28 Temmuz 2011 Perşembe

SON GÜNLERDEKI BIZDEN;HATIRA FOTOGRAFLARIM...


Merhabalar...

ufak capli kücük bir depresyon geciriyorum sanki,kilitlendim,neyseki cocuklar uyuduktan sonra farkettim,gerci önce farketsemde birsey degismezdi onlar ne anlasin!

Bu hafta günleri bir türlü kafama sokamadim,dün aksam Zeynep'le inatlasip persembenin tarihini söylemisim,niye bilmiyorum desemde sebebi psikolojik bence...

Yani okul tatili basliyor iki gün sonra ama ben sanki otomatige baglanmisim,basmiyor bunu kafam!

Inanin burdaki yasam insani otomatiklestiriyor,derlerdide inanmazdim,hersey ayni hergün ayni!

Okul,is,alisveris!

Normalde aksam saat sekizde yatiyorum cocuklarla beraber! malum ben onlardan daha cok enerji sarfettigimden,(ama onlar dokuzda ancak dalip bazen sabrimi zorluyorlar ! )

Onlarda hakli,hava kötüyse disarda birsey yapilamiyor, e iyi oldugunda da anne zaten kendini disarlara verdiginden ve her zamankinden daha enerjik oldugundan aksama tükenmis oluyor ve okul sonrasi onlari hicbi ryere tasiyamiyor,ki gercekten üc cocukla bir yere gitmek mümkün degil,ancak tasinmak mümkün!

Uyuyamayip bilgisayarin basinda takilip kalmisim,öyle kafam ucmuski ben mutfagi halledip ciktim saniyorum,az evvel ufakliga mama yapmak icin bir girdimki,bulasiklar öylece duruyor ve ben hicbirsey yapmamisim!

Allah'tan gündüz heryeri silip  süpürdüm,bugün her zamankindan pek bir hamarat olup cosmustum zaten! Sonrada Manuela'ya kahve icmeye gittik,dün yolda karsilastik,bizi davet etmisti...

Zaten hersey Manuela'nin yüzünden oldu!

Tam kalkarken ona birseyler anlattim,kendimle ilgili,hani su verdigimiz son kararla ilgili:)

Cok tatli bir bayandir,cok cana yakindir,burcu Terazi oldugundan beni daha iyi anladigini düsünüyorum,ona rahatlikla icimi dökerim,her zaman...

Tüm arkadaslarimin aksine bana olumlu seyler söyleyince heyecan yaptim herhalde ve olanlar oldu,bazen olur bu,beni takip edenler bilir az cok!, ertesi gün gecer,ama beni uyutmaz ve midem ac bilac dolasir...yazik bana:((

Bende eski sarkilarinda verdigi coskuyla (gel teskereler,ele güne karsilar,yarinlar bizimleyle,oldu olanlar`la ve daha yüzlerce ilk kez duydugum harika parcalarla !)

suana kadar 49 tane dinlemisim daha dört yüz tane sarki var burda!

birkac fotograf yollamak istedim,biliyorum bu pekte ic acici bir fikir degil ama ...



Son zamanlarda Zeynep poz vermekten SIKILIR hale geldi ve hep oyunlar yapiyor bana...



Ilayda'nin ciriltiliarida son zamanlarda oldukca artti,ben ses ayarini düsürmeye calsirken o neyine güvenipte böyle olur olmaz bagiriyor anlamadim!

Simaracagini biliyorum ama ara sira onu kuzu sever gibi seviyor ve oksuyorum,iste hersey ondan sonra basliyor,aglamalar,bagirmalar, kep ben kazanayimlar,ilk benimler,sunu bunu istemeler v.s. v.s....

Yanliz ben onlarin yanindayken Onur'cukta yatagindan cok dikkatli bizi izliyor ve öylece bakiyor,icimden bir ses kiskandigini söylüyor ama insallah öyle degildir,suan hasta ve benim sucum,dün alisveristeyken bir soguk bir sicak hep ayni seyle dolastirmisim, misim" diyorum cünkü hic farkinda degildim,ben o sirada izin alisverisi yapiyordum:))

Durumu cok kötü degil Allah'a sükür,yani öyle soguk filanda degildi disarisi,fakat marketteki buzluklarin önünde cok dolastik,bir sey ariyorduk Zeynep'le ancak bulduk,alisverisi sevmiyorum,hele hele hic bilmedigim bir yerde birsey aramak hic!(sorduk ama ancak bulduk!)



Oglum disariyi öyle seviyorki,evin icinde bile dis kapinin önünden geciyorsa cikmak icin atiliyor resmen,hatta bazen agliyor!

Normalde babasini görüncede atilir fakat eger babasi yatmaya gidiyorsa onunla kesinlikle gitmiyor ve teklifini acikca reddediyor,ama ya disari cikiyorsa:))!




Cocuklari Play Mobil'e götürdügümde Zeynep cekmis,hafif yagmur vardi biz cok kalamadik,ama bol bol fotograf cektik!  Sonra insallah yayinlarim...Aslinda fotojenik biriydim ve bu cok hosuma giderdi ne yalan söyleyim! Fakat hamilelikle birlikte bir kilo almaya basladim,kesinlikle resimlere giremez oldum!

Simdilerde toparlandim ve biraz rahatim,burda az degil 78 kiloyum! (su saat itibariyle 76 kilo 600 gr.civariyim,insallah dahada düserim,sirrim aksamlari kesinlikle yememek,saat sekiz bile olsa atistirmak ama ondan sonra hic!)

Ama tabiki ben aksam alti yedi gibi yemeyi kesiyorum,birde porsiyonlariniz oldukca kücük olacak mide dolmadan herseyi yiyebilirsiniz!



Oglumun ilk kalkislari,henüz apalamiyor ama dikilmeye yürümeye cok hevesli kereta!




Ilayda hanim sesi cok ciksada cok akilli bir kiz,bazen beni sasirtiyor,birde prenses olmaya cok merakli ve evde genelde elbise filan giymek istiyor,degisiyorlar ablasiyla üstlerini,burdaki cocuklar pek bir merakli geldi bana,biz kücükken evcilik filan oynardik,burdakiler dans etmeye,prenses olmaya,giyinip soyunmaya meraklilar hep!

Zeynep dün bir elbise begendi,gelinlik! Almadim,Türkiye'de daha güzelleri var biliyorum,kücükken almistim,simdi masraflar artti,iki gelinlik almak zorundayim!




Zeynep cok akli basinda,ben ona Onur'u birakip rahalikla cikabiliyorum evden,üstelik benim tatli oglum,benim elimden zorla uyusada,ablasi yatagina koydugunda hemen uykuya daliyor,o ne derse kabul! Ama beni gördügünde ise hemen ayaklaniyor ve aglamaya basliyor,e ben kucagima alacagim tabiii...






Onur ilk kez ablasigillerin masasina oturmusken! Bayildi bayildi,eger agliyorsa onu bu kücük sandalyelere oturtun,hemen susar!

Ablasigillerin yemedigi üzümlü kekten yiyor o anda,babamiz almisI! Sanirim on yillik evliligimizde ilk kez bana  yada bize kek almistir,Ilayda ve ben kekciyiz ondan olabilir!

Hazir bir kek,ben severim ama yemedim,hazir seyleri sevmiyorum kesinlikle yiyemiyorum,yani Türkiye'de pastaneden alir yerim,ama böyle ambalajdakilerden asla! Kizlarda üzümü sevmiyorlar  ve beni deli ediyorlar!!!




Bir pazar kendimi günler öncesinden hazirlayip yola düstüm! Cok zor olmustu hafta sonlari erkenden kalkip bir yere gidebilmek,aylar öncesiden gitmek istedigim kahvaltiya aylar sonar söyle gidebildim,Cumartesi evde kalip disari cikmadik ki yorulmayalim,yoksa sabaha kalkamayiz,iki gün üst üste disari cikilmiyor bende!

Öyle yapmama ragmen evin icinde daha cok yorulmusum sanki birde sabaha kadar en kirk bin kez yataktan firlamam beni daha cok benden aliyor sanirim,bebek mamasi,kizlarin üstleri derken gece uyaniyorum ve isim bitince ayni sekilde kendimi yataga atip ikinci bir taarruza kadar hemen daliyorum!

Bu mama isi cok ama cok can alici,emzirmek istemeyen annlerde o keyfin o rahatligin hicbir zaman farkinda olamayacaklar sanirim,hicbir zaman!  (sütüm gelmedigi icin sadece 3,5 ay emzirebildim!)




Iste bu yüzden sanirim Zeynep'in cektigi her karede suratim böyle asik!

Ama kahvalti da ev sahipligi de süperdi,Hatay'li dostlarimiza,cok sevdigim Pervin arkadasima,sirdasima cok tesekkür ediyorum burdan,ellerine saglik senin...

Ilk kez taze kekik salatasi yedim,gerci hersey Antakya usulü lezzetlerdendi ama ben bu salatayi ilk tadmistim,bayildim,hemde saglik acisindan hep yapip yemek lazim,ama kekikler taze olmaliymis,kayinvalidesi  getirmisti...




Bende güzel kizimi böyle cekerim iste!



Zeynep her türlü objeyi cekmeyi seviyor,dizi karakterleride dahil bu objelere! Ilayda'nin tisörtünü cekerek  bizede hosluk yapmis oldu,lakin Ilayda bu tisörtünü" meine Eule meine Eule" diye seviyor,(benim baykusum benim baykusum!)








Asagidaki son fotograflarda bugünden,en son pozlarimiz!

Onur`cugumun hafif atesi vardi evden cikarken,ama disarda uslu oldugundan götürdüm,zaten hemen caddenin karsisinda oturuyor Manuela...

.Düz ayak evinin arkasinda kücük bir bahcesi var,bizde sansimiza orda oturduk,hava süperdi...

Bu sefer kek yapamadim ama evde papatesli börek vardi ondan götürdüm,isitmasini söyledim,hemen isitip tadina bakti,bayildi,onlar yapmadiklari icin bizdeki herseyi cok severek yiyorlar,buda benim hosuma gitti!

Böregimde kitir kitir pastane böregi gibi olmasada cok lezzetli elde acma bir börekti ama!











Beni dinlediginiz icin hepinize gönülden tesekkürler!    

Sevgiler

SERPIL.


oh be dünya varmis!

10 yorum:

marifet ellerimizde dedi ki...

canım resımlere bayıldım..senı daha yakından tanımıs oldum boylelıkle...bazı hallerını anlayabılıyorum..bende 4 cocukla bazen ıptal oluyorum...huuu dunyadan zeynebe dıyorlar ...ancak kendıme gelıyorum..allah kolaylık versıbn canım....sevgıler...

pinar dedi ki...

Serpilcim seni cok iyi anliyorum burasida farkli degil hep ayni monotonluk birazda ondan heralde stresli olusumuz tr de olsak en azindan bi cadde gez icin acilsin:(operim canim ins yorum gider kimseye atamiyorum da bu ara:(
pinar baran ve mirzanin annesi

neşe dedi ki...

terazi kızı Allah bağışlasın sana onları.Büyüdüklerinde herşeye değmiş diyeceksin inan.Yorgunluğunu en iyi ben anlayabiliyorum neden mi?Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar demiş nasrettin hoca..
Sevgiler..

hypo dedi ki...

son resminde hep böle gül. ne o asık suratlı resmin öyle.
eşinden yardım iste. yetişemezsin bu kadar tempoya.

Baharcicegi dedi ki...

Burda robotlasmis bir yasam var,türkiyeye gidince gece gec saatlere kadar caddeler insanlarla dolu civil civil ordan buraya alismak zor oluyor benim icin burda is var calis calis bir hafta sonu neyse canim iste klasik almanya yasnatisi diyeleim
Canim oglun masallah büyümüs cok tatli olmus cocuklar kücük olunca annelerin deprosyon gecirmesi cok normal benimkiler kücükken büyüseler artik derdim ama bitmiyorki büyüyüncede baska sorunlari cikiyor
hayirli bereketli ramazanlar canim

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Zeynepcim Allah sana benden daha cok sabir ve güc versin,ben bukadar zorlanacagimi tahmin etmemistim,kizlar pek usluydu,yorulmuyordum...Biliyorum cok oldum ama sanirim özlemin de verdigi etkiyle sabrim azaldi,neyse az kaldi pazar aksami evdeyiz!!!

Cok tesekkür ederim canim,o kadar isinin arasinda bana zaman ayirdigin icin,sevgiler bendende,hem sana hem miniklerine...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

ah pinar ah,böyle oldugunu ben biliyordum,bile bile lades dedim o zaman,cünkü Türkiye'den söyle bir iki ayligina uzaklasmak istiyordum,ama evlenip geldigimi unutmusum:)) Cok kez gitmek istedim,ama bir sekilde yapamadim...Burasi bana göre degil bir polyannacyim bir polyannaciyim sorma gitsin,yoksa...

Ilgin icin cok tesekkürler canim,hayirli ramazanlar...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Nesecim hosggeldin canim,cok sagol,Allah hepimizin cocuklarini bize bagislasin,Allah önce olmayanlara versin,hep derim,isteyene...

Cok dogru demissin,bir arkadasim cok zor ücüncü cocuk demisti ama,neyse belki Türkiye beni biraz rahatlatacak,insallah...

Yorumun ve ilgin icin cok tesekkür ederim,yine görüselim lütfen,sevgiler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

babacim cok haklisin ama bu Almanya varya insanin tüm nesesini alip götürüyor,resmen Almanlastirior insani,birde kiziyoruz onlara "ne asik surat " filan diye,ama burdaki hayat insani o hale sokuyor,yani onlarin bi sucu yok aslinda:))

Tempodan bahsetmisken maratonlara katilmakti amacim,kostur kostur...Cok haklisin valla...

Sevgili esime gelince ,aslinda en büyük yardimi evin ve bizim her türlü alisverisini yapmakla ve ara sira yemek yapmakla yapiyor aslinda ama o bile yetmiyor bana,birde cocuklarla sadece kendim ilgilenmeyi seviyorum,annemde bile olsam eger cocuklar uyanip kalktilarsa bende kalkarim,elimde degil,rahat olamaiyorum,buna esimde dahil...

Cok tesekkür ederim ilgin ve yorumun icin,sagolasin...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Baharcicegi evet cok sikayet etmemek lazim ama duramiyorum iste,klasik Almanya iste...

Büyüyüncede bakalim nelerle karsilasacagiz,insallah saglikli bir sekilde atlatiriz,kendilerini kurtarirlar,sizede hayirli Ramazanlar dilerim,cok tesekkür ederim yorumun icin,sevgiler benden...