30 Nisan 2015 Perşembe

Bugün... Ve Kendimce Sohbetim!




Guatemala`limisiniz diye sordu bugün birisi asansörde cikarken!

Önce anlamadim,"wie bitte" yani efendim diye sordum,bunu soruyormus,güldüm,hayir ben Türküm dedim:))

Daha önce cogu kez Almanlar tarafindan  Meksika`lilara benzetildim,hatta Meksika`li arkadasim Jeanine de bana benziyor,ama Guatemala ilk kez söylendi,uzak dogululari andiriyorum birazda:)) (asagidaki fotografta bastaki sarisin Alman,yanindaki bahsettigim Jeanine,Meksika`li,yanindakide,onun Yanindaki Grace Filipinli,en sagdakide üc harfli ismi ama hatirlayamiyorum simdi Tayland`li,ah evet hatirladim Uri!)



Az evvel baktimda Guatemala`li kadinlara gercekten benziyorum,su yukardaki reimde öyle cikmamis olabilir,ama onlarda cekik gözlüler,tiplerimiz yakinmis,bilmiyordum:))

Ayrica dünyanin en kisa boylu  kadinlari onlardan cikiyormus.

Neyse,cok yogun bir gün oldu yine,amanda aman yani!


Sabahin köründe basladim kalkmalara,bugün erken kalkmam gerekiyordu,kalktim önce kendimi sonra kizlari hazirlayip okula gönderdim,sonra Onur Batu uyurken hemen asagidaki ev doktoruna kan vermek icin atladim bisikletime!Guatr icin üc ayda bir kan veriyorum,sekere ,kolosterine de bakiyorlar,sonuclar Pazartesi belli olacak! Yalniz ben gece gece dayanamayip( dün aksam uyku tutmadigindan oturdum biraz,bu ara biraz siyaside takilmaya basladim, Onur`da gecen hafta birden bire beliren Futbol tutkusu gibi bende de bu basladi,bazi seyleri görmeye basladim:(( )

Neyse devam edeyim,biraz HURMA tüketmistim,insallah seker filan cikmaz yani, zaten sinirdayim:((

Yalniz dün gece tam ben yerken okudumki meger  HURMA da kanseri önlüyormus!

Yaa,  iste hep ne diyorum önce SAGLIK ! Saglik yoksa para neye yarar,saglik yoksa ev bark esya neye yarar söyleyin bana!

Sagligim yerinde olsun  son model arabam olmasin:))

Ben kanimi verip hemen kacacaktim ama doktor ultraschal da yapmam lazim deyince,oglum evde,yalniz degil babasi da evdeydi ama o bekliyor deyince birakti beni:))

Eve geldim,Onur hala uyuyor,saat dokuz bucuk,yuvasina saat 10 da getirecegimi söylemistim,arayip haber verirseniz arada isiniz varsa bunu yapabiliyorsunuz!

Önce ben kahvalti yaptim,cünkü Plasma Centerè gidecektim,ben kahvalti yaparken Onur kalkti,hemen onuda doyurdum,cikmamiz gerektigini söyledim ciddi ciddi,yoksa oglum yuvaya gitmek istemiyor,cok seviyor ama hep evde kalmak istiyor,asla izin vermiyorum hasta degilse mutlaka götürürüm!

Cünkü bir defa "evet bugün istemiyorsan kalabilirsin" dersem bunu hergün yapmak zorunda kalirim!

Cok utangac,girisken degil,alismasi saatler aliyor ,yeni bir yere götürdügümde misafirlik icin,evi tanimiyorsa iceri girmiyor,baya baya agliyor,taniyorsa sorun yok,ama herseyin bir ilki oldugundan ilkinde zorluk cekiyorum!

 Su andada hurmalari götürüyorum:))

Mesela Saadet arkadasim tasindi,oglu Ilkerì cok iyi tanidigi halde,cünkü tatillerde mutlaka getiririm bizde kalir bir iki gün,buna ragmen yeni apartmandan önce iceri bile girmedi,orda zorla iceri ikna ettim,baktim gelmiyor ben ciktim yukari,o orda kaldi ama bahce kapisi var cikmaz zaten korkaktir biraz:))

Neyse ben her on dakikada bir asagiya inip ikna ederek kat kat yukari cikardim onu,en son evin kapisinin önüne geldi,kapiyi acik biraktigim halde gimedi,yine iknayla bu sefer mutfaga kadar getirmeyi basardim,yaklasik bir saatimi aldi:))

Sonra da alisti ve gelmek istemedi Ilker le kalmak istedi:))

Evet sonra ciktik,önce Onur Batu yu biraktim,sonrada Plasma Center a kanimdaki suyumu hasta insanlara bagislamaya gittim:))

Cok sükürki kalabalik degildi, hemen siram geldi ama bu seferde sol kolumdaki igneden kan akmamaya basladi,bence kadin yalnis yerden ve de cok soktu ama belli etmiyor,sürekli kontrol sürekli kontrol korktugunu anladim ama bende aci yoktu,sonra tikandigini söyleyip sag kolumdan igne taktilar,cok hafifti hic anlamadim  Allah`tan,bu sekilde oldugu icin cikarken cikolata hediye ettiler,aslinda ilk kez karsilastim...

Neyse Arzu`yla bulusmam geekiyordu ve ben tam saatinda ona yetistim,hatta eve gidip almam gereken cantami aldim,icindeki kagitlari almayi unutmustum,bankaya gitmem gerekiyordu cünkü.

Arzu yla bulusup bir Cafe`ye giitik,ama kimse yoktu,bu bildigimiz Cafelerden degil ,özel bir yer,Beritìn Cafesi,ama  Country tarzda dösenmis bir Cafe,ama icerisi eskici gibi kokuyordu:((

Aslinda beritìn dükkani diye bir postum var ama o resimler suan bilgisayrda degil,eski kafada.

Benim burnum kokuyu iyi almaz,ama bana bile koktu yani:))

Arzu hoslanmadi ama cici kiz hatirim icin gidelim burdan demedi,bende akil edemedim,begendik iceriyi aslinda.dimi Arzu sen ne diyorsun,tekrar gidermiyiz? :))

Insallah yemegini de yetistirebildin canim yaa:((

Yaz bana ok.?

Neyse Arzu yla herseyi konusuruz,gerci ben herkesle herseyi konusurumda ,Arzu benim gibi degil,cok fazla acilmaz öyle kimseye,ama bizim ortak cok seyimiz var gibi,benzerliklerde cok,seviyorum onunla sohbet etmeyi,iyi geliyor ,terapi gibi,onunda rahat olmasini istiyorum,anlatip icindekini döksün,rahatlasin,bu benim hayat felsefem cünkü,hayat cok kisa ve dert etmeye gerek hic ama hic gerek yok!

Iki saatten fazla tek basimiza  konustukta konustuk! Rahat rahat!

Saat iki bucuga dogru kalktik,Berit sanirim sok oldu cünkü biz hep tabikide Türkce konustuk!

Kadin tek kelime anlamadi:))

Neyse konumuz bu degil,Berit resim sanatcisi,el isi ögretmeni,usta ,elinden hersey geliyor,cok pahali ama kurslar veriyor:))

Zeynep bir ara resim kursuna gitmisti ona,kücükken,ama simdi fiyatlari ucmus:))

Zeynep iyi resim yapamiyor dedigimde," Üzülme resim sanati ögrenilebilir!" demisti,sonra rahatladim! resim cizmesi burda cok önemli bir ayrinti,ben cok gec farketmistim...

Ordan cikinca yürüyerek metroya yani artik söyle yazayimda sizde anlayin,U Bahn a dogru yürüdük ama hala konusuyoruz,cünkü ben ondan ayrilmak istemiyorum!:))

Bunun sebebinide simdi cözdüm kafamda!:))

Benim kizkardesm yok.Ve ben hep bir kizkardes hayaliyle büyüdüm:))

Ablamda yok!

Ve ben hep bir ablam olsun istedim su hayatta:((

Sanirim ben kendime kizkardes ariyorum!

Cok arandim ama burda olmadi,cünkü herkes evli ve sorumluluklar bu memlekette kadinlarda cok fazla!
O yüzden öyle Türkiye deki gibi,hadi aksam kahvesi,hadi okeyi,sabah kahvaltisi her an her dakka O LA MI YOR!

Anliyorum tabiii...

Bu yüzden ben yillardir bana gelen misafirlerimi hic göndermek istemedim!

Onlar gitmesin diye elimden ne geliyorsa yaptim:))

Onlarla beraber U Bahn a kadar gittim,el salladim...

Üzülerek eve döndüm,ki Zeynep te dogmustu yani,yalnizda degilim...

Iste bu yüzden Arzu yla beraber metroya bindim. Bisikletim Beritì n orda kalmis,unuttum onu Arzu yu görünce:))

Alirim sorun degilde elimde birseyler var,tasimakta istemiyorum,ama Arzu daha agir basiyor:))

Ondan rica ettim,iki durak fazla gitsin benimle diye,sonra o geri dönecek, cünkü onda iki kisilik kartta var,bende cikip kart almaktan kurtulurum,cünkü zaten hareket etmem bisiklete binmem gerekiyor.

Neyse sagolsun hadi bende geleyim isini halledip dönelim dedi,öylede yaptik,döndük ama bu seferde Arzu bir yerde inecek yemeklik alacak,bende indim:))

O alisverisini yapti,ben onu bekledim,cünkü bizim evde esim yapiyor alisverisleri!

Ben hic birseyin fiyatini bilmem:))

Neyse onunla tekrar metroya yürüdüm ve ben yürüyerek gitmek istedigimden binmedim,orda ayrildik iste,cabucacik olmaliydi,yoksa kopamazdim ondan:((

Öylede yaptim.

Ayagimda topuklularla,hic istemedigim halde yürüdüm,yürümek iyi geldi,bir duraktan fazla yürüdüm,Onur ù biraktigim yuvasindan aldim,ama önce bisikletime  kavustum,yolumun üstüydü,iyi oldu.
Zeynep telefonda SPIEL MOBIL gelmis parka deyince,hemen Ilayda ciksin parka gitsin,bizde geliyoruz dedim.!

Üc gündür Spiel Mobil bekliyoruz cünkü,yagmurdan acamadilar oyunlarini!

Daha eve gitmeden Parka gectik!

Önce Aldi`ye ugrayip degistirmem gereken bir seyi degistik Onur`la,ordan evimizin hemen arkasindaki kilisenin parkina gittik,Ilayda Hadisa yla sallaniyordu!

Hadisa Bosnali,Ilayda`yi cok seviyor ve de iyi anlasiyorlar.Aslinda Ilayda yi ne hikmetse tüm arkadaslari cok seviyor,ögretmeni bile:))

Cünkü Ilayda herkese yüz vermez,hele hele  oglanlar ne konusur ne de oynar:)) Ama onlar Ilayda`yi görünce hemen Ilayda "hallooO" derler! O ise birakin hallo demeyi bakmaz bile:))

Kacan kovalanir hesabi!

Zeynep kizim o kadar cana yakin ve de acik oldugu halde herkes ondan kacardi:((

Cok üzülürdük,ögretmeni bile "Zeynep süper bir cocuk,neseli,akilli,bilgili,arkaadas canlisi,neden böyle anlayamiyorum!" demisti.

Neymis efendim Ilayda, oglanlarla oynamazmis!

Ama simdi birinci sinif Costa`yla hergün oynamaya basladi,cok hoslaniyormus ondan,egleniyormus:)) Sanirim Ilayda`yi güldürüyor,cünkü Ilayda kendi  yasitlariyla sadece gülmek ister:))

Mr.Bean,Pembe Panter ve de Tom ve Jeryy tamda Ona göredir:))

Evet parkimiza geldik,yeni düzenlendi park,alan ayni ama kullanimi degisik oldugundan daha cok insani bir arada görebiliyorsunuz,yeni yüzler,ögrenciler,mola arasi calisanlar hep burda artik, yemekte yenilebilen Cafe si bile var! pahali falan demiyor Almanlar yiyorlar valla:))

Birde cok kalin camdan kücükta olsa  bir kütüphanesi var!

Evet.Insanlar okumadiklari kitaplari buraya getirip birakiyor, sizde alip okuyorsunuz,siz birakiyorsunuz baskalari okuyor! Degis tokus olayi,süper birsey!

Evet park cok kalabalik cünkü Gezici Oyun kurulmus!

Cok fazla gibi görünmesede epeyce oyun kurmuslardi,ben hemen oturdum sicak tasin üzerine,heryer tanidik dolu,birisi geldi yanima,epeyce sohbet ettik!

Dinlendim epey,Fasika`da gidince ,Fasika Etiyopya dan gelmis,üc cocugu var,cok akilli ve de cok konusan bir kadin,fakat bugün farkettimde ben bu sefer onu gectim galiba:))

O gidince Zeynep hanimin cok kiymetli telefonunu alip,izin isteyerekten tabii,hafifte emrivaki yaparak;))  birkac resim cektim.

Fakat suan itibariyle onun cebindeler maalesef,cünkü sifresi var,bana söylemez:))

Halbuki iki ay evvel Tren garinda cebinden caldirdigi telefonu iki gün sonra bulununca vermedik ona.Benim fikrimdi,esimde okey deyince.Bir aya kadar evdeydi telefonu vermedim!

Cok fazla bakiyordu ve de zaman gciriyordu cünkü.

Neyse ben ara ara soruyorum"iste sifren neydiki Zeynep,hmmm,demek buydu,peki digeri neydi,? hmmm demek oydu!:))

Telefon nasilsa gittiya ötüyor kizim:))

Hemen actim ve de baktim! Neydi benden köse bucak saklanan  sey!

Girebildigim heryere girip herseye baktim!

HIC BIR SEY YOK!

Gercekten,neden benden sakliyor anlamiyorum!

Cocukca seylerdi yazilan seyler,resimler.

Ben biraz sertim.

Sanirim korkuyor biraz,laf gelsin stemiyor,cokta HASSAStir kendisi,ayni ben tabii,aramiz bozulmasin ister,bana cok düskün oldu,hele hele son bir iki yildir asiri!

Bensiz hicbirsey yemez.Hic birseyden keyif almaz!

Hani hep hayir diyor ya herseye,sonra dayanamaz yapar.

Birgün gündüz kina gecesine gidiyoruz,cok sevdigim arkadasimin kizi evleniyor.

Istemedi,ben gitmicem,dedi,biraz zorladim,baktim gelmek istemiyor,ufakliklari aldim,dogru U bahn a,Tramvaya iki vasita gittik,arabamida bir hafta sonra aldim,ama ne dügünde ne kina gecesinde yardimi olmadi,yetismedi,sogukta cok zor oldu otobüs metro beklemek:((

Kina gecesinin tam ortasinda öylece karsima dikiliverdi,sok oldum:))

Hani gelmeyecektin?

Ilkerì arayip caddeyi ögreniyor,netten plana bakip babasina nasil gidebilirim diye soruyor,atliyor geliyor!:))

Benide ariyor ama ben duymuyorum sesten.Haberim olmadigi icn cok sasirdim,aferin ona ama:))

Cünkü cocuklar aliskinlar,otobüse,metroya,tramvaya,hatta  Trene bile!

Nasil gidilir,nerden bakilir,ne kadsüre var,bu tren nereye gider,durak isimleri filan bilir Zeynep,o yüzden hic zorlanmamis gelirken!

Bunun gibi bir kac vakasi var,biz evde yokken,yalnizssa duramiyor oda geliyor:))

Nerde kaldigimi bilmiyorum simdi ama parkada gelmicem dedi,sonra arkadasi sorunca telefonu Dünya ya verdim,cagir bakalim,belki gelir diye,geldi:))

Oyunlardan birisi cok ilginc ve güzeldi,keyif aldi cocuklar.

Parktaki kumun icine altin sarisina boyanmis taslari atmislar,irili ufakli,cocuklar o taslari ALTIN buluyoruz diye tüm heyecanlariyla topladilar!

Zenginiz yani:))

Onur Batu beyefndi ise saatlerce yanimda oturdu!

Hicbirsey yapmak istemedi,cünkü cok insan var etrafta!Cok insan demek Onur icin tehlike demek!

Korkuyor insanlardan!

En son Kaleb`le,Fasika`nin oglu,yuvadanda arkadasi ama O büyük Onur`dan,onunla zorla altin toplamaya gitti:))

Suan altinlarim önümde,cok seviniyorum:)) Gururla ablalarina gösterdi,tipki Futbol ayakkabilarini herkese göstermeye calisir gibi,ama cesareti yok!

Bu arada yeni ayakkabilariyla,hani su alti yüksek cikintilarla dolu olan spor ayakkabilarindan varya,iste onlarla yatti ilk aksam,sonra cikardim ben, o kadar sevdiki,ilk kez böyle tepkiler veriyor.

Tam gidiyorum,yine yuvadan baska bir anne,takildik beraber,Romanya li imis ama ben Rus saniyordum,Almancasi cok iyi,konus konus ayakta,öldüm valla:))

Ama sohbetimiz süperdi!Isten gücten bahsettik,yaslilar evinde calisamayacagimizdan:((

O da ayni benim gibiymis,dayanamiyormus,yeni isi bakim evi ama mutfakta ekmek hazirliyormus yaslilara,onlari görmemeye calissada olmuyor diyor,biraz alismis  benim gibi.

(Kadinin meslegini duyunca sok oldum! Marangoz! )

Fakat ben suan söyle düsünüyorum,bunu kendi kendime kesfettim.O insanlara baska birsey lazim degil.Yani onlar sadece uyumak istiyorlar,yada sadece oturmak,dinlenmek,cünkü bünye baska biryesi yapamaz, yani birakalim bol bol uyusunlar.Zaten coguna sorsan,"ich bin zufrieden!" diyor,yani ben hayatmindanda burdan da memnunum!

Öyleyse öyledir,artik cok üzülmüyorum onlara,gidecek baska bir kapisi,cocugu cocugu yok cogunun! Cocugu olanda var ama cok az!

Co tatlilar,beni görünce hepsi bana bakiyor,utaniyorum:))

Hepsine tek tek hallo diyorum.Cogundan cevap yok.

Sohbet ettiklerim var ayak üstü.Gülümsediklerim,hoscakal dediklerim....

Cok yoruluyordum ve de nerdeyse cikmayi düsünürken gecen hafta Cumartesi izin aldim,Ise gitmedim,cocuklari yüzmeye götürdüm,zaten onun icin izin almistim,cünkü erken gidip gec dönüyoruz biz.Isten sonra yorgun oldugumdan yapamazdim bunu.

Neyse,bana noldu peki?

Isimi özledigimi farkettim!

 Evet o istemedigim ise alismistim cünkü,kendimi boslukta hissettim cok,yanimda üc cocuk olsada bu degismedi!

Fotograflari cekerkende baska bir  kizla sohbet ettik,Bulgaristanliydi sanirim,daha evvelden de konusmustuk,o benim adimi unutmamis ama ben onunkini hatirlayamadim,simdi düsünüyorumda söylemediki daha evvel:))

Akilli bir kiz, banada abla diyor:)) O kadar bellimi bilmiyorum ama genc bayanlar bana abla demesin bir zahmet! O zaman insan kendini cok yasli hissediyor.

Neyse ücüzleri ve birde büyük cocugu olmasina ragmen "Kinder Pflegerin" olmak istiyormus! (yani hasta cocuk bakimi)

Duyuyormusun Arzu kizdaki hirsi:))

Cocuklar dört yaslarinda. Nasil yapacaksin dedim,Almancada tam yok,ama onda istek var,yapar yani,yolun acik olsun güzelim!:))

Sonra parki yavas yavas terkettik! Ama oda ne! Kücük bir minübüs ve icinde "Eis" var,yani dondurma!

Kacarmi Ilayda`dan! Onurda sever,hemen aldik birer külah,hava esmeye basladi,zatende soguktu,günes olmasina ragmen soguktu,bir garipti bugün,ben üstümde ceket gözümde günes gözlügü e sohbet ettim tüm gün düsünün!:))

Eve geldik nihayet.Esim baliklari hazirlamis,bu seferde firinda izgarada pisirdik,o ise gitti biz yedik,couklar yemek yerken,esim tasvip etmesede,benim Türkiye`den kalma bir aliskanlik ve keyfim olan seyi yaptik,bilgisayardan yarisma izledik! Yani sorun yarismada degil,yemek yerken birsey izlenilmesinde!

Ben yillarce o sekilde yemek yedim,obez olmadim, yada baska birsey,ben bunu sadece cocuklar yeni tanistiklari seyleri kolay agizlarina atsinlar ve denesinler diye kullnirdim,cünkü cocuk sevdigi seyi izlerken agzinida acar!:)) Hop,agzina atarim!

Böyle böyle onlarda bu sisteme alistilar.Ama bu baba evde yokken yapilabiliyor,! tamam tamam bazen ondan yüz bulup o varkende bilgisayar basinda yemek yedigimiz oluyor! itiraf ediyorum iste:))

Suan ilayda herseyi yiyor,masaallah diyelim,hatta kilo bile aldi,göbeklendi,dur demeye basladim,dinliyor beni akilli kizim,cadi madi ama söz dinleyen bir cadi O!:))

Ne diyordum,evet baliklari yedirirken cok sevdigimiz ve de yeni yeni takildigimiz "Ben bilmem esim Bilir" yarismasina baktik, Ilayda oyunlari,ben daha cok sohbet kisimlarini,Zeynepse genel olarak herseyini seviyor bu yarismanin!Onur bile izliyor.! Ilker beyide seviyoruz biz!

Yemekten sonra ister uyutsun ister uyutmasin meyve veririm cocuklara,yediler ,Onurùn disleri fircalandi,herseyi  bana yaptiriyor hala,henüz pes etmedim,cünkü Ilayda`` ya sekiz yasina kadar ben yedirdim!

Cünkü sebze yemeklerinde sorun cikiyordu,tek yesin diye agzina ben verdim,o zaman yiyordu.

Sekizinci dogum gününde buna bir son verecegimizi söyledim,anlastik,artik kendisi yiyor ,yani artik!

Sonra Zeynep uyudu,Ilayda hanim saat onda ancak dalabiliyor,o hep böyleydi,yedide koy yataga dokuzda uyur,dokuzda koy onda,hemen dalamaz,uyuyamaz,kitap okur cok ama dalamaz.

Onda dikkat eksikligi var, bu sorunda karisimiza cikmakta,onda da ayni.

Yalniz neden bilmiyorum,bugünlerde tekrardan beni duymamaya,duysada anlamamaya basladi yine.

Nazarmi degdirdim ne kendi kendime bilmiyorum,ama bir seyler yapmam lazim,bu durumu hem beni hemde kendini yormakta cünkü:((

Neyse onada sira gelir elbet.

Peki ben neden yatmadim onlarla? Bu kadar yorgun oldugum halde?

Cünkü az evvel kalktimda yürüyemedim,o kadar agriyor bacaklarim! ayakkabininda etkisi büyük:))

Cünkü ben ne zaman cok konussam,cossam,uyuyamiyorum! Hayatima bir keyif geliyor!( bu keyfi de neden her defasinda "KEYFI" yazarim bilmiyorum!)

Yazmak istiyorum ,sayfalarca hemde!

Yalniz parmaklarim üsüdü,evde sicak ama,cok oturdum ondan,suan saat 23.17 !

Oha!saat 11 i gecmis,cok fazla! Yatip dinlenmem lazim benim!Sabah kizlari okula gönderecegecim ama Onur evde,yuvasi kapali cünkü yarin,onlar gidince dinlenirim biraz daha keyif yaparim belki kimbilir,Onur da gec kalkarsa süper olur hani! Bugün dokuz bucukta kalkti beyefendi,ama benim isime geldi uyumasi,disarda isim vardi cünkü iyi oldu! zaten bir sekilde ben hep islerimi rastgelen durumlarla kurtariyorum,biraz sansli oldugumu düsünmeye basladim,bilmem bu ayip sayilirmi ama:))

Allah tan cok yardim aliyorum ben,beni düsünmesi cok hosuma gidiyor,canimin cektigini eve göndermesi,rüyalarimin haber vermesi,bilmeden yaptigim dogrular,yanlislar...

Hersey ama hersey birbirine bagliydi hayatim boyunca,anlatsam inanmazssin!

kim ne derse desin,benim ALLAH `im hem cok büyük hemde Koruyucu!

Yarin Zeynepín saat iki bucukta büyük bir hastanede,guatr kontrolü var,bisikletle cok  rahat nehir kiyisindan gidilebilir,hava insallah yagisli degildir,hava durumunu dinlemeye zaman olmadi bugün.bugünlerde degisik bir sicak bir soguk gidiyor!

Eger yagarsa arabaylada gidebilirim, parki var bahcesinde,park icin genis alanlari tercih ediyorum,birine zarar veririm korkusuyla dar yerlere girmeye calismiyorum henüz,birde uzun bir arac o yüzden,resmini göstermistim size ama geri aldim sonra he he:)) Görmemisin bir arabasi olmus cekmis cikarmis  resmini  dimi ama:))

Napalim, yillarca bisikletin üstündeydik,hala alisamadik kendisine:))

Öylece duruyor zaten hafta ici,ben hafta sonu ise gidip geliyorum onunla,hatta gelirken mutlaka birini aliyorum,onlari yolumun üstünde birakiyorum,cok seviniyorum bu suruma:))

cok rahat oluyor, on dakikalik yolu 45 dakika bazen bir saatte gidiyordunuz metro tramvay ikilisiyle:((

Bisikletlede yol güzel, trafikten ayrilincada göl kiyisindan devam ediyorsunuz ama dönüs cok berbat,yorgun bir halde bisiklet sürmek güzel güzel ama saatlerce yerinden kalkamiyor insan,o yüzden araba sartti!

Birde yüzmeden cikinca cok ariyorduk,ah bir arabamiz  olsada diye,sirf bazi seyler icin aldim,cokta masrafli oluyor aslinda,yok sigortasi yok vergisi,yok tamircisi,yok yolda kalirsan kim gelecek kisileri!

olsun,napalim,yilarca gerek yok diye almamistik,ama birazda kesfe cikalim istedim,daha KAMP yapmaya gidecegiz cocuklarla,nefis bir yer biliyorum,hemde gölde yüzülebiliyor:))

Kismet.Insallah diyelim.Hayirlisi.

Evet efendim,satirlarim son bulmadan bunlari yazabildigim icin cok mutluyum,cok sükür diyorum.

Hala uykum yok,ama sirtim agrimaya basladi.

Bu arada diyetimi,kilolarimi hic sormuyorsunuz?

Iki kilo verdim demismiydim,hatirlamiyorum?

Evet dört haftadir iki kilo verebildim,devam ederken hava soguyor,hareket azaliyor,istek azaliyor,evde kalinca anne güzel seyler yapiyor,yememeye calisiyor,ac kaliyor ama sonra kendini cocuklarla yemek yerken buluyor! Durum bu.Sanirim ALMASED e bende baslayacagim,kuzenim süper kilo verdi onunla,o Türkiye`den aldi icti,orda cok pahaliymis,burda ne kadar bilmiyorum ama ben kendime güvenemiyorum ondan almadim bu güne kadar,yani en iyisi Almased diye biliniyor burdada.

Ben o tozu icecegime kendi yaptigim yemegi yerim cünkü sorun orda:

Yada baska bir arkadasin yaptigi gibi vitamin haplari ve yag yakici toz icecekle zayiflayabilirim,bilemiyorum inanin,hicbirini istemiyorum cünkü!

Ama bir on kilo verip zayif görünmek istiyordum halbuki...

Zeynep cok kiziyor bana," anne sen böylede güzelsin,niye ugrasiyorsun,yesene!" dedi gecen gün!

Haklisin kizim ama giyim kusamda istedigini giyememek ne kadar kötü birsey,sen bunu insallah yasamazssin uzun sürede,bilmiyorsun simdilik!

Ben kizken cok zayiftim,ideal kilo ideal fizik,ama simdi...

Fakat yaninda kisa bir süre calistigim Eczaci yasli Alman kadin bana,88 kilo oldugum halde" Sie haben guter Form" dedi,yani formum iyiymis,fizik!

Artik yaninda kalmam icinmi söyledi,yoksa gercektenmi bilemem!:))

Uzakti devam edemedim oraya...

Dünde cok hareketliydi bende,simdi hatirlayamam ve de gecen haftada öyleydi.onu iyi biliyorum!

Her animi her günümü yazamam,mümkün degil bu. Ama arada  sirada  bunu yapiyorum.Hatira kalsin,bakalim ilerde hatirlayabilecekmiyim?

Artik pek kimse yorum yazmiyor nedense,ben elimden geldiginde yorum birakmaya calsirim,eskisi gibi olmasada.

Ama olsun,bende artik yorum beklemeden öylesine yazacagim
,
deftere yazar gibi:))

Bir keresinde Zeynepler ücüncü sinifta geziye gittiler,ögretmen dediki,cocugunuzu özlediginize ,onu varliginizla hissettiginize dair bir mektup yazin!

Ben ve mektup!

Ve birseyler anlatma:))!

Bir sayfa yazdim cok degildi,imzaladim,zarfi kapattim,verdim,orda acacaklar!

Acmislar.

Herkes bir yada iki cümle ile bitirmis mektubunu,ALmanlar böyle kisa ve öz,net!

benimkine gelince herkes saskinlik gecirmis,bu ne böyle ne kadar uzundu diye,nerdeyse cocugum aglayacakti,gülmüsler galiba,nerden bileyim!:))

Tabiki herkes mesgul,zaman dar, bloglar cogaldi ve de bazi arkadaslar artik yazmiyorlar bile!:((

Cok üzgüm bu yüzden,eski havayi kaybetmemeye calisiyorum,yoksa büyü bozulur...

Bu arada birde dis sorunu cikti aksam vakti,mutlaka disciye gitmem lazim,sag tarafimla yiyemiyorum,aslinda bunu lehime cevirip epey bir zaman az yiyebilmek niyetim,dayanabilirsem,simdilik agri siddetli degil cünkü,yani buda bir isaret olabilir ne dersiniz?

O kadar dua ettimki,Allah bir sekilde beni zayiflatacak inaniyorum ben ona,bana kendimi  kaybetmeme gücü verecek,dikkat ediyorum zaten ,eskisi gibi yagli peynirler,ekmek,makarna filan yemiyorum,ama cekirdekten vazgecemiyorum,bugün Arzu ya da söyledim,cok kalorili oldugunu söyleyince,isterse dünyanin kalorisi olsun,ben cekirdegimden asla vazgecmem ! dedim,güldü,zaten hergün degil,nerde hergün cekirdek citlatacagim,mümkünmü bu!hafta sonlari oda esim getirirse,cünkü kendim gidip alamam,unutuyorum:))

Simdilik hoscakalin,hepinize iyi uykular,iyi  hafta sonlari!(ben calisiyorum,1 mayis`ta bile!)

eee anlasmamiz böyle,yaslilar evinde bakim hergün yapilmali!!

Simdiden bir Mayis Isci Bayrami tüm dünyada kutlu olsun!

(bir önceki postumun yorumlari icin cok tesekkür ediyorum,ayrica cevap yazacagim,bakin yarin olurmu!Sevgiler)

 Arzu bak buda Georgia! Iki oglu var,bu kücügü,hafta sonu bizi Grile cagirdi,bakalim...

Tanidiginda sende seveceksin, keske biraz Yunancam olsaydi,herseyiyle bizlere gercekten cok benziyorlar,cokta misafirperverler kari koca:))




SERPIL.













16 yorum:

deeptone dedi ki...

deneme deneme merabaa şimdi kara ekmek oynuyoooo çok heyecanlı yineee :)

Adsız dedi ki...

slmmmm ortak bir noktamizi daha buldum.Bende hep bir kiz kardesim olsun isterdim!!!Ayrica gittif´gimiz cafe o Kadar da kötü kokmuyordu ancak yaptigi elmali tart berbatti,:) Bence o sadece resim cizsin :)sen kurabiye ustasisin bence bu isi sen yapmalisin !ARZU

deeptone dedi ki...

allam ne tatlı anlatmışsın yaaaa herşeyiiiii :)

Unknown dedi ki...

Çooook samimi anlatmışsın her şeyi. HEle ilk başlardaki o yabancı arkadaşlaın v.s....Valizi toplayıp gidesim geldi Alamanyalara. Sanki dost canlısı bissürü arkadaş bulcakmışım gibi geldi. Burda yok :(

Fincan Teyze dedi ki...

Ben de merak ettim Guatemalalıları ;)

Recep Altun dedi ki...

Merhabalar.

Çok güzel ve keyifli bir anlatımla yazılmış günlüğünüzü, büyük bir keyif alarak zevkle okudum. Ömrü hayatımda hiç Guatemala'lı biriyle karşılaşmadım ama bulunduğu coğrafya ve isminden çağrıştırdığı renkler itibariyle nasıl biri olduklarını tahmin edebiliyorum. Orta Amerika bölgesinde cumhuriyetle idare edilen ve kuzeyinde Meksika'nın bulunduğu bir ülke. İnsanları da herhalde görünümleri itibarıyla birazcık Meksikalıları andırır diye düşünüyorum.

Almanlar yağcılık yapmaz ve doğru söylerler. Yaşlı eczacı kadın size formunuzu koruduğunuzu söylemiş, bence doğru söylemiştir. Aslında Almanya, insanların formlarını koruyabilmeleri için müsait bir ülke. Ben de 1971-1975 yıllarında Almanya'da kalmıştım.

Günlüğünüz içinden ele alınıp zevkle paylaşılacak daha çok güzel detaylar var ama, fazla uzatmamak gerekir diye düşünüyor ve sizlere Cenab-ı Allah'tan sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum.

Selam ve dualarımla.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Deep,Kara Ekmek seninde ilgini cektiyse bravo diyorum onlara:)) Bir tek ben izliyormusum gibi gelmisti,nasilda kandiriyorlar bizi dimi,heyecanla bekliyoruz yeni bölümünü,halbuki tutarsizliklarda yok degil,bir insan bu kadar sürede ortaya cikardi,kimbilir belkide olmazdi...Tesekkürler yorum icin...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bak yaa ikinci yorum da sendenmis,simdi yazarken farkettim,tatliyimdir ben:)) Sevgiler!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Kahve yani,burdaki dostluklar dogru kisiyi buldugunuzda ömür boyu devam edebiliyor,burasini seviyorum,Türkiye`de kalan eski arkadaslarim vefasiz cikti,cogu aramiyor ben o kadar aradigim halde,burda biz kimsesiz ama bu arkadaslar olmasaydi:)) Cok tesekkür ederim,tatli matli ama gercekten cok uzun yazmisim ama yaa:))

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Fincan Teyze,bende merak edip hemen bakmistim:)) Yani Meksikali tataristanli karisimi gibiler:)) sevgiler,tesekkürler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Recep bey,ayrintilara bakilirsa siz benim postumu gercekten okumussunuz,bravo size,sabriniza...Almanlari bende seviyorum,gercekten dalavereleri yoktur,saygililar,erkekleride bayanlarida yerlerini bilir.Bazen bir yerde iste bu Alman iste bu Türk farki diyebiliyorum maalesef,biz insana deger vermiyoruz! Cok tesekkür ederim size uzun ve anlamli yorumunuz icin...

Unknown dedi ki...

oouuuvvvv,amma yazmışsın ama.
nasıl oluyor dabikaç günlük şeyi unutmadan yazıyorsun dondurmaya kadar!
çok tatlı:)))
sevgiler

deeptone dedi ki...

mimini unutmaaaaa :)))

deeptone dedi ki...

merabaaaa. :))

bi de şı headerdeki deniz feneri neresi yaa ne güzel yer ne güzel doğa öyle yaaa :)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Havva selam sana! Gercekten post uzun olmus,ama bende yazdiktan sonra farkettim! Silemezdim,kisaltamazdim,sonucta bende kalsin istiyorum,insanlar okumak zorunda degiller,napim,bu sefer böyle oldu...))

Cok tesekkür ederim yiende gelip bakip bana yorum biraktigin icin:)) unutmayayim daha dimi,cok genciz cünkü!korkuyorum hergün kendimi test ediyorum,hafizam nasil diye,bizde Alzeimer varda:(( Sevgiler canim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Deep,aklimdasin ve bir ket daha tesekkür ediyorum sana ,beni hatirladin:))

Bu header bilgisayarin hafizasindaydi,ara ara cikarip koyuyorum,cok seviyorum cünkü,ben cekmedim biliyorsunki:)) Sevgiler sanada...