13 Şubat 2010 Cumartesi

YUPPIIIII ILK SIPARISIM!!!!

                Arkadaslar,evet, uzun zamandir hayal ettigim birseyi  nihayet gerceklestirmis  bulunuyorum,valla hersey simdi rüya gibi geliyor bana!!! Hem cocuklar,hem karda yürümek ,inanin cok yoruldum...

               Ilayda'nin yuvasindan bir anne,benden Dogum günü icin Türk yemekleri yapmami rica etmisti,bende yaparim demistim.Aslinda kendisi yeni bir yer acti ve orada,hafta hafta, degisik ülkelerden tadlar sunmak istedigini söylemisti,bende hemen " mutfaga girmekten cok hoslandigimi ve bunu zevkle yapabilecegimi "söylemistim.Esi Tunus'lu oldugu icin yaklasik iki aydir,Tunus mutfagi ve normal Alman cesitleri sunmuslar,ben bizzat denemedim,inanin hergün önünden gecmeme ragmen,iceri girip bir kahve icmeye zamanim olmamisti!

             Isin özü arkadaslar,kendisinden aldigim teklifi son anda iptal etmekten vazgecip(kafamin cok ama cok dolu olmasindan baska bir seye yer kalmamisti!),ok. dedim ve bes cesit hazirlayip aksam partiye yetistirdim!

            Konusup kararlastirdigimiz gibi,yani kendiside az cok türk tadlarini tanidigi icin,onun sevdigi seyleri hazirladim. Iki cesit salata,iki cesit börek ve köfte yaptim.Salatalar disinda böreklerin tadina bakamadigim icin,köfteninde tuzlu oldugunu farkettigimden,biraz korktum,ya hoslarina gitmezzse diye,ama, kendi misafirlerim icin hazirlaniyormus gibi hazirladigimdan,cok ama cok begenilmis,silip süpürmüsler,üstelik telefon numarami isteyip,siparis vereceklerini söylemisler,cok sevindim tabiki,cünkü mutfakta gercekten cok huzurlu saatlerim geciyor,bir cesit terapidir bana hazirladigim kekler,kurabiyeler,yeni tadlar...

          Yani ben bunu devam eden bir is olarak yapmayi cok istiyorum,gerisi kismet...

          Simdi siz,"eee hani fotograflar?" diyeceksiniz biliyorum,ama inanin yiyeceklerden birtek foto yok!!!

          Ben teslim etmeden önce cekemedim cünkü vaktim yoktu,nasilsa dedim Berit ceker,bende ondan isterim.Dün sordum maalesef kendisi bizim yuvanin fotograf sorumlusu olmasina ragmen,makinasini getirmemis,fotograf yok dedi! Üzüldüm ama bende onun kaffesinden birkac foto aldim,kendiside icinde...Artik birdahaki sefere,cünkü hafta iciydi ve cocuklari yatirmam gerekiyordu...


Ismi Fernweh,anlami,uzaklarda duyulan özlem,aci.Yani türkcesi Gurbetlik iste!
Aslinda Berit resim sanatcisi,hemen yanindaki dükkandada resim ,boyama,özel kartlar hazirlayarak sanatsal degeri olan calismalar yapiyor,kurslar  veriyor,her yasa ayri ayri...
Zeynep'te dört yasindayken ondan kurs almisti bir süre...sonra Türkiye'ye gitmistik...Simdi yeniden gitmesini istiyorum,bakalim kendisi ne diyecek,cünkü boyamaktan hoslaniyor ama cizim yapmayi sevmiyor,Berit'in söyledigine göre,resim yapmak ögrenilebilirmis,cocuk yapamiyor,beceremiyor diye korkmamak lazimmis!




Bugün yine MUZLU KEK yaptim,lütfen sizde deneyin,cok basit ama bir okadar da leziz bir kek oluyor,yumusacik,mis gibi muz kokan! Resimlerini cektik bile Zeynep'le! Tarifi yarin mutlaka yazacagim,söz!

Görüsmek üzere efendim,hepinizi sevgiyle selamliyorum....
                                                                       
                                                      
        
          
            
             

           

4 yorum:

şahane dedi ki...

Serpil'cim..Seni tebrik ediyorum..Tüm samimiyetimle söylüyorum ki, bu sana çok iyi gelecek..Benim de böyle başarılara ihtiyacım var..Eş olduk,anne olduk derken unuttuk kendimizi..Bir şeyi başarmayı,takdir görmeyi, bir şeyi iyi yapan biri olmayı çok özledim ben..Lütfen üstünde dur bu işin..İnan bu sana iyi gelecek..Ama gör, bende yakında bir şeyler yapacağım..inşalah yani:( şu sözü çok severim, ama uygulamayı başaramıyorum..
"KARANLIK BİR DURUMU AYDINLATAN HER ADIMI ,ZAFER SAY"
Bu senin zaferin..asıl!!!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sahanecim cok tesekkür ederim,artik iyimi gelecek yoksa yigilan siparislerin altinda ezilerek bunalacakmiyim orasini Allah bilir!

Saka bir yana,beni en cok sevindiren kismi, tabiki,yaptigim seylerin begenilmesidir...

Biz kari_koca aksam yemeklerine misafir almayi cok severiz(fakat son yillarda hep ben kendi arkadaslarimi cagirir oldum!)

Yaptigim yemeklerin begenilmesi cok hosuma gider arti kim ne severse onu yapmaya calisisrim...Bunlari niye yaziyorum,valla anlamadim,bugünlerde bir tuhafim ben yaaa!

Ama encok mutlu oldugum yer ise son günlerde sadece burasi!

Sayfama girdigim an,bütün hersey kayboluyor,icime huzur doluyor...

Zafermi bilmem ama cok hirsli bir insan olmadigim icin daldan dala konabilirimde yani...

Tekrar tesekkür ederim telkinlerin icin,sevgiler..

Fevkalade dedi ki...

Aziz dostumun sozlerinin altina, bizzat imzami atiyorum!
Ve ekliyorum, hayatta hic bir sey, kararsizliktan daha kotu olamaz. Karar ver, ve cumburlop atla tekliflere.
Basarilar canim...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Kararsizlik yok ama Fevkalade,neler olacak diye sadece merak var!Haklisin, kararsizlik cok kötüdür,ama cok sükürki kararsiz bir insan degilimdir,tam tersine oldugum icinde kendimi sorguladigim cok oldu ama...

Yani birsey istiyorsam hemen yaparim,hickimsede benim kararimi etkilemez,ailem bile olsa.Bu yasima kadar kendimi bildim bileli kendi kararlarimin hep arkasinda oldum,her konuda ama.

Ben hemen bugün su kücük dükkaninda fotografini alayim bari bugün,beni heyecanlandirdiniz su soguk karlarin altinda valla!!!

Birde tasinmak istiyorum ev bakiyorum,oda cok geriyor beni,aslinda cok fazla mesguliyet yüzünden coguna dogru dürüst sevinemiyorum bile,ne komigim dimi?

Yeniden görüsmek dilegiyle...Amerika'ya da selamlar!