumun olmasini,belgeselleri izlemeyi,yemek programlarini,filmleri özledim resmen!

Ama cocuklar yüzünden eve sokmuyorum cünkü onlar hep cizgi film bakmak istiyorlar!

Yaklasik bes alti yildir yok,bir arkadasima gittigimizde beni hic rahatsiz etmiyorlar bu yüzden,onlar televizyona bakarken bende iki cift laf ediyorum arkadasimla...

Bu Fest (yani bayram)  Ekim ayinda idi,Türkiye`den gelip ilk katildigimiz eglenceydi bu!

Cocuklar yine cok eglendiler...

Simdi neler vardi  bi bakalim...





Bu kücük golf sahasindan epeyce vardi,hatta Onur Batu bile denedi benim yardimimla topu bosluga getirmeyi basardi!






Bu halkalari uzun cubuklara atiyorsunuz..



 Mikadoyu hepiniz taniyorsunuzdur ,bizde de var ara sira cikatiriz ama Onur pek izin vermez!Henüz kesfetmemis olanlar icin söyle oynaniyor,,toplu halde bu uzun cubuklari hep birlikte ortaya birakiyorsunuz,hic kipirdatmadan tek tek almaya calisiyorsunuz, dokunan yaniyor.



Micadoyu bize sevgili Manuela hediye etmisti ve birlikte oynamistik...





Bu pano gibi seyde aynisini bulmaca...Memory.






Kücük urgandan yapilmis halkalari bu renkli tahta cubuklara atmaca..





Buda halka atmaca,yasiniza göre atiyorsunuz,yani büyüklerde katiliyor bu oyunlara isterlerse,bende atmistim...(kücükler daha yakindan atiyor)



Yukardaki resimde ise topu o görünen büyük bosluklardan gecirmece...





Ve  elektrik düzeni,hani hic dokunmadan sona kadar gelmece...Dokununca pip yapiyor ses cikiyor,12 den fazla olmazssa kücük bir lollipop veriyorlardi,benim kizlar üc kez yapip kardes paylarini tamamladilar.


Kutulardan hazirlanmis bu düzenegi bozmaca ve yeniden yapmaca! Ilayda yapti bunu seve seve...









Özel boyalarla cocuklar yaraticiliklarini kullandilar,üstteki Zeynepìn yaptigi calisma.

Ilayda her zamanki gibi boyama pesinde,resim yapmayi cok seviyor,renk uyumu cok önemli onda :))








Bende boyamak istedim ama ne yapacagimi bilemedim,ya Esen`cim söylüyorum sana yaraticilik yok diye! napim eskiden kalma bir aliskanlik bayan kafasi cizdim bende,okuldayken kitaplara defterlere  cizerdim,aslinda hikayede yazardim ben,yani yazarken iyiyim galiba:))


Bu henüz bitmemis hali! Yani hep ev agac cizmektense degisik bisi oldu buda:))





O sirada Ilayda ile ilgilendigimden bu resmin ne oldugunu ögrenemedim,baski olabilir diyorum...




Bu degisik kullanimli bisiklet cok hosuma gitti,bende tasimak isterdim dogrusu...



Nefis cikolatali kekler vardi,ilgilenende ,bana Almancayi sevdiren sevgili ögretmenim Barbara idi,yasi epeyce olan bu hanim Almancayi hic para almadan ögretiyor oldukca hümanist birisi ve hala  dinc görünüyor,her karsilasmamizda konusur güleriz,cok iyi biri...

Birde dondurmaci vardi,tabi hemen atladik,inanilmaz güzel bir hava vardi Eylül olmasina ragmen,normalde Almanya havasi degildir bu,bizim icin özeldi sanirim,ben hep öyle düsünürüm cünkü!



Caddenin sonuna dogru gittigimizde ise bunlarla karsilastik!




Önce bu güzel masayla,cok sasirdim Kuràn-i Kerimí orda gördügümde,her  dine mensup kitaplar vardi,merak  edenlere  bilgi veriyorlardi, ben cocuklarla  kosturdugumdan  sohbet  edemedim!

Sonra ise bu makinayi gördüm,su Almanlar gercekten herseyi kolaylastirmaya bayilirlar,her seyin bir makinasi,her iste bir kolaylik vardir buralarda! Evet elmayi dilimlemek icin (bu arada elma burda cok fazla ve sayilir derecede elmali tarifleri var,mesela elmayi kurutuyorlar,bizde firinda kurutuyoruz cok nefis oluyor tavsiye ederim) bu aleti kullaniyorlardi,önce taktilar ve sonra kolunu cevire cevire dilime cikardilar.Bastakini kacirdim dönerken ikinciyi bekledim.










Ogün orda polis arabalarida vardi,cocuklar yada isteyenler direksiyona gecip arabayi inceleyebiliyorlardi.Bizim Onur polis arabalarini cok sevdiginden ablasi onu götürdü bende video yaptim,korkmus hemen cikmis!




Bu videoda ogünden , sadece iki parca söylediler,burasi Ilayda`nin fülüt kursu,ögrencilerde bizim Müzik Schule (Müzik Okulu) den ögrenciler,güzel caldilar...

Yaklasik bir haftadir bu postu bitirmeye calisiyorum.

Dün aksam temizlik yaptim ,sabahtan beri bir oraya bir buraya ciksamda keyif yapmaya  da zamanim oldu! Birazdan Ilayda`yi fülüt kursuna götürecegim,simdiden Ilayda ve Onur batu evi tekrardan dagitmaya basladilar bile,artik aksam ne hale gelir kimbilir!

Iki hafta evdeyiz,tatil basladi,sevinsemmi üzülsemmi bilemedim...

Bu arada iki kilo daha almisim! Gecen gün diyete basliyorum dedim karar aldim,en azindan bes kilo verebilmek icin,ama sadece bir bucuk gün sürdü!

Hic bu kadar kisa  sürmemisti...

Devam edemeyecegimi anladim,aslinda cok yedigimden degil,bazi günler evde kalmaktan,bisiklete binmek icin havanin soguk olusundan hareketsiz kaldim,aksi gibi bugünde hepimizin cani pizza istiyor,insanlar bir yerlerde acken ,soguktan yiyecek bulamazken,yada ölümle pencelesirken bizler yemek derdindeyiz,ne kadar utaniyorum,hep aklimdalar ama hayat bizim icinde devam ediyor,abartmadan kararinda yasayabilmek dilegiyle,

sevgiler hepinize

SERPIL.

13 yorum:

Asyadan Esintiler dedi ki...

waoow Yine neler yapmışsınız öyle.Resimler çok keyifliydi.TABİİ KEKLERDE :)

Zehra Gürgen dedi ki...

Serpil çok güzel bir eğlence yeri ve oyunlarda çok güzel. Şu sopalarla oynanan oyun çocukken oynadığımız kımıl oyununa benziyor.bir sürü yuvarlak aynı boyutta küçük taş toplarsın (40 tane) avucuna alıp yere bırakırsın ve tek tek taşları kımıldatmadan almaya çalışırsın..belki biliyorsundur?
Televizyonsuz hayatınızı tebrik ederim.Bizim var ancak bizde fazla açmıyoruz.Bilgisayar ve televizyon sürelerimiz günlerimiz var. Ama tabii Derin'den de kaynaklı bu düzeninin sorunsuz işleyişi, o da çok düşkün değil televizyona.Akılcı şeyler onu etkiliyor.Sadece Da Vinci Learningi izlemeye bayılıyor ki ben de seviyorum..
çocukları ve seni öpüyoruz..
sevgiler

Fincan Teyze dedi ki...

Çok güzel bir paylaşım olmuş. Anlatım dilinizi zaten çok beğeniyorum, biz de oraları gezmiş gibi olduk. Teşekkürler...

Esen Can dedi ki...

Yahu arkadaşım yaratıcılık ve resim birbirine paralel olsaydı ben de hiçbirşey yapamazdım inan çünkü ben çöp adam bile çizemem :( Rezalettir resimlerim... Seninki güzel olmuş bence, haksızlık etme kendine. Bir de sana bir sır vereyim, bir işe eğilmeye başlarsan, diyelim ki keçe- önceleri bir şeyleri baka baka aynısını yapsan da sonra sonra kendinden eklemelerle, değişik fikirlerle geliştiriyorsun ;) Yani yaptıkça birden bire etrafında ilham perileri uçuşmaya başlıyor :) Emin ol, böyle bu, sen de bi denesen göreceksin zaten...
O elma kurutma işi nasıl ki acaba, bi anlatır mısın ben de deneyeyim kuzulara :)
Oyunların hepsi harika, ne güzel aktiviteler var sizin Alamanyalarda yaaa :))
Yemek konusu dert Serpilcim, benim de aklım fikrim yemekte ama dünyanın kanunu bu, temel ihtiyaçlar karşılanmadan olmaz. Dert etme, inşallah istediğin kiloya ulaşırsın, sıkma canını...
Öperim çok...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sulecim valla biz bisi yapmadik,böyle hazir yerler bayiliyorum,onlar hazirliyor biz keyfini cikariyoruz,tabi cocuklarda ugrasti birseylere,cok tesekkür sana,kekler fena degildi...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Zehra hanim o dediginiz oyunu biliyorum tabii,aklima gelmedi yazmak,tesekkür ederim.Televizyonsuz hayata pek alistik ama ben özlüyorum dedigim gibi,birde gercekten cok fazla kanal var Tv da ve de hep ayni seyler,insan beynini uyusturuyor!Onlarda artik farkinda ne kadar zararli.Tabiki faydali yayinlarida var,ama onlari netten de bulabiliyoruz bazen.Almanlarin cogunda tv yoktur.Derin de cok sansli sizin gibi bilincli bir annesi var,sevgiyle kalin efendim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Fincan Teyze,cok tesekkür ederim,ben öyle kendi dogalligimla burda yaziyorum,zaten baska türlüsü elimden gelmiyor,sevgiler size ve oglunuza...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Esencim haklisin aslinda,burda bir resim ögretmeni ve el isleri ustasi bayan tanidik,Zeynepìn resim cizme yetenegi olmadigini söyledigimde bana,"önemli degil bu resim cizmek ögrenilebilir" demisti,sasirdim,ben bunu bilmiyordum,gercektende ona adam kafasi,agac ördek gibi seyleri baka baka cizdik ögrendi,ben saniyorumki böyle seyler dogustan gelir!Sonrada resim kursuma gitti daha bes yasindaydi!

Belki bende birseyler cikartabilirim tabii,simdi zaman yok diye kendimi harciyorum sorma:))

Elmalari nasil kurutuyoruz bir resmi olacak yayinlicam onu bakarsin bu aksam,birde firina veriliyor o hem kolayi hemde daha lezzetli gibi geldi bana...

Gercekten bu konuda sansliyim,ben bu tür seyleri cok seviyorum,yani ben heryere giderim bu aktiviteler icin,hic üsenmem! Almanlar cocuklara cok deger veriyor ,belediyelerde yardim ediyor bedava hersey!

Kilo deyince icim yanmiyor artik,korkuyorum obez olmaktan,ama o kadar da kötü sayilmam Allah a cok sükür,o kadar da dirayetsiz degilim,sanirim su aralar pek bi mutluyum ondan:))

Insallah diyelim Allah hepimizin dileklerini duysun kabul etsin,ben inaniyorum...

Bende öptüm cok,kusura bakma canim,ancak cevap yazabiliyorum...sevgiler.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Kız Kardeş Derya dedi ki...

Bu yazilari okudukca ve fotolari gordukcr diyorum ki zaten ulkenin gidisati icler acisi terki diyar eyle git Almanyada yasa guzel guzel yine ne guzel zamanlar gecirmissiniz cok begendim sevgiler benden :)

CANBOGAZDAN dedi ki...

anlatiminiz cok hosuma gitti pozitif enerji verdiniz bana, sayfanizi ziyaret ettigim icin mutlu oldum. ne guzel bir gun olmus. o bayan kafasina da bayildim, ben de sizinkine bakip cizecegim ;)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Deryacim aslinda iste bu yönlerden burasi cok iyi,Türkiye de ise sanirim sadece büyük sehirlerde,burda ise köylerde bile programlar var,en ücra köselerde bile...

Hayirlisi diyleim,kimbilir bellimi olur belki gelirsiniz buralara.öperim cok!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Can Bogazdan, ne güzel size pozitif enerji verdiysem! Bizede enerji oluoyr aslinda böyle seyler yaptigimizda,cogu seyi ise kaciriyoruz,ama ancak bu kadarina yetiyebiliyorum,aslinda yayinlamam gerekenlerde var,zaman yok!

Cok tesekkür ederim size,sevgiler benden...