2 Aralık 2014 Salı

ARZUCUM !!! Bu sefer ne Mesaj ne de Telefon! iste sana Mektubum!:))



Selam...

Kacgündür konusamadik yine seninle...

Sen yazmadan ben sana yazmak istedim,burdan sayfamdan!

Biliyorumki beni takip ediyor ve okuyorsun, " sitilini seviyorum " demistin birkez,cok hosuma gitti,cok tesekkür ederim sana...

Zaten bir tek sen varsin beni takip eden!

Insallah iyisin,sen ,seker kizin ,oglun ve diger aile fertleri!

Beni merak edersen eger,suan basim agriyor olsada iyiyim sayilir,ayagim aciyor cok ayakta kalinca,doktora gittim,bandaj verdi,alamadim 3 haftadir!

Arzu sana müthis haberlerim olacak,bekle beni haftaya kadar olurmu?

Cok ama cok sasiracaksin!

Bu arada ruhen pek iyi sayilmam onu bastan söyleyeyim de:))

Neden dersen, ISTE ÖYLE! diyorum,acayip sinirli oldum son günlerde,hatta pazar günü Pervinè gittim kremlerimi almak icin,U -Bahn da hem giderken hem gelirken cocuklarla kavga ettim!

Nasil buna cesaret ettigim ise merak konusu benim icin!

 Sen nasil dayaniyorsun U -Bahn daki samatalara,rezilliklere  bilmiyorum,ama eminim zor oluyordur eminim!

Anlatayimda sende bana hak ver:

giderken sekiz on genc(13,14 yaslarinda) kizlar oglanlar samata yapiyorlar ama öyle böyle degil,ayip sözler,sesli sesli,birbirlerini itmeler!

Türktü cogu.

Yol uzun.Langwasser de oturuyor Pervin biliyorsun. Dayanamadim.Zaten ruh halim pek normal degil,kendimi kaybettim!

En son bi tanesi özürlü taklidi yapinca, yanima kadar geldi,kolundan tuttum !

aynen

" polisi aramami istermisin?" dedim, anlamadi,tekrarladim! durdu,sasirdi, hemen ben Türk degilim,sizi anlamiyorum dedi.

Duymustum konusurlarken birisi Atakan di,kim o Atakan dedim,ama oturuyorum ben hic kalmadim yerimden!

Kimse degil biz Türk degiiliz dediler,ben  öyle sinirliyimki anlatamam,gözlerimden ates fiskiriyor!

Türkce konusamasaydim bu  kadar net olamazdim,zaten ben kavga edemedim kimseyle bu yasima kadar!

basladim saymaya;

"siz ne yaptiginizi saniyorsunuz,toplum icinde bu yapilirmi,Tugce yi duymadinizmi ,kiz öldü,nedir bu saygisizliginiz!"

derken hepsi sustu,kizin birisi özür diledi ve de cok üzgün olduklarini söyledi cikarken!

Iki durak sonra indiler,inince de bir bagris koptu,benden baska ses cikaran yoktu ve ben ayni gün sevgili Tugce nin nasil öldügünü annemden haber almistim,olayin ne oldugunu radyodan  duydugum halde,kosturmaktan,yorgunluktan  tam bilmiyordum cünkü!

Cok üzülmüstüm kiza,organlarinida bagislamislar ve hemen alici bulmus organlar...

Onlar indikten sonra kendimi tutamadim tabiki aglamaya basladim,sessizce, kalin beremin altina siginarak,gözlerim kapali ,epeyce durdum sonra actim gözlerimi...

Bu yasadiklarim icin sokta idim!

Hic o saatte cikmadim diyemem,saat daha bes civari,gec degil,ama gördüklerim beni yikti!

O genclerimizin  sözleri,yaptiklari sakalar!

Dönüste yaslari daha kücük iki cocugun yanina oturmustum,ne bileyim!

Onlarda ben oturur oturmaz gülmeye basladilar,sonra kendi kendilerine " saka yapiyoruz" dediler,aldirmadim!

Ancak daha sonra ikisi ayni anda birbirlerine cok pis bir kelimeyi tekrar tekrar ve de olanca gücleriyle bagirarak söylemeye baslayinca kendimi  metrodan disari atmak istedim!

Yine ayni seyi söyledim,baska ne yapayim," eger kesmez ise polisi arayacagimi,beni ve diger insanlari rahatsiz ettigini "söyledim,Almanca bu sefer,ama baya iyiydim,tekleme bile olmadi!

Oda bana ,ben size birsey yapmiyorum,kimseye birsey yapmiyorum,derken birisi ordan bagirdi,oda onlara bagirdi,ama o kadar terbiyesizlerdiki aynen devam ettiler,bende kalktim ordan ve de giderken ne kadar igrenc olduklarini söyledim!

Insanligimi kaybetmistim sanki...

Bu yüzden U-Bahn lari sevmiyorum.

Yolculuk yapmak zorunda kalanlarada Allah tan sabir diliyorum, ve bekliyorum sende birseyler yaz ban bu konuda olurmu?...

Iste böyle Arzucum, bunalttim seni yine kusura bakma !

Eeee ne zaman bi dahaki kahvalti?

Bu arada bir diger arkadasim adi Selcan ( bu arada unuttum ,Selcan da ara sira bakar sayfama!) hani Sevgi varya orda oturuyor,hemen karsisinda, Selcan dan da bir teklif var,birde onlarla takilacagim kismet olursa,bakalim,tatile kadar oldukca yogun görünüyorum,ama bir firsatini buluruz herhalde!

Bak simdi ne yazacagimi unuttum,!

Arzu bu hafta Rosmann da bir Angebot var,senden ricam egerki gidersen bir ara ( 5 ine kadar) bana onu alirmisin diyecektim?

Eger o güne kadar beni okursan haber ver ne oldugunu yazayim okey?

Danke dir...

Birde su GÜN meselesini yeniden masaya yatiralim diyorum,ne dersin,sanirim benim ihtiyacim olacak,hayatimizda yeni bir dönem basliyor gibi, düsünelim bakalim,baska kimleri getirebiliriz!

Arzucum mektubuma soguktan üsümüs parmaklarim yüzünden son veriyor ve o tatli yanaklarindan seni cok öpüyorum!

Ne güzel oldu ama:)) rahatladim birde:))

Napayim,deliricem yoksa burda...

Görüsmek dilegiyle,yorumunu bekliyorum...

Seni cok seven arkadasin,


SERPIL.








19 yorum:

Etkaca dedi ki...

Ben de okuyorum sizi:)

Asyadan Esintiler dedi ki...

Serpilcim sen çok ince ve hassasiyetleri olan bir annesin.Tabiki o terbiyesiz gençlere tepki göstereceksin.Sen göstermezsem ben göstermezsem ne olur bunun sonu.Zaten nesil gittikçe kötü oluyor.Ahlaksızlık diz boyu.Rabbim inşallah yavrularımızı doğru yolda yetiştirmeyi bizlere nasip etsin.Hayatındaki gelişmeleri ben de oldukça merak ettim.Hayırdır yeni bir sayfa filan demişsin.Neyse arkadaşım yaz tabii yaz ki içinin sıkıntısından kurtul.Merak etme seni sesli veya sessiz takip edenler elbet vardır.sevgilerimle...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Etkaca!Beni okudugunuzu bilmiyordum,sevindim,hosgeldiniz! Tesekkürler:))

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sulecim,suan beni o kadar rahattlattinki anlatamam!

Bende bu yaptiklarimdan sonra kendime sorup duruyorum,acaba cokmu abartiliyim ben,olanlar normalde benmi anormalim diye,ne iyi ettin,dogru birsey yapmisim simdi diyorum!

Gerci az evvel erkek kardesim aradi taa Türkiye`den,okumus hemen postumu dogru telefona sarilmis,hafiften payladi beni,abla sen niye karisiyorsun da niye bulasiyorsun da niye o seylere biniyorsunda:))

Güzelce anlattim,belki rahatlamistir,sonucta herkes ordaydi,ama insanlar sanirim alismis böyle seylere,biz cok kullanamyiz metroyu,hersey yakinimizda oldugu icin gerek kalmiyor,anlatilanlai duymustum ama sahit olmak cok kötüydü cok:((

Sulecim cok tesekkür ederim güzel sözlerin icin ama bence tüm anneler ayni seyi düsünür öyle hissederdi,cocuklarimiz Türkiye ded mi ayni bilmiyorum ama burasi berbat!

Öykücü dedi ki...

İyi yapmışsınız. Bir tanesi için bile sözleriniz ders olmuşsa ne mutlu size. Biz büyükler olarak sorumluyuz onların trrbiyesinden ben şahsen biri kızımı uyarırsa mutlu olurum.

Canınızı sıkmayın. Gurur duyun kendinizle, tepkisiz kalamayışınızla.

Sevgiler....

Unknown dedi ki...

Benim tatlı terazim, bende seni okuyanlar arasındayım;) hem de kuzum şu anda yine hasta ve henüz elime alabildim Ipad i . Sinirlenmekte çok haklısın yaşadıklarına. Ancak; burada da çok farklı değil durum:( ne yazık ki; şu ülkenin giriş kapılarını sonuna kadar açıp, geleni geçeni buyur edenler, kendilerine saray yapıp, 999 odasına da koruma yerleştirip , kendilerini korumaya aldılar. İşte o gelenlerin durumu şimdi içler acısı, küçükleri sokaklarda telef:;( biraz daha yük olanlarıda gelene geçene sataşıp duruyorlar.. Birçok tandığımız yer altı geçitlerini kullanamadıklarını söylüyorlar. Bakalım ucu nereye varacak:( anlayacağın garip bir nesil yetişmekte:( kardeşin çok haklı ne yazık ki, artık bunlara laf ettiğinde de ne ile karşılaşacağını bilmiyorsun. Fazla yaklaşma ve konuşma derim acizane. Sevgiler güzel anne.

coskunsel dedi ki...

Oh rahatla vallahi hiç çekinme.burası bunun için var bir yerde. Ve şu Tuğçe meselesi ćok üzücü, bir yumruk nasıl bu kadar öldürücü olabilir ve bir kalp nasıl böylesine sert? Aklım almiyor.
Ben trende böyle tiplerle karşılaşsam susup otururum kabullenmişlik yaşarım ama emin ol senin tepkin daha güzel..

jaleceanne dedi ki...

Canım bu aralar sık sık yazmıyorsun, yoksa takip ediyorum seni biliyorsun, üzme tatlı canını her şey olacağına varır. umarım keyfin yerine gelir

yeliz dedi ki...

Her sabah aynı ikilemde kalıyorum. O veletlere dalmak ya da dalmamak işte bütün mesele bu. Aktarma otobüsü lise servisi gibi. Yetişkinler azınlıktayız ve her sabah birkaçını benzetmek istiyorum. Ve hep soruyorum biz de böyle miydik acaba? Sanmıyorum!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili öykücü cok tesekkür ederim ama gercekten sinir bozucu bir durumdu,insanlarda tepskisiz kalaraka bu genclere yol veriyor sanirim,bilmiyorum yaa dogrumu yanlismi bilmiyorum hala,cünkü tehlikelide ayni zamanda,Allah hepsine akil fikir versin diyorum...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Nilgün hanim haklisiniz,ama o anda bana ne oldugunu anlamadim zaten!
Burda genc bir tuvalette bir kiz occuguna yardim edeyim derken diger iki erkek tarafindan itildi ve Tugce kafasini carpip komaya girdi ve ben duruma öyle üzüldümki,sanirim onun etkisi cok fazlaydi,birazda sinirlerim bozuk,iste burda anlatamayacagim bazi seyler beni geriyor,pek öyle vara yora cikismam disarda ama bu sefer böyle oldu neyseki cok binmiyoruz metrolara,cok tesekkür ederim yorumunuz icin,su koruma tutmus kisleride llah a havale ediyorum,yazik diyorum!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Selcancim öylemi diyorsun,ben iste karasiz kaldim kendimi sorguluyorum,ama sanirim onlarda hak ettiler! Gercekten benden korktular bir anda olsa ve en azindan sustular,herkes yapsa böyle u bahn larda cit cikmaz! Insanlar burda hic birsey karismiyor,medeniyoz yaa,Avrupa yaa,insan haklari diye birsey var,e peki nerde bizim sessizlik hakkimiz!Neyse bu konu uzar gider,bende rahatliyorum yazarak,zaten bir anda oturdum yazdim gitti!
Cok fazla kosturmaca var yine ve ben seni hala arayamadim,neden sen beni aramiyorsun!? Bekliyorum,ilk firsatinda ara beni ok.Cok öptüm seni!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Jalecim cok sagol canim,evet bu aralar aslinda zaman yoktu ama benimde elim varmadi,dünya ve ev hali iste,ne yapacagimi bilemedigim bir konu vardi ona takildim, cözümsüz gibi dursada cözmeye basladim biraz,hayirlisi diyelim artik,zamanla iyi olur belki...

Yine gel olurmu,özledim ben sizi!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Yelizcim aslinda bir an o ikilemi bende yasadim ama baskin gelen duygularim oldu,mantikli biri degilimdir zaten,icimden gelen sesi dinlerim hep,sizede kolay gelsin ama toplu tasima araclari gözümü cok korkutuyor artik,cok tesekkür ederim ilgin icin Yeliz,yine gel...

Adsız dedi ki...

Umarim buda daha once yazip gönderemedigim diger mesajlarin akibetine ugramaz.Mektubu görúr görmez hemen yanitladim ama teknoliji özürlüyüm biliyorsun!Mektuba cok sevindim öncellikle bunu söylüyeyim.Yillar önce liseden bir arkadasimla mektuplasirdik.Hemde bütün gün beraber olmamiza ragmen! Aksam yazdigimiz mektuplari verirdik birbirimize,tam evlerimize giderken .BAzen komik seyler olurdu anlattiklariniz bazen duygusal ve ben bu mektupla o yillara geri döndüm.Bizim zamanimizda her sey daha farkliydi,biz toplu tasima araclarinda küfür etmeyi,saygisizlik etmeyi birak.Binecek yasliyi disardan gorùp yerini hazirliyan bir nesildik.Senin yasadigin bu olayin sana ters gelen yani da buyuzden.Bİz Böyle degildik!AMa neyazikki cocuklar kadar ailelerde suclu ve hergün daha iyi anliyorumki burda cocuk yetistirmek cok zor!Allah yardimcimiz olsun.Yarin uzun uzun konusurz.
Seni cok seven arkadasin ARzu :-)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Arzucumm!

Nihayet ulasti mesajin cok sevindim buna...Arzu inanmayacaksin ama ben o kadar cok mektup yazdimki,ayni senin gibi cok sevdigim hala kizima ayni mahallede olup hergün görüssekte ,yazar mektubu kapilarinin altindan atardim!Sonra evlendi Izmirè gitti,o kadar agladimki,yillarca mektup yazdim ona,SIKI DUR bir tanesi tam 17 sayfa idi,yani arkali önlü! Mektubu komsularinin yaninda acmis,onlarda görünce sok olmuslar!Yaa iste böyle,yalniz ben hala mektup yazabilirim,cok severim,yazrimda yazarim sorma :))

Sanada yazardim coktan bilmiyordum hosuna gidecegini,birde unutuyorum bazi seyleri,artik eski seyler coktan kayboldu sanki...

Evet haklisin bizim zamanimiz coktan rüya oldular! Usluyduk biz yaa,kim simartacak,hep terbiye aldik,en güzeli ama burda ise güce sarilan anne baba bazi seyleride cocuguna veemiyor,bu ap acik ortada iste!

Ogün belki bende cok duygusaldim ondanda asiri tepki vermis olabilirim,Tugce nin ölümüde beni sarsmisti.

Arzucum ben unutmusum biz arkadasla beraber sali ve persembe Espiritin karsinda yine Wöhrl e ait olan bir binanin merdiveni var onu yapip cikiyoruz,cok sürmüyor,bilmiyorum ne dersin vaktin varmi,eger okuyup cevaplarsan mesaj atmicam,yoksa sabah yazarim sana,görüsmek üzere canim,bende seni cok seviyorum,bi tanesin!

Adsız dedi ki...

Bana uyar saat 14.30 kadar musaitim.dr dan 10 da cikarim sonra arasiriz optum

deeptone dedi ki...

ayyyyyy haklısın ki tabiiiii yaaa :)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Deep tesekkür ederim sana.