5 Nisan 2010 Pazartesi

SAUERKRAUT - ALMANLARIN TARIFIYLE LAHANA YEMEGI...

                                                                        resim pismis hali.


Simdi diyeceksiniz,buda nerden cikti,onca güzel pasta,kek,kurabiye tarifi varken!

Ama ben yinede dayanamadim,iki gündür tükettigimiz bu lezzetli seyi tarif etmek istedim,isterseniz deneyin,emin olun pisman olmazssiniz...

Burda hazir paketlerde,kavanozda yada teneke kutularda satilan kiyilmis,hazir ama saglikli olan lahanalardan lazim,yani bu ürünler hemen pisirilmeye hazir hazirlaniyor,sirkeli falan bekletilmis oluyorlar,o yüzden...Kendimiz kiyarsak nasil bu tadi yakalariz bilmiyorum,hemde zaman acisindan...

Eger ilk defa deniyorsak bir paket yeterli,biz iki paket yaptik cok az kaldi,aslinda ben hepsini tüketebilirim ama önce cocuklarin yeyip bikmasini bekliyorum!

Bir paket kiyilmis lahana

iki elma (kücük dogranmis,küp gibi)

Yagli et lazim (kusbasindan büyük parcalar halinde,biraz yagli olmasi sart) yarim kilo kadar

bir corba kasigi iri tane karabiber

1 iri kuru sogan (küp dogranmis)

iki defne yapragi

bir elma (küp dogranmis)

sekiz on adet tane wacholderbeere (türkcesi ardic agaci yziyor,kuru haliyle,tane)

bir bardak elma suyu (ben ölcmeden daha fazla koydum,elma suyu fazla olursa tadi daha güzel olur)

Et  bulyon alzim ( Ben Knor'un sebze tozundan kullandim)

Üzerini örtecek kadar su


Malzemelerin hepsi  bir tencerede karistirilip, kisik ateste pismesi icin birakiyoruz,ara sira  karistiriyoruz,iki saate yakin pissin ve ertesi günü dahada lezzetli oldugundan isterseniz ertesi günü yiyebilirsiniz.Isitsanizda yerken cabuk soguyan bir yemek,aslinda sogukta yeniyor,tamamen damak tadina bagli bir durum....

Hepinize iyi bir hafta diliyorum...

5 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Sauerkraut u yıllar önce öğrenciyken gittiğim Almanya gezisinde yemiştim. Bizim lezzetlerimizden çok farklı gelmişti bana belki şimde yesem yorumum farklı olabilir.Elinize sağlık.izmirden sevgiler.

BIR TERAZININ GUNLUGU dedi ki...

Sevgili Mine,ben aslinda degisik tadlara nadiren acigimdir,mesela köriyi yillar önce tavukta yedigimde hic sevmedim ve misafir oldugum halde yiyememistim! Ama simdi dedigin gibi,yillar sonra körili severek tüketebiliyorum...Lahanada öyle, cocuklarinda yiyebiliyor olmasi benim icin arti bir mutluluk!Tarifte elma suyu ve elma kullanilmasi sizi yaniltmasin,elma lahanaya cok yakisiyor,tipkisarimsagin iskembeye,zeytinyaglilara seker konulmasi gibi,iyi bir öernek oldumu bilmiyorum!

Türkiyede degil ama burda sevilen bir yemektir.Alman yemek kültüründe öncelikle et ve patates,sonra lahana ve bira gelir! Ekmklerinide unutmamak lazim...

Sizede sevgiler...Yorumunuz icin tesekkürler...

bellek dedi ki...

Eminim tadı güzeldir .ellerine sağlık .
sevgiler

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

selamlar
bu sizi ilk ziyaret edisim
kevserimin sayfasinda yorumunuzu görünce bir bakayim dedim Almanyda olan arkadaslar bayagi cogaldi yani
lahana yemegide süper oluyor ama benim oglanlar malesef sevmiyor
ben bayiliyorum ama sizin tencereden bir tabakda bana düser sanirim:))
ellerinize saglik her zaman görüsmek dileiyle sevgiler

BIR TERAZININ GUNLUGU dedi ki...

Sevgili Bellek yorumun icin tesekkürler,Yemek planet fikri benimde hosuma gitti,yegeninin fikrini dinlemis olmanda cok hos...Kolay gelsin diyorum,sevgiler.

Sevgili Ikizlerin Annesi,

sizden cok özür dilerim,kendi blogumu yeniden canlandirmaya basladigimdan,sizin blogu ziyareti tamamen kesmisim,yani unutmusum! Ben sizi cok ama cok önceden hep takip ederdim oysa!Iyi yaptiniz yorum biraktiniz,cok tesekkür ederim,tabiki herzaman görüsmek dilegiyle,sevgiler...

Bizdede bu yemek sadece canimiz cektiginde yapilir,cok syk sayilmaz,ama severek yeriz...

Bu arada unutmadan,okadar güzel seyler yapiyorsunuzki ikizler icin,bizim icin tebrik etmeden gecemicem ...