25 Temmuz 2014 Cuma

Kumandali Yaris Pistinden...

Cocuklari uyuttum,kafama birsey takildi ben uyuyamadim!

Ne zamandir yazmak istiyorum,günlerim cok yogun geciyor,anlatsam sende yorulursun:))

Birde hep sizleri okumaktan kendime zaman kalmiyor,zaten yorgunum pilim bitiveriyor:))

Haftaya Sali yaz tatiline giriyoruz,büyük tatil yani,alti haftalik olandan:))

Burda garip olan okullarin komik günlerde acilip kapanmasidir:))

Yani kesinlikle bir Pazartesi acilmaz okullar:)) Bayern Eyaletinde!

Yada iste Sali kapanir,Persembe kapanir...

Neyse,bu tatil burdayiz ama bir yandan da sanssiz oldugumuzu yeni farkettim,oda su sebepten,

okullarin kapandigi Pazartesi ve Sali  Ramazan Bayrami ve ben istersem cocugumu okula göndermeyebiliyorum o iki günde!

Yani bu sene izine gidenler cok sansli,nerdeyse yedi hafta oluyor tam gidenler icin!

Bunu kacirdiiiim!

Kismet tabiii...

Yillardir burda yasiyorum ama gözüm hala Türkiye`de!

Gerci su ara en iyisi evde kalmak hani,vurulan ucaklar,caniler kol geziyor etrafta!

israilì kastediyorum aslinda!

Birde bugün ögrendim,Israil e yardim icin!!! Besbin gerizekali yaratik Avrupa`dan yola cikmis!!!

Lanet okudum gitti bitti!

Neyse ben icinizi daha fazla daraltmayacagim,ne yapacagimida bilmiyorum ama gecen yil dan kalma birkac sey var onlara bir bakacagim...




Gecen Ekim ayinda hava o kadar güzeldi ki son 30 yilin en sicak Ekim ayi idi,pek hayra alamet degil tabii,ama insan burda seviniyor iste!

Cocuklarla ciktik Bahnhof  à gitmek icin,yani Tren Garina,iyiki yürümüsüz, zaten eger hava iyiyse kesinlikle ya yürürüz yada bisiklet! Bir baktik bir durak ötede insanlar kosuyor,meger Nürnberg kosusu yapiliyormus o gün ve de bu BMW araba markasida sponsor olmus.

Parkur zaten kilometrelerce kosu icin ama bir o kadarda yol boyunca dinlenme yerleri,icecek satislari,yemeler filan hazirlanmis.

Biz daha da ilerdeki cocuklar icin olan bölüme gectik hemen!

Neler vardi neler,ilk olarak maket pistlerde araba yarisi yaptiriyorlar, 8 yasindan itibaren olunca Ilayda ve Onur yapamadilar ama onlarada kücük bir oyuncak araba verildi!

Zeynep sirasini bekledi ve sürdü biraz,zor oldu ilk basta ama basardi sonunda,oglan cocuklari nedense cok basariliydi bu konuda!

Sonra standlar vardi,bilgisayar oyunlari denediler,Carkifelek gibi carktan birsey kazanmak icin cevirdiler,bir iki ufak sey aldilar,esantiyonlar vardi,bisiklet  sürme parkurlari vardi ve her binene fotograf cekip birde hemen orda kart cikardilar!

En güzelide cok tatli bir minübüsün önünde Nürnbergì n yerel gazetseindeymis gibi fotograf cekip bir gazete basligi altinda cocuklarinizin haber sayfasini elde etmek oldu!

Maalesef onun resmi yok hatta minübüsünde,sadece elimde gazete parcasi var,ama gercek gibi, cocuklarin resmi renkli,yazilar siyah beyaz görünüyor,gercek haberler le!cok tatlilar ücüde resimde:))

Ilk aklima gelenler bunlar,aradan epey zaman gecti cünkü,burda bu tür olaylari cok seviyorum,tamda arayipta bulamadigim seyler,hemen daliyoruz,deniyoruz,cocuklari harekete geciren cogunlukla ben oluyorum,gerci artik alistilar ama hala cekingenlikleri var biraz!

Bu yüzden cocuklariyla birlikte bisiklete binen,onlarla birlikte bayram yerlerinde kosturan nadir annelerdenim,Almanlarla beraber!


Biz bize keyif veren heryerdeyiz!

Uzak yerlerede  trenle gideriz...

Simdi ise cok komigiz,Önde ben ,arkamdan Onur Batu,onun arkasindan Ilayda ve Zeynep birlikte bisikletin üzerinde bir kuyruk olusturuyoruz!





Bir resmimiz yok henüz ama cok istiyorum!

Sanirim görüntü olarak tekiz!

Oglumda kendi  basina sürebildiginden beri yürümek zorunda degilim,heryere  beraber bisikletle gidebiliyoruz artik,bayiliyorum buna:))

Iste o günden bu fotograflar...







Onur Batu arabalari görünce cildirmisti,erkek cocuklari dogustan merakli oluyor sanirim, epeydir yollarda ona araba markalarini tanitiyorum, epeyce ögrendi:)) Sekillerinden biliyor ne olduklarini!





















Ogün ordan oraya bakmaktan sanirim fazla resim cekmedim,ama bol bol video yapmisim,zaten kisa zamanda bende bir vlog denemesi yapacagim,son günlerde hep aklimda olan birsey,bakalim,becerebilecekmiyim?

Acilar aynen devam etsede ben daha iyiyim,normale döndüm sayilir...

Ilk  ataga kadar simdilik hoscakal sevgili Blog!

Bu arada Aralik ayinda kosunun  tekrari yapildi,keske kosabilseydim, sisman zayif herkes ordaydi cünkü, ama ne mümkün,halbuki ilkokulda ilceler arasi yarista 14.olmustum,birincilik degildi ama cok fazla ögrenci vardi bu yüzden ögretmenimiz sevinmisti:))


11 yorum:

cocugumlaeglenirken dedi ki...

canım ne güzel olmuş glogun bayıldım. Girişteki resim insan huzur veriyor .

Esen Can dedi ki...

Dünyanın hali, savaşlar, arka arkaya düşen uçaklar içimizi karartsa da sevgili arkadaşım, çocuklar bizi hayata sımsıkı bağlıyor. Senin postundan da bu çok net anlaşılıyor, dileyelim bizim yaşadığımızdan çok daha güzel bir dünya olsun büyüdüklerinde onlara kalan...
Bisiklete binmenize bayılıyorum, bekliyorum 4'lü bir resim tez vakitte, eminim çok eğlencelidir. Yalova'da da bisiklet çok yaygın, belediye kiralıyor isteyenlere, yollarda park yerleri var, bisiklet yolu şehrin bir başından bir başına kadar, ilerde gidersek inşallah ben de kullanacağım ;) Madem araba kullanmayı beceremiyorum bari bunda bir varlık göstereyim :)
Tatiliniz başlıyor demek, iyi tatiller çocuklara, sana da kolay gelsin faaliyetli anne :)
Öperim çok..

sarkaç dedi ki...

Bisiklet yollarınızın olmasının kıymetini bilin. Bu bakımdan çok şanslısınız gerçekten. Buralarda bisiklet için ayrılmış yol o kadar az ki. Normal yoldaki trafik de çok yoğun asla bisikletle çıkılmaz. Çıkanların başına malesef kazalar geliyor.

deeptone dedi ki...

ayyyyy koşu ve pistten başlayarak sona kadar çok sevdim yaaaa otobüs pist bisikletler arka arkaya ve diğer fotolar. sen hep aileni anlat işte yaaa. çok tatlııııı :) ben de bayern munich tutuyom yanii :) bak aramıza almanyadan çook tatlı bir arkadaşımız daha katıldı. şulem kafe. git ona bak bende yorumlarda var. hamburgdan oo :)

Adsız dedi ki...

Serpil'cim Ramazan Bayramın Kutlu olsun.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Nihalcim tesadüf kizlar kayit etmis bu resmi,cok mreklilar böyle seylere,benimde hosuma gitti,sanirim dedigi gibi insanin icini aciyor,ordaki kiz gibi zayif olmayi cok isterdim dogrusu,epeyce kalsin belki baka baka...:))

Cok tesekkür ederim sana,bayramin kutlu olsun!

mine dedi ki...

buraya yazmanız anılarınızı paylaşmanız çok kıymetli biz okuyoruz ayrı ama ileride çocuklarınıza çok güzel detaylar bırakıyorsunuz ... nerede olursanız olun önemli olan sağlıkla mutlulukla birlikte olabilmeniz bence sevgiyle nice mutlu bayramlara....

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Esencim tekrar basin sagolsun öncelikle,evet etrafta olaylar aldi basini gidiyor,hassas dönemler ama hayatin cilvelereide bu olsa gerek,maalesef devam eden birde yasantimiz var ve biz hic birsey yapamiyoruz bütün olanlara.Allah yardimcilari olsun hepsinin...

Dörtlü fotografi bebe cekecek mecbur ama onunda eline öyle seyler verme yani hemen panikler cok kullanmadigi icin beceemez ama mecbur vercez artik! Aslinda cok beceriklidir ama bazi konularda degil:))

Bisiklet olayi bencede harika,bende yillar sonra ilk kullanmamda bile zorluk cekmedim,babam söfördü benim sanirim biraz ondan olabilir,söförlügüm iyidir!Sende kullanirsin ne güzel olur...

Tatil basladi ama ben sevmedi bu tatili ben Türkiye de olmayi tercih ederim bu ne yaa kimse kalmadi cok sacma buralari beklemek cok canim skildi ha bire atistirdim bugün:((

Sanada kolay gelsin Esencim cok tesekkür ederim ...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Sarkac haklisin aslinda Türkiye`de korkarim herhalde zaten bizim oralarda da pek hos karsilanmaz eminim,biraz tutucu bir ilce!Ama alanlar yaptilar güzel,cocuklarin sürdügü bisiklet sayisida cogaldi son yillarda oralarda... Allah korusun diyorum ve cok tesekkür ediyorum...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Sevgili Deep öylemi diyosun gercekten tatlimi buluyosun bunlari öyle diyosan öyledir o zaman,bazen diyorumki kendi kendime ,tamam ben bunlari kendim icin kayit altina almak istyorum,niyeyse? ama insanlarda görüyor okuyor filan,ayipmi ediyorum diyorum bazen,cok sey düsünüyorum ama kendimide alamiyorum buralardan sorma:))

Sulem kafe ye bakicam,cok tesekkürler san tekrar tekrar,sen bence gelecekteki son yirmi yilin en iyi Blogger isin bizim icin!

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Cok tesekkür ederim Aysegülcüm seninde Bayramin kutlu olsun,kusura bakma hemen yazamadim,insallah bayraminiz iyi gecti ailecek,saglikli günler dilerim...