1 Haziran 2011 Çarşamba

Bebek ile İletişim Kurmanın Yolları

Bebek ile iletişim kurmanın yolları sınırsızdır,hepimiz farklı yöntemler deneyebiliriz; bu yöntemlerin birkaçı:
Bebeği Alıştırma Seansları: Bebeğin etrafında bulunurken ona yaptığınız şeyleri sözcüklerle anlatın. “Şimdi bezini değiştiriyorum…., T-shirt’ünü başından geçirelim…., Tulumunun düğmelerini ilikleyelim…..” gibi açıklamalar yapın. Banyoda sabunlama ve durulamadan bahsedin, şampuanın saçları temiz ve parlak yaptığını anlatın. O bunların anlamını bilmeyebilir, ama sizin anlatmanız ve onun dinlemesi ona anlama yolunu açmış olur.
Ona Sorular Sorun: Soru sormaya başlamak için bebeğin size yanıt vermesini beklemeyin. Sorularınızı sorun ve cevap için bir süre bekleyin ( birgün bebeğiniz cevap vererek sizi şaşırtabilir) ve kendiniz yüksek sesle cevap verin.
Bebeğinize Bir Şans Tanıyın : Çalışmalar onlara yönelik konuşmak yerine anne-babaları onlarla konuşan bebeklerin daha erken konuştuklarını gösteriyor. Bebeğe sorular sorarken ona ses çıkarması için fırsat tanıyın.
Zamirleri Kullanmayın: Kendinizden bahsederken anne kelimesini kullanın, çünkü bebeğiniz sen, ben, o kelimelerini anlamayacaktır.
Sesinizi Tizleştirin: Çoğu bebek tiz sesleri tercih eder ve belki de bu yüzden kadınların ses tonu erkeklerinkinden daha tizdir. Bebekle konuşurken tiz sesle konuşun ve tepkisini gözetleyin.
Şimdi ve Burada : Bu sözcüklere sadık kalmaya dikkat edin. İlk başta bebeğinize herşeyi anlatsanızda sizi anlamayacaktır. Anlamaya başladıkça bebeğinizin doğrudan görebildiği veya o anda yaşadığı şeyleri anlatmak daha uygun olacaktır.
Taklit Edin: Bebeğin seslerini taklit edin ve bunu bir eğlence haline getirin. Bu, onun dil gelişimine zemin hazırlar.
Müziği Kullanın: İyi bir şarkıcı olmasanızda bebekler sizin ne söylediğinizi umursamazlar. Müziğe jestlerle eşlik ederek bebeğin keyif almasını sağlayın. Eğer ortam şarkı söylemeye uygun değilse ninniler mırıldanıp ellerinizle eşlik edin; bu bebeğinizin neşesini arttıracaktır.
Yüksek Sesle Okuyun: Bebek dilinde konuşmak istemiyorsanız ona ciddi birşeyler okuyun.
Bebekten İpucu Alın: Kesintisiz okumalar veya şarkılar herkesi olduğu gibi bebeğinizi de yorabilir. Bebeğiniz artık sıkılmışsa ona dinlenme fırsatı verin.

Kaynak Bebegim Ne Yesin adli siteden alinmistir...


12 yorum:

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Bunlar çok güzel bilgiler.Anlattıklarına kesinlikle inanıyorum.Hiçbir şeye emek vermeden karşılığını alamazsın.

Ömer Tuna dedi ki...

her şey çok güzel ama okuyunca tekrar başa dönüyormuş gibi oldum. çok zor geldi birden tEBRİK EDİYORUM SENİ o
çocuk sayısı birden fazla olan anneleri süper anneler ilan ediyorum:))

Elifin Terazisi dedi ki...

Tatlım çok faydalı bilgiler, çocukların çok şanslı, senin gibi bir anneleri var.Öpüyorum, sevgiyle kal:)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Gönül Celen gercekten cok hos bilgiler bende okuyunca bulduguma cok sevindim,insanin hergün yeni bir sey ögrenmesi cok güzel,gerci esim hemen" netten mi ögrendin sen bunu?" gibi seyler söylesede ben aldirmiyorum he he:))

Sevgili Ömer Tuna,cok haklisin canim,valla süper filan degilim ama bir cocuk daha kaldiracak halim yok! Gercekten hic kolay degil hani acayip yoruluyoruuuuum!Cok tesekkür ederim yinede yorumun icin:)

Sevgili Elif,bence tüm anneler güzel! Cok tesekkür ederim ama ,cocuk bakimi gercekten kolay degil...

Unknown dedi ki...

Cok guzel bilgiler bende cogunu bilmeden yapiyormusum.

bir dilim bir tutam dedi ki...

Kandilin mübarek olsun...Berlinden Nürnberge sevgilerimi gönderdim.

Fatoş Öztürk dedi ki...

Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul kandilin mübarek olsun.En içten sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Canım,hayırlı kandiller diliyorum
:)

marifet ellerimizde dedi ki...

ANLATILANLAR BENI GEÇMİŞE GÖTÜRDÜ,,,ELLERİNE SAĞLIK..ÇOGUNA UYDUM ...SEVGILER:))))))

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Taze Annecim,tabiki hepimiz tüm yazilanlari yapiyoruz aslinda ama böyle okuyunca nedense farkliymis gibi geliyor bana,sevgiler canim,tesekkürler yorum icin!

Serap hanim,bende size sevgilewrimi yolluyorum,hemde taaa nürnberg'ten! Belki kisin bir tur atariz Berlin'e,ufaklikta büyüyor zaten,insallah diyorum! (Aslinda coktan gelirdim ama sevgili halamla artik anlasamyiorum ve evinede gitmek icimden gelmiyor,!)

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Fatos,biliyorum cok gec olacak ama bende senin mübarek kandilini kutluyorum canim,affet beni,bu güzel mesaj icinse biblerce kez tesekkürler sana...

Özgürcüm ayni sekilde senden de özür dilerim,seninde gecmis Kandilin mübarek olsun,Allah tüm dualrimizi kabul etsin! Insallah.

cocugumlaeglenirken dedi ki...

canım harika öneriler iyi ki paylaştın :))